Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Despăgubiri după explozia din Copou: „Nu a fost o victorie asupra sistemului”

GALERIE
explozie
  • explozie
- +

Au venit despăgubirile pentru locatarii blocului din Copou în care s-a produs o explozie devastatoare. Florin Constantin a mai scris câteva rânduri impresionante pe Facebook, mulțumindu-le tuturor celor care și-au oferit sprijinul în ultima perioadă. El a spus, însă, cu părere de rău, că sistemul nu a fost învins.

"Ei bine, scumpi si dragi prieteni stiuti si nestiuti, dupa 10 zile grele ca plumbul si urate ca nepasarea, primaria Iasi ne-a dat banii aferenti ajutorului de urgenta! Fara sa ne mai ceara alte si alte acte, fara sa ne mai ancheteze, fara sa ne mai umileasca.

Cu plicul continand 3000 de lei pentru o familie, bancnote noi, cu un zambet fericit si aproape biruitor, am trecut prin holul lung si plin de oameni tristi si resemnati, care fara o mana, care fara un picior, care debordand de sanatate si cu un usor iz de bautura, care cu 2-3 copii necajiti de mana. A fost un mars triumfator si trist, multi ma aplaudau, multi mi-au dat mana, vreo doi voiau selfie, toti m-au felicitat si mi-au urat putere si rabdare in ceea ce va urma. Stiu ei ce stiu.

N-a fost nici pe departe o victorie a mea, a fost o victorie a celor multi si carora le pasa de suferinta altora. A fost o victorie a miilor de like-uri si share-uri ale voastre, a sutelor de comentarii si tot atatea sustineri ale respectului legii si milei pentru omul in suferinta. A fost o victorie a imensei presiuni mediatice create pe marginea acestei tragedii, n-am cuvinte destule sa le multumesc prietenilor si colegilor din presa scrisa locala si nationala care mi-au preluat postarile, radiourilor si televiziunilor care mi-au acordat spatii ample inclusiv in emisiuni in direct, miilor de oameni de pe strada, din masini care opreau si-mi strigau prin geam incurajari, din tramvai, de pe holurile institutiilor, din piata, de aiurea pe unde am mai umblat. V-am vazut pe toti, v-am simtit prietenia si indignarea pe autoritati, va simt aproape, va iubesc si va multumesc tuturor!

Fara voi, am fi fost uitati si ingropati de vii sub molozul hartiilor, al incompetentei, al dispretului si al nepasarii, inca din momentul in care nu s-ar mai fi putut filma scene spectaculoase cu morti, raniti, flacari, fum si lacrimi.

Nu a fost o victorie asupra sistemului, deocamdata este indestructibil, doar l-am scuturat putin si l-am pus in garda. Isi va reveni rapid si ne va ingurgita rapid in stomacul sau mistuitor plin de indolenta si dispret pentru oamenii de rand. Pentru a-l schimba cu adevarat, trebuie sa fim cu mult mai multi si cu mult mai uniti!

Sa-i iubiti pe toti acei ce va iubesc, sa le multumiti tuturor acelora care va ajuta si mai ales sa nu fiti singuri!

Nu am cum sa-i numesc si sa mi-i amintesc pe toti aceia care m-au ajutat cu gandul si cu fapta dar in numele locatarilor blocului C2 din Vascauteanu, multumim din suflet

-pompierilor care ne-au salvat si aparat vietile, politistilor locali care ne-au aparat si ne mai apara bunurile, atatea cate au mai ramas
-bisericii catolice, care din prima noapte, ne-a oferit gazduire, paine, apa si mult sprijin sufletesc
-restaurantului Podu Verde din Copou, care ne ofera zilnic o masa calda la cele mai inalte standarde
-Eon Romania, care inca de la inceput, fara copii dupa acte, fara dovezi, fara umilinte, ne-a acordat cate un ajutor umanitar de 3000 de lei, direct in cont, fara nici o tergiversare. Acum ne inchiriaza apartamente in care sa locuim provizoriu in conditii decente si executa intr-un ritm remarcabil, lucrarile de asigurare a constructiei blocului, in vederea evacuarii sale
-Bisericii Ortodoxe Romane pentru cina crestina de joi a fiecarei saptamani, micilor daruri si marelui sprijin duhovnicesc
-primarului Chirica pentru ca si-a facut timp sa ne primeasca si sa ne asculte si mai ales ca in sfarsit a stabilit ieri niste termene concrete, ce de azi par a incepe sa fie respectate
-si tuturor celor ce din graba sau de emotie si lacrimi de recunostinta, nu mi-i amintesc"....

Citiți postarea integrală pe Facebook

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri