Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Dinamo Bucureşti – CSMS Iaşi 1-0 (0-0): Păcat de jocul bun

GALERIE
alexe-dinamo-novac-bole--iasi.jpg
  • alexe-dinamo-novac-bole--iasi.jpg
- +

Iaşul a avut cea mai bună prestaţie din acest sezon, însă a pierdut în urma unei gafe a lui Mihalache

 

 
Dinamo: Marc – Filip, Nedelcearu, Cordoş, Grecu – Boubacar, Elton (’53 - Alexe) – Gavrilă (’65 - Rotariu), Matei, Lazăr – Bilinski (’77 - Firţulescu). Antrenor: Flavius Stoican.
CSMS: Caparco – Voicu, Mihalache, Munteanu, Ţigănaşu – Novac, Olah – Onduku (’83 - Coşereanu), Creţu, Ciucur (’34 - Bole) – Dobre (’85 - Akinsola). Antrenor: Ionuţ Chirilă.
Cartonaşe galbene: Lazăr (’39), Cordoş (‘45^3), Filip (’69) - Novac (’23), Olah (’31).
Arbitri: M. Bîrsan; V. Marinescu, I. Radu.
 
1-0, min. 74: Rotariu centrează de pe stânga, Mihalache face o preluare greşită, mingea ajunge la Alexe, care înscrie din colţul careului mic, lateral stânga.
 
Ce aproape a fost Iaşul de un rezultat important sâmbătă! CSMS nu s-a temut deloc de numele adversarului şi de locul în care s-a jucat meciul şi a chinuit serios o echipă de legendă a României, compusă însă acum din mulţi fotbalişti cu o valoare mult sub brandul Dinamo. Cu 53% posesie (!), cu un raport al cornerelor fabulos (11-3 pentru Iaşi), la egalitate cu gazdele la capitolul şuturi (11) şi ocazii clare, Iaşul a pierdut la capitolul şuturi cadrate (8-3) şi, cel mai important, rezultat final. Asta doar din cauza unui moment de rătăcire a lui Mihalache, care a pierdut mingea uşor şi apoi i-a pus-o pe tavă lui Alexe, pentru reuşita din minutul 74.
Până la momentul golului, CSMS a arătat aşa cum a promis Chirilă. Nu a făcut antijoc, a pasat, a stat bine în teren, a avut tupeu, a pus probleme serioase, mai ales după primul sfert de oră, care a aparţinut gazdelor, Matei (‘5 – a scăpat singur, dar a intrat în unghi) şi Gavrilă (’15 – “cap” de la 8 metri, pe lângă poartă) fiind foarte periculoşi. Semnalul că Dinamo va avea mari emoţii a apărut la jumătatea primului act, când Ciucur (’21) a trimis pe lângă poartă, iar Marc a avut o interevenţie excelentă la şutul interesant trimis de Creţu, din lateral dreapta (’24). Bara lui Gavrilă, care a avut o execuţie de senzaţie în minutul 30, i-a stimulat şi mai mult pe oaspeţi: Onduku s-a complicat în careu (’30), Dobre a trimis cu capul pe lângă poartă (’37), Marc a parat şutul lui Onduku (’41), din lateral dreapta, şi a respins în bară încercarea lui Ţigănaşu (’42), din lovitură liberă. Iaşul a început foarte bine şi actul doi, Marc blocându-l pe Creţu, care a scăpat singur în minutul 51. Ocaziile mari au început apoi să apară la ambele porţi: Bilinski a trimis pe lângă poartă, de la 6 metri, în minutul 57, Munteanu nu a reuşit să înscrie de la 2 metri, peste patru minute, iar în minutul 63 Caparco a avut o intervenţie de zile mari la şutul lui Gavrilă, de la 7 metri.
Deschiderea scorului avea să frângă elanul oaspeţilor, care au dominat finalul, însă fără claritate. Pe contraatac, Dinamo a fost aproape să profite în minutul 81, când şutul lui Lazăr a fost deviat în bară şi în minutul doi al prelungirilor, când Alexe a scăpat singur, însă a fost blocat de Caparco.
Aşadar, la capătul celui mai bun joc prestat în acest sezon, CSMS a înregistrat un nou eşec, deşi aspectul general al partidei poate duce la ideea că Iaşul merita un punct.
 
Arbitru cu regulamente diferite
 
^ Marcel Bîrsan a judecat diferit două momente importante ale partidei. În minutul 23, Novac a fost lovit peste picior de Boubacar, în careul gazdelor, însă arbitrul nu numai că nu a acordat penalty, ci l-a avertizat pe ieşean pentru simulare. În minutul 71, deşi Steliano Filip a simulat clar în lateral dreapta, Bîrsan l-a iertat de un cartonaş galben, care ar fi adus eliminarea dinamovistului. ^ Jucătorii ieşeni au început să nu reziste ritmului de pregătire actual al echipei, mai mulţi fotbalişti acuzând probleme musculare. Ciucur a trebuit să fie înlocuit pe parcursul meciului, Mihalache s-a “rupt” în minutul 90, iar Mitic la antrenamentul de ieri. Conform unor veşti din tabăra ieşeană, ultimii doi au ieşit din circuit pentru o perioadă lungă. În plus, Wesley nu a fost nici rezervă, tot din cauza unor probleme musculare. ^ La meci a asistat şi Ionuţ Lupescu, fostul internaţional, care lucrează acum la UEFA. ^ Fostul portar al Politehnicii, Traian Marc, a fost titular la Dinamo. Acestuia i-a venit rău de două ori în timpul reprizei secunde, însă a terminat meciul în poartă, pentru că Stoican terminase schimbările. ^ Voicu: “Schimbarea de antrenor ne-a adus agresivitate, pasăm mult mai bine, jucăm altfel”. ^ Olah: “Jucăm mult mai bine de când a venit domnul Chirilă. Jocul ne dă speranţe: avem viteză, combinăm, avem posesie. Trebuie să şi câştigăm”.
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Flavius Stoican: “Ştiam că vom avea un meci greu pentru că, de când Chirilă a venit la Iaşi, această echipă a început să joace fotbal. Au fost momente bune al noastre, au avut şi ei momente bune. Când câştigi cu multă muncă, victoria e mai frumoasă. Cele trei absenţe ale noastre, Bărboianu, Fai şi Durimel, s-au simţit. Sunt foarte bucuros, cred că victoria e meritată”.
Ionuţ Chirilă: “Am fi meritat un egal azi. Am controlat jocul prima repriză, am avut două ocazii mari şi în repriza a doua, am avut mai multe atacuri, 10-12 pase consecutive. Sunt mândru de jucătorii mei, care au au avut spirit de sacrificiu în faţa unei echipe cu valori individuale superioare, cu jucători de talie europeană. Din păcate, am pierdut ca urmare a unei greşeli individuale. Important este însă că noi creştem de la meci la meci, că această echipă se construieşte frumos. Nu-i uşor să ai o asemenea posesie şi circulaţie în faţa unei echipe ca Dinamo. Aşa cum am spus, am jucat frumos, fără mingi respinse la întâmplare. Acum, trebuie să facem totul să batem Chiajna”.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri