Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Dragnea și Tăriceanu, stupefiați de respingerea lui Shhaideh. "Iohannis vrea suspendare"

GALERIE
tariceanu-dragnea
  • tariceanu-dragnea
- +

Liviu Dragnea spune că este stupefiat de decizia președintelui Iohannis și îl acuză pe acesta că vrea să declanșeze o criză politică fără precedent şi că miercuri sau miercuri seară va veni cu o decizie.

Liviu Dragnea:

"Am urmărit ca şi dumneavoastră cu stupefacţie, pot spune, anunţul preşedintelui Iohannis. Împreună cu colegii mei am analizat, am încercat să găsim resorturile cinstite sau constituţionale care ar fi putut stă în spatele acestei decizii", a spus Liviu Dragnea.

"Nu am reuşit să găsim niciun motiv constituţional, nici alt motiv care să ţină de alte elemente, riscuri eventual, şi părerea noastră e că acest om de fapt vrea să declanşeze o criză politică în România", a spus preşedintele PSD.

Acesta a mai spus că preşedintele României nu ar fi sunat-o pe Sevil Shhaideh înainte de a anunţa decizia. "A sunat-o înainte de Crăciun şi a spus că o să o numească. I-a dat câteva teme", a mai spus acesta.

"Am sperat că domnul Iohannis şi oamenii şi instituţiile cu care se consulta au înţeles că oamenii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor. Înţeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie, nu vrea să dea guvernul acestei majorităţi", a continuat Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat pe 21 decembrie că nu va face o altă propunere de premier în cazul în care șeful statului Klaus Iohannis va refuza nominalizarea lui Sevil Shhaideh.

"Parafranzându-l pe cel care a vorbit la ora 12:00, vreau să cumpănesc foarte bine între ce e bine şi rău pentru România. Nu va fi o decizie uşoară. Nu are rost să ne ascundem după degete, avem o avalanşă de mesaje primite în ultimele ore de la oameni care se simt jigniţi şi care cer cu fermitate suspendarea preşedintelui", a mai spus Dragnea.

"Dacă în urma acestei analize vom ajunge la concluzia că pentru ţară este mai bine să-l suspendăm pe preşedinte nu o să am nicio ezitare", a mai spus preşedintele PSD.

"O altă propunere este foarte posibil să fie târâtă prin presă și prezentată ca un agent KGB sau mai știu ce alt serviciu, sau nu semi-terorist, ci terorist de-a binelea, sau coruptul corupților. Am ascultat ce a spus domnul Tăriceanu și anume discuția de marți, după alegeri, când nu se vorbea de niciun candidat din partea PSD, și din start a spus (Klaus Iohannis — n.r.) că nu vrea să dea guvernul PSD, că nu îl interesează votul din 11 decembrie și că este pregătit pentru război total cu PSD. Ce garanții am avea noi că trimitem o altă propunere și nu va fi tăvălită prin nu știu ce site-uri, că a făcut nu știu ce când era mic. De asta trebuie să ne gândim foarte bine, pentru că iresponsabilității prezentate astăzi la ora 12,00 vreau să opunem responsabilitatea noastră. Trebuie să ne gândim bine dacă acceptăm această invitație, dacă îi facem acest cadou. În opinia mea, președintele vrea suspendare și vrea suspendare pentru că se gândește, după părerea mea greșit, că se poate reinventa. Trebuie să ne gândim foarte bine dacă aruncăm țara în această criză politică. Acum, sigur că putem lua o decizie la o emoție negativă destul de ridicată, dar vreau să cumpănim foarte bine. (...) Exclud posibilitatea să ne aruncăm cu capul în gard acum, să aruncăm țara în criză pur și simplu hormonal", a declarat liderul PSD.

Călin Popescu Tăriceanu:

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că lipsa unei motivaţii întăreşte bănuiala că preşedintele se angajează într-o luptă de putere şi că Klaus Iohannis şi sfidează votul cetăţenilor.

"La întâlnirea cu preşedintele la Cotroceni, domnia sa mi-a spus direct că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a nu numi un premier din partea PSD. Aceste afirmaţii nu au fost singurele care m-au pus pe gânduri. A spus că vrea să declanzseze un război total, lucru pe care azi îl vedem prinzând contur", a spus Tăriceanu.

"Gestul nemotivat de refuz nu poate fi tradus decât ca un exces de putere care vrea să ni-l arate nouă, cetățenilor", a adăugat Tăriceanu.

El a afirmat că "lipsa oricărei motivații întărește bănuiala că președintele se angajează într-o luptă de putere".

"Suntem puși în fața unei realități pe care nu ne-o dorim. Se dorește declanșarea unei crize politice majore, de aceea va trebui să stăm foarte bine să vedem ce decizie vom lua, pentru că nu dorim să introducem România într-o criză politică. Președintele forțează declanșarea unei crize politice", a susținut președintele Senatului.

VEDEȚI ȘI:

VIDEO: Klaus Iohannis nu o acceptă pe Sevil Shhaideh în funcția de premier (UPDATE)

realitatea.net, news.ro, digi24.ro, agerpres.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri