Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

E oficial: Turişti din Iaşi, ţepuiţi de 100.000 de euro! (FOTO)

GALERIE
Chescu Ovidiu-teapa turismChescu Ovidiu-teapa turism1Chescu Ovidiu-teapa turism2corporate-voyage-chescu-ovidiucorporate-voyage-chescu-ovidiu-feliciaovidiu chescu agent turismOvidiu-Chescu
  • Chescu Ovidiu-teapa turism
  • Chescu Ovidiu-teapa turism1
  • Chescu Ovidiu-teapa turism2
  • corporate-voyage-chescu-ovidiu
  • corporate-voyage-chescu-ovidiu-felicia
  • ovidiu chescu agent turism
  • Ovidiu-Chescu
- +

Falimentul firmei Corporate Voyage, care era deţinută de Doru Cheşcu (FOTO), a fost încheiat. In urmă a rămas o gaură de 466.000 lei. Potrivit hotărârii instanţei suma trebuie achitată personal de Cheşcu. Acesta nu este însă de găsit, telefoanele la care răspundea nu mai sunt active, iar persoanele ţepuite cred că a fugit din ţară.

Judecătorul sindic i-a venit de hac ţeparului Doru Cheşcu, patron al agenţiei de turism Corporate Voyage, care a păcălit anul trecut cu oferte ieftine peste 40 de clienţi. Firma cu sediul în satul Cotu Vameş, judeţul Neamţ, a fost radiată în mai puţin de un an de la deschiderea procedurii de insolvenţă, iar unicul asociat şi administrator Doru Cheşcu urmează să plătească din buzunarul său peste 100.000 euro clienţilor păgubiţi. „Admite cererea conexă de atragere a răspunderii personale formulată de lichidatorul judiciar. Dispune ca pasivul societăţii debitoare Corporate Voyage, în sumă de 466.129,23 lei, să fie suportat de fostul administrator statutar, Cheşcu Ovidiu-Doru. Admite cererea formulată de lichidatorul judiciar privind închiderea procedurii. În temeiul art. 174 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Dispune închiderea procedurii falimentului debitorului Corporate Voyage şi radierea din Registrul Comerţului Neamţ”, potrivit soluţiei pe scurt publicată pe siteâul instanţelor de judecată.

 
Telefonul nu mai sună
 
Potrivit situaţiei financiare aferentă anului 2014, societatea nu a avut declaraţi angajaţi, a înregistrat doar cheltuieli în cuantum de 850.000 lei şi datorii de 466.000 lei. Totodată, firma nu are nici un fel de activ, din acest motiv procedura de falimentare şi radiere a societăţii a fost foarte scurtă. Unul dintre cele mai uşoare procese din portofoliul societăţii de insolvenţă Management Reorganizare Lichidare, condusă de practicianul Corneliu Mititelu, care va încasa din fondul de lichidare al Corporate Voyage 3.720 lei cu TVA şi îşi va deconta cheltuielile de procedură, în cuantum de 380 lei. Totuşi, sentinţa Tribunalului Neamţ nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel de administratorul ţepar, în termen de 7 zile de la motivarea sentinţei şi publicarea ei în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Totuşi, este greu de crezut că Doru Cheşcu va înainta recurs, având în vedere că din iulie anul trecut, când au început să fie mediatizate ţepele pe care le trăgea clienţilor cu pachete turistice avantajoase, a dispărut din oraş. „Eu am încercat să dau de el, am mai întrebat în stânga şi în dreapta, dar nimic. Sigur a plecat din ţară, toate numerele unde putea fi găsit nu doar că sunt închise, sunt inactive chiar’, ne-a spus unul dintre clienţii ţepuiţi de Cheşcu.
 
„Ştiu că se practică”
 
Sediul firmei Corporate Voyage se află în satul Cotu Vameş, comuna Horia, din apropierea municipiului Roman, din septembrie 2010, când adminsitratorul a renunţat la primul sediu al societăţii, din Roman, de pe strada Ecaterina Teodoroiu. Cel mai probabil, sediul era unul fictiv, doar pe hârtie, punctele principale de lucru, care i-au adus mulţi clienţi, fiind cel din Hala Centrală, deschis în aprilie 2012, şi cel din Carrefour „Felicia”, deschis o lună mai târziu. „Noi nu avem numele ăsta (n.r. – Cheşcu) în comună şi nici nu ştiu să fie firma asta, cred că şi-a făcut o viză de aia de flotant şi doar a schimbat adresa în acte. Ştiu că se practică”, ne-a spus un funcţionar de la primăria Horia. „Ziarul de Iaşi” a scris în urmă cu un an despre ţepele trase clienţilor de Doru Cheşcu, respectiv că adminsitratorul firmei achiziţiona sejururi de la firma „Christian Tour” şi le revindea ieşenilor, dar fără să vireze sumele pe biletele comercializate, astfel că cei care le cumpărau nu le puteau folosi la plecarea în vacanţă. Până în 2014, societatea a avut permanent profit, însă niciodată cifra de afaceri nu a trecut de 325.000 lei, adică mult mai puţin decât are de restituit acum Cheşcu creditorilor.
 
 
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri