Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Elevii ieşeni au obţinut zeci de premii la olimpiadele naţionale

GALERIE
premii
  • premii
- +

Luna trecută au avut loc olimpiadele naţionale la toate disciplinele de studiu din şcolile româneşti, competiţii în urma cărora Iaşul a ieşit de cele mai multe ori pe primele locuri. La disciplinele cele mai importante din orar, cum ar fi matematica, româna, chimia, fizica, biologia, geografia, limba franceză, elevii noştri au arătat că în şcolile ieşene există performanţă şi că aceasta se menţine an de an. Peste 20 de premii I, medalii de aur şi zeci de premii II, III şi menţiuni au făcut cinste şcolii ieşene, iar cei mai buni dintre ei s-au calificat în loturile lărgite ori direct la olimpiadele internaţionale.

Tudor Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul „Emil Racoviţă”, desemnat şi elevul anului, care a participat la Olimpiada Naţională de Chimie, în perioada 17-23 aprilie, s-a calificat împreună cu Enache G. Bogdan Constantin, elev în  clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” din Paşcani în lotul lărgit. Aceştia au şansa să se califice în lotul restrâns pentru participarea la Olimpiada Internaţională  de Chimie ce va avea loc în Georgia, respectiv la Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada” din Yakuţia, Federaţia Rusă, competiţii ce vor avea loc în iulie 2016.

La Olimpiada de limba română, eleva Maria Golinschi, elevă în clasa a V-a la Colegiul „Emil Racoviţă”, a obţinut premiul I, iar la Olimpiada Naţională de Lectură, elevele Georgiana Târnovanu, Oana Roiu, Adelina Filip şi Andreea Laura Ştreangă s-au calificat în Lotul reprezentativ al României pentru Olimpiada Internaţională de Lectură, programată pentru luna septembrie 2016, la Constanţa. Şi Olimpiada de Limbi clasice a adus un premiu I, obţinut de Oana Andrada Strugaru, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional Iaşi.

Rezultate de excepţie au fost obţinute şi la Olimpiada Naţională de Geografie, unde elevii au clasat judeţul nostru pe locul II pe ţară. Premiul I a mers către Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” şi a fost câştigat de către eleva Bianca Solomon, elevă în clasa a IX-a. De la Olimpiada Naţională de Fizică, elevul Ostopovici Rareş Mihai, elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Naţional „C. Negruzzi” a obţinând premiul I, acesta concurând cu zeci de elevi pasionaţi de fizică din întreaga ţară.

Şi la Olimpiada Naţională de Biologie avem un premiu I. Este vorba de Adam L. Alexandru, elev în clasa a XI a la Colegiul „Emil Racoviţă”, care s-a calificat în lotul lărgit pentru olimpiada internaţională de biologie, iar în luna mai va parcurge un program de pregătire la Facultatea de Biologie a Universităţii „Babeş - Bolyai” din Cluj-Napoca.

La matematică avem mai mulţi elevi de excepţie, cinci dintre elevii ieşeni au obţinut medalii de aur, iar unul s-a calificat la Olimpiada Balcanică de Matematică. Este vorba de elevul Ovidiu Neculai, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”. Elevii care au obţinut medalia de aur la această competiţie sunt: Dumitrescu Matei Pavel, Stoica George Ioan, Constantinescu Mălina Elena, Paşa Andrei şi Ovidiu Avădanei. Pe lângă aceste discipline, elevii ieşeni au mai obţinut premii de podium şi la Olimpiada de Limbă Franceză, unde Roxana Beşleagă, elevă în clasa a VIII-a de la Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” a luat premiul I. Aceasta, alături de Elisa Roca, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţa“, au primit de asemenea câte un loc în Tabăra Francofonă de la Poiana Pinului dintre 17 şi 23 iulie.

La Olimpiada Naţională de Limba Rusă s-au obţinut trei premii I, câştigate de elevele  Corina Catrinescu, elevă în clasa a IX-a, şi Corina Gurulea, elevă în clasa a XI-a, de la Colegiul Economic Administrativ Iaşi, şi de Irina Barabaş, elevă în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“ Iaşi. Corina Gurulea s-a calificat la etapa internaţională a Olimpiadei de Limbă Rusă, care se va desfăşura în luna septembrie, la Moscova. Un alt rezultat notabil s-a înregistrat la Olimpida Naţională de Pedagogie, unde elevii ieşeni, ca şi anul trecut, au obţinut cele mai importante locuri. Aceştia s-au clasat pe primele poziţii ale podiumului olimpiadei de pedagogie-psihologie pentru liceele şi colegiile pedagogice din toată ţara, faza naţională.

Maria-Laura Valeriu, din clasa a XI-a, a luat primul loc la disciplina Managementul clasei de elevi, aceasta având cea mai mare medie din concurs, 9,80, şi singura notă de zece acordată în tot concursul de unul dintre evaluatori. Camelia-Mihaela Coneschi, tot din clasa a XI-a, a obţinut locul al II-lea la aceeaşi disciplină, cu media 9,70. La clasa a XII-a, la Psihologia educaţiei, Dumitriţa-Daniela Grigoriu a luat locul I, având media 9,20. Alte premii I au mai fost obţinute şi la Olimpiadele de Religie Ortodoxă, Educaţie Tehnologică şi cea de Arte. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri