Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

EXCLUSIV: Prof.dr. Viorel Scripcariu, noul rector al UMF - „A fost o noapte cu emoții“

GALERIE
scripcariu
  • scripcariu
- +

„Ziarul de Iași” a stat de vorbă în această dimineață cu prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul ales de către comunitatea academică de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iași. Acesta a precizat că a fost o „noaptea agitată și cu emoții“, dar s-a trezit dimineață și a fost la spital unde a efectuat vizite la pacienți.

„Eu zic că am avut o campanie decentă, onestă, care cred că mă caracterizează. Nu am avut atacuri sau discuții legate de toți contracandidații, toți au fost valoroși, sunt oameni pe care îi apreciez. Acum urmează să treacă toate etapele conform procedurilor legale, să vedem și eventualele contestații și apoi am să încep să mă gândesc la echipă”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu pentru „Ziarul de Iași.

Profesorul a precizat că nu a purtat nicio discuție înainte de alegeri cu privire la o eventuală echipă de prorectori și că urmează ca în perioada următoare, după ce va vedea și rezultatele votului pentru Senat, să facă o serie de propuneri. Întrebat dacă vreunul dintre contra-candidați ar putea să facă parte din aceasta, el a răspuns că nu.

„Nu am făcut nicio înțlegere preelectorală, nu am fost reprezentantul nimănui, așa cum s-a creditat în presă. De acum, spun că o să fac tot ce trebuie ca să schimbăm tot ce a fost rău în ultimii ani în universitate. Sincer nu mă așteptam să fie atât de strâns, mă așteptam la mai multe locuri 1 din partea colegilor mei și a comunității academice, dar e o competiție până la urmă și rezultatul contează“, a completat acesta.

CITIŢI ŞI:

RECTOR NOU LA UMF IAŞI! Prof.dr. Viorel Scripcariu a câştigat alegerile

Prof.dr. Radu Iliescu a precizat pentru „Ziarul de Iași” că nu va contesta rezultatele alegerilor și că îl felicită pe profesorul Viorel Scripcariu pentru victoria obținută.

„Este decizia comunității academice a universității. Aș vrea să-l felicit pe această cale personal pe profesorul Scripcariu, care a câștigat. Nu intenționez că contest rezultatele. Din punctul meu de vedere, cred că universitatea are nevoie de schimbare, planul pe care l-am pus în fața comunității academice nu a fost doar un plan ca să câștig funcția de rector și cred că astea sunt direcțiile în care trebuie să meargă universitatea”, a declarat prof.dr. Radu Iliescu pentru „Ziarul de Iași”.

Și prof.dr. Luminița Iancu a precizat că, ciuda scorului strâns, nu va depune contestație la rezultat pentru că se bazează pe corectitudinea colegilor din Biroul Electoral și pe faptul că a avut un observator prezent în sală pe toată durata desfășurării alegerilor.

„Îl felicit pe cîștigător și îi urez succes și, de fapt, cred că toți candidații ar trebui felicitați fiindcă, cu excepția unor mici derapaje, campania a fost corectă. În rest, dacă cineva ar vrea să conteste și să discute acest rezultat strîns poate să o facă, dar eu cred că votul a fost corect, totul a fost corect și transparent, erau observatori, reprezentanții ministerului, deci aceasta este voința poporului”, a declarat prof.dr. Luminița Smaranda Iancu.

Prof.dr. Ștefan Georgescu spune că viitoarea conducere a universității va avea o misiune foarte grea de a rezolva „necazuri imense”. Acesta a spus că la nivelul UMF trebuie refăcută Carta, regulamentele după care se desfășoara activitatea didactică, procedurile din administrație sau refacerea organigramei „pentru a nu mai permite deviații decizionale”. El a spus că există o premisă pentru contestarea alegerilor, dar el nu o va face.

„Felicitări câștigătorului, sunt convins că va încerca să rezolve cât mai multe dintre necazurile care îi stau în față. Mulțumesc colegilor candidați pentru maniera civillizată în care au reușit să poarte campania. Mulțumesc celor care au făcut imprudența și să aibă încredere în mine și să mă voteze. Eu nu mă gândesc în niciun caz că contest alegeri, dar recunosc că pot exista contestații, în condițiile în care am avut un regulament în felul în care a fost făcut, o comisie electorală cum a fost și așa mai departe. Dar eu nu o voi face”, a declarat prof.dr. Ștefan Georgescu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri