Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Filme de Oscar în Caravana TIFF la Iași, în Parcul Palas. Trei seri în aer liber

GALERIE
caravana tiff iasiCamera_RoomCameraCinema Mon Amour2
  • caravana tiff iasi
  • Camera_Room
  • Camera
  • Cinema Mon Amour2
- +

Trei seri în aer liber cu filme spectaculoase îi așteaptă pe ieșeni în Parcul Palas (Piațeta de Patinoar), între 30 august - 1 septembrie, de la 21.00, când Caravana TIFF poposește la Iași. Spectatorii se vor bucura de câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an.

Caravana TIFF debutează pe 30 august cu un disaster movie impresionant, propus de Norvegia la Oscar și parțial realizat în România, Valul ucigaș. Ziua de miercuri e rezervată documentarelor românești: emoționantul Cinema, Mon Amour, despre un administrator de cinema din Piatra Neamț care visează să reînvie gloria de altădată a cinematografului său, și În căutarea tatălui pierdut, povestea captivantă a fiului ilegitim al lui Constantin Brâncuși, John Moore, proiectat în avanpremieră. 

Plin de suspans și cu o distribuție excelentă – actrița Brie Larson a câștigat trofeele Oscar și Globul de Aur 2016 – Camera/ Room va ține spectatorii în priză pe 1 septembrie. Thriller-ul a fost nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film. 

Program:

Marți, 30 august

Valul ucigaș / The Wave (r. Roar Uthaug) | 105’, Norvegia

Cu: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonas Hoff Oftebro

Experimentatul geolog Kristian Eikfjord a acceptat un nou post. Împreună cu familia, pregăteşte mutarea din oraşul Geiranger, dar el şi colegii săi înregistrează mici modificări geologice în subsol. Tot mai îngrijorat, Kristian îşi dă seama că cel mai mare coşmar e gata să devină realitate. Cu doar zece minute la dispoziţie pentru a scăpa cu viaţă, Kristian trebuie să salveze cât mai mulţi oameni împreună cu propria familie.

Efectele speciale au fost parțial realizate de o echipă în România. Propunerea Norvegiei la Oscar!

Miercuri, 31 august

Cinema, Mon Amour (r. Alexandru Belc) | 70’, România, Cehia

Povestea lui Victor Purice, care încearcă să menţină pe linia de plutire cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamţ. Victor visează să reinstaureze gloria de odinioară a cinema-ului, dar trebuie să înfrunte realitatea dură: lipsa ajutorului de la stat transformă totul într-o luptă donquijotească.

Selecționat în competiția de documentare a Festivalului de la Sarajevo 2016.

Festivaluri: Karlovy Vary, Toronto, TIFF

În căutarea tatălui pierdut (r. Ionuț Teianu) | 61’, România

Când s-a născut John, în 1934, mama sa i-a dat trei nume: John, Constantin şi Brâncuşi. I-a spus că tatăl său e faimosul sculptor Constantin Brâncuşi, dar că nu trebuie să spună nimănui acest lucru. John a ţinut secretul toată viaţa. Acum, la 78 de ani, începe dificila misiune de a-şi regăsi tatăl pierdut.

Joi, 1 septembrie

Camera / Room (r. Lenny Abrahamson) | 118’, Irlanda, Canada

Cu: Brie Larson, Joan Allen, Jacob Tremblay

O femeie este ținută captivă împreună cu băiețelul ei în vârstă de doar cinci ani într-un șopron din grădină. Totul a început în momentul în care Old Nick a păcălit-o să îl ajute să găsească un câine ce se pierduse. Ea a fost răpită atunci și adusă în „Cameră”, iar ani mai târziu, e încă prizonieră. 

Oscar, Globul de Aur și BAFTA pentru Cea mai bună actriță – Brie Larson; nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film

Intrarea la proiecţii este liberă. 

Anul acesta, din iulie până în septembrie, Caravana TIFF aduce povești premiate în festivaluri și succese de casă în peste 15 orașe. Proiectul continuă cu succes pentru al șaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015. 

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri