Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

Firmele vor putea fi declarate mult mai uşor inactive

GALERIE
cod fiscal-modificari1
  • cod fiscal-modificari1
- +

Firmele riscă să devină inactive fiscal mult mai uşor în acest an dacă nu intră în legalitate cu noile prevederi ale Codului de Procedură Fiscală. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a transmis notificări către toţi contribuabilii persoane juridice pentru a se conforma noilor prevederi referitoare la inactivtiatea fiscală. Dacă o firmă ajunge în inactivitate, automat îi este anulată înregistrarea în scopuri TVA (dacă este cazul) şi fapta de inactivitate va fi scrisă în cazierul fiscal. 

Până la sfârşitul anului trecut, Codul de Procedură Fiscală prevedea trei cazuri în care, în caz de nerespectare, putea duce la inactivitate. Acestea erau neîndeplinirea niciunei obligaţii declarative pentru un semestru calendaristic, sustragerea de la controalele efectuate de organul fiscal prin declararea unui domiciliu fiscal fals sau dacă organul fiscal constată că firma respectivă nu funcţionează la domiciliul fiscal declarat. Începând cu 1 ianuarie, legislaţia impune şapte cazuri în care se poate ajunge la inactivitate fiscală, inclusiv cele trei existente până la modificare.
 
Noile situaţii ţin mai mult de actualizarea unor date la Registrul Comerţului, astfel că se poate ajunge în inactivitate chiar şi din neatenţie, iar procedura de reactivare este una greoaie, astfel că în 30 de zile de la primirea notificării, contribuabilii trebuie să ajusteze informaţiile. Situaţiile în care se poate ajunge la inactivitate sunt inactivtiatea temporară la registrul comerţului, durata de funcţionare a societăţii este expirată, societatea nu mai are organe statutare şi durata deţinerii spaţiului cu destinaţia de sediu social este expirată. „Vă rugăm să vă actualizaţi în regim de urgenţă informaţiile de la Oficiul Registrului Comerţului Iaşi deoarece în această perioadă se va face selecţia contribuabililor care îndeplinesc condiţiile de inactivare, având drept consecinţă şi anularea înregistrăii în scopuri de TVA”, se arată în notificarea trimisă de directorul AJFP Iaşi Paul Ciobanu.  
 
 
Comentarii Facebook

(1 comentariu)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Marti, 02 Februarie 2016, 09:40
Leon
Fiscul nu-ți mai poate refuza deducerea TVA din cauza partenerilor de afaceri incorecți! puneti voi 3 de dublu v in fata : avocatnet.ro/content/articles/id_42076/avocatnet.html
Marti, 02 Februarie 2016, 09:40
Leon
Fiscul nu-ți mai poate refuza deducerea TVA din cauza partenerilor de afaceri incorecți! puneti voi 3 de dublu v in fata : avocatnet.ro/content/articles/id_42076/avocatnet.html

Ultima ora

editorial

Veşnice promisiuni

Cătălin ONOFREI

Veşnice promisiuni

 Am ajuns să ştim totul despre şmenurile politicienilor.

Filmuletul zilei

opinii

A cui este Basarabia (II)

Mihai DORIN

A cui este Basarabia (II)

Voi invoca trei argumente în favoarea unei abordări raţionale a chestiunii basarebene. Toate sunt de ordine istorică. Înapoi la istorie, aşadar şi la lecţia ei. 

300 de ani de la moartea lui Antim Ivireanul

Bogdan CREȚU

300 de ani de la moartea lui Antim Ivireanul

Figură providenţială a culturii române, prin opera sa de tipograf şi de traducător, de Mitropolit care a contribuit esenţial la introducerea limbii române în oficierea slujbei, martir al Bisericii, orator desăvârşit, ctitor al unui lăcaş de cult emblematic, care îi poartă şi astăzi numele, Antim Ivireanul a fost canonizat în 1992, fiind prăznuit la 27 septembrie.

Microlimba mass-mediei # 1

Stelian DUMISTRĂCEL

Microlimba mass-mediei # 1

La al XV-lea Simpozion Internaţional organizat de Institutul „A. Philippide" al Filialei Iaşi a Academiei Române (21-23 septembrie 2016), sub genericul „Valenţe europene ale românisticii actuale" şi-au găsit un binevenit loc şi comunicările consacrate principalului mijloc de atragere şi integrare în mediul nostru a celor interesaţi de peste hotare: însuşirea limbii române, în special în cadrul formelor organizatorice ale lectoratelor de „limbă, cultură şi civilizaţie românească".

pulspulspuls

Hopa: nume nou pe post de locomotivă leberală la Iaşi?

Hopa: nume nou pe post de locomotivă leberală la Iaşi?

Veşti calde despre ultimele zvonuri privind listele leberale de candidaturi de la Iaşi, stimaţi telexpectatori. 

Caricatura zilei

La muzeu

 

Editia PDF

Bancul zilei

Înainte de înmormântare, sotul intra în camera pentru a-si vedea soacra pentru ultima data si bufneste &ic (...)

Intrebarea zilei

Ce reproșuri aduceți autorităților locale?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.