Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

Firmele vor putea fi declarate mult mai uşor inactive

GALERIE
cod fiscal-modificari1
  • cod fiscal-modificari1
- +

Firmele riscă să devină inactive fiscal mult mai uşor în acest an dacă nu intră în legalitate cu noile prevederi ale Codului de Procedură Fiscală. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a transmis notificări către toţi contribuabilii persoane juridice pentru a se conforma noilor prevederi referitoare la inactivtiatea fiscală. Dacă o firmă ajunge în inactivitate, automat îi este anulată înregistrarea în scopuri TVA (dacă este cazul) şi fapta de inactivitate va fi scrisă în cazierul fiscal. 

Până la sfârşitul anului trecut, Codul de Procedură Fiscală prevedea trei cazuri în care, în caz de nerespectare, putea duce la inactivitate. Acestea erau neîndeplinirea niciunei obligaţii declarative pentru un semestru calendaristic, sustragerea de la controalele efectuate de organul fiscal prin declararea unui domiciliu fiscal fals sau dacă organul fiscal constată că firma respectivă nu funcţionează la domiciliul fiscal declarat. Începând cu 1 ianuarie, legislaţia impune şapte cazuri în care se poate ajunge la inactivitate fiscală, inclusiv cele trei existente până la modificare.
 
Noile situaţii ţin mai mult de actualizarea unor date la Registrul Comerţului, astfel că se poate ajunge în inactivitate chiar şi din neatenţie, iar procedura de reactivare este una greoaie, astfel că în 30 de zile de la primirea notificării, contribuabilii trebuie să ajusteze informaţiile. Situaţiile în care se poate ajunge la inactivitate sunt inactivtiatea temporară la registrul comerţului, durata de funcţionare a societăţii este expirată, societatea nu mai are organe statutare şi durata deţinerii spaţiului cu destinaţia de sediu social este expirată. „Vă rugăm să vă actualizaţi în regim de urgenţă informaţiile de la Oficiul Registrului Comerţului Iaşi deoarece în această perioadă se va face selecţia contribuabililor care îndeplinesc condiţiile de inactivare, având drept consecinţă şi anularea înregistrăii în scopuri de TVA”, se arată în notificarea trimisă de directorul AJFP Iaşi Paul Ciobanu.  
 
 
Comentarii Facebook

(1 comentariu)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Marti, 02 Februarie 2016, 09:40
Leon
Fiscul nu-ți mai poate refuza deducerea TVA din cauza partenerilor de afaceri incorecți! puneti voi 3 de dublu v in fata : avocatnet.ro/content/articles/id_42076/avocatnet.html
Marti, 02 Februarie 2016, 09:40
Leon
Fiscul nu-ți mai poate refuza deducerea TVA din cauza partenerilor de afaceri incorecți! puneti voi 3 de dublu v in fata : avocatnet.ro/content/articles/id_42076/avocatnet.html

Ultima ora

editorial

Scaunele de pe stadion şi iubăreţul Vasile

Cosmin PAȘCA

Scaunele de pe stadion şi iubăreţul Vasile

Obişnuiţi cu mediocritatea, cu lucrurile făcute pe jumătate, cu „las’ că merge şi aşa”, mulţi ieşeni nu concep că regulile lumii civilizate sancţionează improvizaţia. Şi nu pentru că lumea civilizată e mai snoabă, ci pentru că a înţeles că orice cârpeală înseamnă, pe termen lung, risipă.

Filmuletul zilei

opinii

Despre curaj

Codrin Liviu CUȚITARU

Despre curaj

Precum toate virtuţile, curajul se sprijină pe trei principii obligatorii: consecvenţa (cutezanţa trebuie să apară şi în amănuntele vieţii, nu doar în manifestările „epopeice” ale biografiei personale), modestia (vitejia declarativă poartă în ea o tulburătoare, necreditabilă nuanţă bombastică) şi generozitatea (actul temerar în sine este renunţarea la autoconservare, ieşirea din eu, înclinaţia profund neegoistă către ocrotirea alterităţii, către protejarea celuilalt).

BREXIT sau NEBREXIT, totul pare pe dos

Emil STRATAN

BREXIT sau NEBREXIT, totul pare pe dos

"Europa va fi mai puternică tocmai pentru că are Franţa ca Franţa, Spania ca Spania, Marea Britanie ca Marea Britanie, fiecare cu obiceiurile, tradiţiile şi identitatea ei." Margaret Thatcher, 1988

Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Pogromul de la Iaşi (I)

Pogromul din iunie 1941 de la Iaşi se cuvine a fi dezvăluit în detaliile sale tragice cu onestitate şi cu referire, pe cât posibil, la documente de arhivă credibile, capabile să ofere o imagine "fără ură şi părtinire". Măcar la 75 de ani de la crimă.

pulspulspuls

Se anunţă bombă nucleară la partidoiul ieşean

Se anunţă bombă nucleară la partidoiul ieşean

Marele rezbel mondial din cadrul filialei ieşene a partidoiului se pare că va ajunge la final în următoarele zile, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Pensii speciale

Editia PDF

Intrebarea zilei

Care ar fi prioritatile administratiei locale pentru municipiul Iasi?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.