Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

Firmele vor putea fi declarate mult mai uşor inactive

GALERIE
cod fiscal-modificari1
  • cod fiscal-modificari1
- +

Firmele riscă să devină inactive fiscal mult mai uşor în acest an dacă nu intră în legalitate cu noile prevederi ale Codului de Procedură Fiscală. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a transmis notificări către toţi contribuabilii persoane juridice pentru a se conforma noilor prevederi referitoare la inactivtiatea fiscală. Dacă o firmă ajunge în inactivitate, automat îi este anulată înregistrarea în scopuri TVA (dacă este cazul) şi fapta de inactivitate va fi scrisă în cazierul fiscal. 

Până la sfârşitul anului trecut, Codul de Procedură Fiscală prevedea trei cazuri în care, în caz de nerespectare, putea duce la inactivitate. Acestea erau neîndeplinirea niciunei obligaţii declarative pentru un semestru calendaristic, sustragerea de la controalele efectuate de organul fiscal prin declararea unui domiciliu fiscal fals sau dacă organul fiscal constată că firma respectivă nu funcţionează la domiciliul fiscal declarat. Începând cu 1 ianuarie, legislaţia impune şapte cazuri în care se poate ajunge la inactivitate fiscală, inclusiv cele trei existente până la modificare.
 
Noile situaţii ţin mai mult de actualizarea unor date la Registrul Comerţului, astfel că se poate ajunge în inactivitate chiar şi din neatenţie, iar procedura de reactivare este una greoaie, astfel că în 30 de zile de la primirea notificării, contribuabilii trebuie să ajusteze informaţiile. Situaţiile în care se poate ajunge la inactivitate sunt inactivtiatea temporară la registrul comerţului, durata de funcţionare a societăţii este expirată, societatea nu mai are organe statutare şi durata deţinerii spaţiului cu destinaţia de sediu social este expirată. „Vă rugăm să vă actualizaţi în regim de urgenţă informaţiile de la Oficiul Registrului Comerţului Iaşi deoarece în această perioadă se va face selecţia contribuabililor care îndeplinesc condiţiile de inactivare, având drept consecinţă şi anularea înregistrăii în scopuri de TVA”, se arată în notificarea trimisă de directorul AJFP Iaşi Paul Ciobanu.  
 
 
Comentarii Facebook

(1 comentariu)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Marti, 02 Februarie 2016, 09:40
Leon
Fiscul nu-ți mai poate refuza deducerea TVA din cauza partenerilor de afaceri incorecți! puneti voi 3 de dublu v in fata : avocatnet.ro/content/articles/id_42076/avocatnet.html
Marti, 02 Februarie 2016, 09:40
Leon
Fiscul nu-ți mai poate refuza deducerea TVA din cauza partenerilor de afaceri incorecți! puneti voi 3 de dublu v in fata : avocatnet.ro/content/articles/id_42076/avocatnet.html

Ultima ora

editorial

Ne face Internetul mai deştepţi sau din contra?

Alexandru LĂZESCU

Ne face Internetul mai deştepţi sau din contra?

E fără îndoială o discuţie complicată în care graniţa dintre beneficiile indiscutabile aduse de lumea virtuală în care suntem cu toţii mai mult sau mai puţin inseraţi şi preţul pe care îl plătim pentru acestea e foarte greu de trasat.

Filmuletul zilei

opinii

Blestemul

Nichita DANILOV

Blestemul

Nu cumva moartea îţi accentuează anumite tare sufleteşti?! Dacă ai fost sadic, devii şi mai sadic, dacă ai fost masochist, devii şi mai masochist... Şi atunci, mă întreb, la ce foloseşte purgatoriul?! Nu cumva el serveşte pentru retuşarea viciilor? Îngroşând liniile, începi să vezi mai bine tarele de caracter. Conştientizându-le, te debarasezi de ele. Metoda cea mai bună e supradoza... Se produce suprasaturaţia. Înţelegi?

O idee bizară: armata comună europeană

Lucian DÎRDALA

O idee bizară: armata comună europeană

Confederaţiile nu se mai fac între principi, se fac între naţiuni, iar Europa nu are un CV exemplar în această privinţă. Poate că liderii polonezi ar trebui să explice mai bine cum ar putea funcţiona structura şi de ce ar fi în interesul altor ţări să le îmbrăţişeze ideea.

O poveste veche de când lumea

Michael ASTNER

O poveste veche de când lumea

Cunoaştem cu toţii clişeul privind tinerii din ziua de azi, nu-i aşa? Conform căruia, ehei, pe vremea „noastră”, pe când eram tineri noi, adulţii, vârstnicii ori bătrânii de azi, altul era comportamentul tinerilor, ca de pildă respectul faţă de părinţi ori oamenii mai în vârstă în general!

pulspulspuls

Se întoarce Bot Ia la manşă au ba? Azi s-ar putea să aflăm

Se întoarce Bot Ia la manşă au ba? Azi s-ar putea să aflăm

Ziua cea mare a sosit la leberalii ieşeni, stimaţi telespectatori, iar omul negru încă n-a venit. 

Caricatura zilei

Cumintenia modificata

 

Editia PDF

Bancul zilei

– Cum conduce soferul prudent? – Soferul prudent se uita în ambele sensuri înainte de a trece pe rosu! & (...)

Intrebarea zilei

Ce reproșuri aduceți autorităților locale?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.