Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

sambata, 23.07.2016

Firmele vor putea fi declarate mult mai uşor inactive

GALERIE
cod fiscal-modificari1
  • cod fiscal-modificari1
- +

Firmele riscă să devină inactive fiscal mult mai uşor în acest an dacă nu intră în legalitate cu noile prevederi ale Codului de Procedură Fiscală. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a transmis notificări către toţi contribuabilii persoane juridice pentru a se conforma noilor prevederi referitoare la inactivtiatea fiscală. Dacă o firmă ajunge în inactivitate, automat îi este anulată înregistrarea în scopuri TVA (dacă este cazul) şi fapta de inactivitate va fi scrisă în cazierul fiscal. 

Până la sfârşitul anului trecut, Codul de Procedură Fiscală prevedea trei cazuri în care, în caz de nerespectare, putea duce la inactivitate. Acestea erau neîndeplinirea niciunei obligaţii declarative pentru un semestru calendaristic, sustragerea de la controalele efectuate de organul fiscal prin declararea unui domiciliu fiscal fals sau dacă organul fiscal constată că firma respectivă nu funcţionează la domiciliul fiscal declarat. Începând cu 1 ianuarie, legislaţia impune şapte cazuri în care se poate ajunge la inactivitate fiscală, inclusiv cele trei existente până la modificare.
 
Noile situaţii ţin mai mult de actualizarea unor date la Registrul Comerţului, astfel că se poate ajunge în inactivitate chiar şi din neatenţie, iar procedura de reactivare este una greoaie, astfel că în 30 de zile de la primirea notificării, contribuabilii trebuie să ajusteze informaţiile. Situaţiile în care se poate ajunge la inactivitate sunt inactivtiatea temporară la registrul comerţului, durata de funcţionare a societăţii este expirată, societatea nu mai are organe statutare şi durata deţinerii spaţiului cu destinaţia de sediu social este expirată. „Vă rugăm să vă actualizaţi în regim de urgenţă informaţiile de la Oficiul Registrului Comerţului Iaşi deoarece în această perioadă se va face selecţia contribuabililor care îndeplinesc condiţiile de inactivare, având drept consecinţă şi anularea înregistrăii în scopuri de TVA”, se arată în notificarea trimisă de directorul AJFP Iaşi Paul Ciobanu.  
 
 
Comentarii Facebook

(1 comentariu)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Marti, 02 Februarie 2016, 09:40
Leon
Fiscul nu-ți mai poate refuza deducerea TVA din cauza partenerilor de afaceri incorecți! puneti voi 3 de dublu v in fata : avocatnet.ro/content/articles/id_42076/avocatnet.html
Marti, 02 Februarie 2016, 09:40
Leon
Fiscul nu-ți mai poate refuza deducerea TVA din cauza partenerilor de afaceri incorecți! puneti voi 3 de dublu v in fata : avocatnet.ro/content/articles/id_42076/avocatnet.html

Ultima ora

editorial

Nu e puci, ci o biată frondă

Nicolae GRECU

Nu e puci, ci o biată frondă

Vina integrală pentru toată babilonia din Liga I aparţine FRF, dar este corectă aruncarea pisicii de către Liga Profesionistă de Fotbal, organizatoarea competiţiei?

Filmuletul zilei

opinii

Boborul

Briscan ZARA

Boborul

Poporul, în ansamblul lui, nu este niciodată mulţumit, nici măcar de decizia lui care s-a întâmplat foarte de curând. Şi atunci ce sens are să te iei după el? Nu are nici măcar logică pentru că nu poţi găsi un numitor comun, un fir constant al coerenţei pe care să îl duci mai departe şi să-l foloseşti pentru a construi un raţionament. El este schimbător ca apa şi nestatornic ca vântul, iar cine se ia după el, cine se bazează pe el, greşeşte invariabil.

De la entuziasm juvenil la îngrijorări nefondate

pr. Constantin STURZU

De la entuziasm juvenil la îngrijorări nefondate

Iniţiativa Coaliţiei pentru Familie şi Constituţie, care a strâns peste 3 milioane de semnături în vederea modificării Constituţiei României, în sensul de a se menţiona explicit, în articolul 48, aliniatul 1, că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţităîntre un bărbat şi o femeie", nu "între soţi", cum se precizează acum, a mai parcurs o etapă legală. 

Despre Coaliţia Etc.

Sorin CUCERAI

Despre Coaliţia Etc.

Dacă te uiţi cu atenţie, Coaliţia asta pentru Familie e o chestie tare hazlie. Fiindcă ce promovează ea de fapt? Familia nucleară heterosexuală, adică fix idealul burghez de familie.

pulspulspuls

Chir Nica şi Jiji - 15 asemănări izbitoare. Oare chiar am schimbat premarele?

Chir Nica şi Jiji - 15 asemănări izbitoare. Oare chiar am schimbat premarele?

Dom'le, la cât de arogant şi plin de sine auzim că ar fi de la alegeri încoace junele premare Chir Nica atât la slujbă, cât şi la partidoi, tare ne mai mănâncă palmele să facem o micuţă, dar vioaie comparaţiune cu fostul premare, Jiji. 

Caricatura zilei

Fuziunea PMP - UNPR

Editia PDF

Bancul zilei

10 lucruri despre pokemonii românesti: Cel mai valoros Pokemon e în ANAF, dar trebuie sa stai câteva ore la c (...)

Intrebarea zilei

Care ar fi prioritatile administratiei locale pentru municipiul Iasi?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.