Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

sambata, 25.06.2016

Fiscul ieşean va alimenta de la OMV Petrom

Instituţia a contractat 565.000 litri de carburanţi pentru o perioadă de doi ani

GALERIE
petrom_preturi
  • petrom_preturi
- +

Fiscul ieşean va cumpăra de la OMV Petrom peste 565.000 litri de carburant şi carduri prin care inspectorii fiscali să „facă plinul” în staţiile de distribuţiile ale gigantului petrolier. OMV a câştigat contractul oferind un preţ de 2,17 milioane lei fără TVA pentru a alimenta rezervoarele angajaţilor Fiscului din toată Moldova în următorii doi ani. Preţul oferit de OMV a fost mai mic decât cele oferite de alte patru companii importante din acest domeniu de activitate, respectiv Mol România Petroleum Products, Rompetrol Downstream şi Lukoil România. Direcţia Regională a Finanţelor Publice a scos la licitaţie contractul cu o valoarea aproximativă de 2,72 milioane lei fără TVA.

Valoarea contractului se va derula pe parcursul a doi ani, iar ofertantul câştigător va trebui să furnizeze gratis, la trei zile de la încheierea contractului, cardurile noi şi cele care se defectează în timp, conform caietului de sarcini. Acelaşi document arată că Fiscul doreşte, pentru deservirea administraţiilor fiscale din cele şase judeţe ale ţării, să cumpere 465.600 litri de motorină EURO 5 şi 102.000 litri de benzină fără plumb – CO95. Legat de carduri, acestea vor fi personalizate cu numărul maşinii, astfel că acestea vor putea fi utilizate doar pentru autoturismul respectiv. Potrivit caietului de sarcini, fiecare card are o sumă prestabilită pentru alimentare, iar la terminarea acesteia, cardul va fi blocat. „Va exista un sistem de creditare computerizat care va asigura controlul şi gestionarea carburanţilor pentru mijloacele de transport aparţinând D.G.R.F.P. Iaşi. Sistemul va permite monitorizarea permanentă a livrărilor de combustibil pe fiecare utilizator şi global. Va fi posibilă vizualizarea on-line de către o persoană desemnată (care să deţină parola de acces) de autoritatea contractantă a alimentării autovehiculelor, iar furnizorul va permite autorităţii contractante să acceseze gratuit site-ul propriu pentru vizualizarea on-line a alimentărilor efectuate de autovehiculele proprii”, conform documentului citat.

La nivelul DGRFP Iaşi există 17 autoturisme care vor fi alimentate cu benzină fără plumb, consumul total maxim al acestora fiind de 4.250 litri/lunar, respectiv un consum maxim de 250 litri/lunar. „Cantităţile sunt alocate pe luna, pentru fiecare card emis; în realitate, consumul efectiv pentru fiecare autovehicul în parte este fluctuant de la lună la lună, funcţie de necesităţile apărute”, au specificat reprezentanţii Fiscului. De cealaltă parte, Fiscul regional solicită carduri pentru 71 de autoturisme cu motoare diesel, acestea având atribuit un consum maxim lunar de 19.400 litri. Majoritatea autoturismelor au acelaşi consum lunar maxim de 250 litri, însă există şi autoutilitare, microbuze sau autovehicule blindate transportatoare de valori care au un consumde  400 litri/lunar. „Preţurile produselor la pompă, fiind bunuri fungibile, se pot modifica pe parcursul derulării contractului în funcţie de modificarea raportului leu-euro, a accizelor, a TVA-ului, a preţului de rafinărie, a altor factori ce nu pot fi prevăzuţi la contractare, conform art. 97 din HG 925/2006, astfel încât să se menţină avantajul câştigat la procedura de licitaţie deschisă”, potrivit caietului de sarcini. 

 

 

Comentarii Facebook

(1 comentariu)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Miercuri, 09 Martie 2016, 16:04
tarabostess
Yammy! "decat" transparenta ne doream de la "fisc". Cei mai corecti oameni din Romania ( nu in timpul serviciului si nici in timpul liber! ).
Miercuri, 09 Martie 2016, 16:04
tarabostess
Yammy! "decat" transparenta ne doream de la "fisc". Cei mai corecti oameni din Romania ( nu in timpul serviciului si nici in timpul liber! ).

Ultima ora

editorial

Câteva întrebări pentru noul primar al Iaşului

Toni HRIŢAC

Câteva întrebări pentru noul primar al Iaşului

Cum vedeţi dumneavostră, de fapt, oraşul Iaşi? Nu există o proiecţie pe care să o fi schiţat clar până acum.

Filmuletul zilei

opinii

Brexit-ul pe înţelesul meu

Pavel LUCESCU

Brexit-ul pe înţelesul meu

Cele trei lecţii despre bătrâneţe, izolare şi prostie, aşa cum le-am învăţat din referendumul de joi în urma căruia Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană.

Subsemnatul…

Briscan ZARA

Subsemnatul…

Aş sugera ca la secţiile de poliţie, departamentele de daune ale societăţilor de asigurări şi în toate instituţiile unde trebuie întocmite asemenea declaraţii însoţite de desene să se ofere şi creioane colorate sau carioci şi radieră pentru că e nevoie. Sunt multe victime şi vinovaţi cu talent care au nevoie să stea ore întregi ca să scrie/ deseneze situaţia lor cu limba scoasă pe jumătate din gură şi capul uşor aplecat într-o parte şi trebuie să fie încurajaţi în acest sens…

Dumnezeu ne cere, dar numai pentru a ne învăţa să primim

pr. Constantin STURZU

Dumnezeu ne cere, dar numai pentru a ne învăţa să primim

Evangheliile consemnează multe momente în care oamenii Îi adresează diverse cereri Mântuitorului, dar puţine situaţii în care Domnul Însuşi cere de la oameni ceva. Trei dintre ele jalonează anii de lucrare publică ai lui Iisus, constituind repere esenţiale pentru mântuirea fiecăruia dintre noi.

pulspulspuls

Un ieşean, motivul pentru care şefii leberali înfruntă huiduielile şi scuipaţii la fuziunea cu uneperiştii

Un ieşean, motivul pentru care şefii leberali înfruntă huiduielile şi scuipaţii la fuziunea cu uneperiştii

Ştim că multă lume de prin zona leberalilor care aşteaptă rândul la ciolănel ar fi înjurat printre dinţi în ultimele zile, după ce s-a auzit că, deşi abia încap ei la împărţit posturi şi locuri pe liste, şefii de la Bucale vor să mai dea din acest puţin şi uneperiştilor. 

Caricatura zilei

Brexit

Editia PDF

Intrebarea zilei

Care ar fi prioritatile administratiei locale pentru municipiul Iasi?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.