Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Fiul lui Simirad, răpus de portărei. Vila pe 3 nivele şi două terenuri, de vânzare

GALERIE
simirad_lucian
  • simirad_lucian
- +

Un credit făcut la BCR în 2008 pare să-i fi venit de hac fiului cel mare al fostului primar şi şef al Consiliului Judeţean. După ce vila pe trei nivele din Dancu a familiei lui Lucian (FOTO) şi Irina Simirad a fost scoasă la vânzare de mai multe ori şi nu s-a vândut, executorii scot acum la mezat şi două terenuri intravilane situate în Bucium. Împrumutul făcut la bancă de Lucian Simirad în 2008 a avut o valoare de 1,4 milioane lei, echivalentul de atunci a circa 400.000 de euro. Peste un an, el nu a mai putut plăti ratele. După ce a demisionat dintr-o funcţie de conducere la aeroport, Lucian Simirad şi-a continuat activitatea antreprenorială cu firma Artis Construct Design.

Fiul cel mare al lui Constantin Simirad continuă să aibă probleme cu executorii judecătoreşti. După ce s-a trezit în dese rânduri cu vila scoasă la vânzare, pe 29 septembrie, ora 11, lui Lucian Simirad îi vor fi scoase la vânzare şi două terenuri pe care le deţine împreună cu soţia sa, Irina. Imobilele familiei Simirad sunt executate pentru a recupera din datoria aferentă unui credit contractat de la BCR în septembrie 2008. Încuviinţarea executării silite a fost obţinută de firma recuperatoare de debite a Băncii Comerciale Române, SC Suport Colect SRL, prin intermediul executorului judecătoresc Vladimir Zabolotnăi. „La sediul executorului judecătoresc din strada Sf. Lazăr, nr. 4, bloc Peneş Curcanul, tronson 5, scara C, demisol, se va vinde bunul imobil proprietatea debitorilor Simirad Lucian şi Simirad Irina, reprezentat de terenul în suprafaţă de 868 mp situat în intravilan Iaşi, zona Bucium (str. Plopii fără soţ), categoria de folosinţă «arabil», împreună cu dreptul de servitute de trecere pietonală şi cu autovehiculul asupra fondului aservit, format din suprafaţă de 3.431 mp, situat în intravilan Iaşi, zona Bucium, categoria de folosinţă «arabil»”, potrivit publicaţiei de vânzare a imobilului. Preţul de începere a licitaţiei este de 89.260 lei conform unui raport de expertiză.

 
Probleme mai vechi
 
Potrivit unui articol publicat de „Ziarul de Iaşi” în decembrie 2009, Lucian Simirad a împrumutat 1,4 milioane lei de la BCR în 2008, dar pentru că a sistat plata ratelor, banca a înscris concesiunile de credit către firma recuperatoare de datorii pentru a executa clientul. Din acel moment, în mai multe rânduri, executorul judecătoresc a încercat să vândă vila construită de Simirad în satul Dancu, comuna Holboca. „Bunul imobil este reprezentat de un teren în suprafaţă de 716 mp categoria de folosinţă «curţi construcţii» şi casă de locuit amplasat pe acesta, cu suprafaţa construită de 101 mp, compusă din parter – cu suprafaţa utilă de 77,16 mp, etaj – cu suprafaţa de 65,87 mp şi mansardă - cu suprafaţa de 25,32 mp”, potrivit publicaţiei de vânzare a imobilului. Preţul de vânzare a casei fiului lui Constantin Simirad fusese diminuat cu 25% faţă de valoarea dată de expertul evaluator, ajungând astfel la 268.000 lei. „Din câte ştiu, procedura de executare silită a locuinţei a fost suspendată o perioadă de către creditor, dar în perioada următoare se vor emite din nou publicaţii de vânzare pentru că nu s-a găsit cumpărător. Nu mai reţin a câta încercare de valorificare este, dar cred că au fost până acum 6-7”, ne-a precizat, ieri, executorul judecătoresc Vladimir Zabolotnăi.
 
Telefonul nu mai sună
 

Lucian Simirad a lucrat la Citadin înainte să se angajeze, în 2008, ca şef serviciu PSI la Aeroport, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean condus la acea vreme de tatăl său, Constantin Simirad. Imediat ce a fost schimbat preşedintele CJ, în iunie 2012, Lucian Simirad şi-a dat demisia din funcţia de şef serviciu şi şi-a continuat activitatea antreprenoriala prin firma sa de construcţii Artis Construct Design, înfiinţată în august 2008. Reporterul „Ziarul de Iaşi” a încercat să îl contacteze pe Lucian Simirad pentru un punct de vedere, însă niciunul din cele două numere de telefon la care răspundea de obicei nu mai este alocat, iar pe numărul de fix nu a răspuns nimeni. În schimb am reuşit să obţinem un punct de vedere de la tatăl acestuia. „Nu vâ supăraţi, dar dacă el nu dă declaraţii, nu mă pot băga eu să vă dau numărul. Ştiu doar că este executat silit, i-au scos casa de mai multe ori la vânzare dar nu s-a prezentat nimeni. Alte detalii nu cunosc”, ne-a spus Constantin Simirad.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri