Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Fostul „rege al asfaltului” îşi joacă creditorii pe degete

GALERIE
euroconstruct group1
  • euroconstruct group1
- +

De un an şi jumătate de când a intrat în reorganizare firma Euroconstruct Group nu a plătit nici măcar un leu creditorilor.

Omul de afaceri Costică Pricop, fostul „asfaltator de casă” al Primăriei Iaşi, refuză să le achite creditorilor firmei Euroconstruct Group creanţele asumate prin planul de reorganizare, deşi aceştia i s-a acordat clemenţă în dese rânduri. Ultimul raport publicat de administratorul judiciar al societăţii aflate în insolvenţă  arată că de la aprobarea planului de reorganizare, în urmă cu un an şi jumătate, nu a fost efectuată nicio plată către creditori. „Din informatiile deţinute până în prezent nu reiese faptul că au fost efectuate plăţi aferente planului de reoganizare către creditori, SC Euroconstruct Group SRL nu şi-a îndeplinit obligaţiile eşalonate de plată stabilite prin programul de plată al creanţelor aferente anului I reorganizare, trimestrele I, II, III, IV şi anului al II- lea de reorganizare, trimestrul al V-lea (aprilie, mai, iunie 2016), subscrisei nefiindu-i comunicate dovezi în sensul achitării de sume către creditori”, a scris administratorul judiciar Specialits Trust Insolvency SPRL. 

Din cauza nerespectării graficului de plăţi, creditorul principal Banca Comercială Carpatica a cerut intrarea în faliment, dar solicitarea nu i-a fost acceptată de judecătorul sindic în urma unei „scheme” a lui Costică Pricop. Acesta a cumpărat împreună cu fiul său o firmă curată, Michael Distribution, prin care s-a angajat să cumpere creanţele de la firma sa de construcţii Euroconstruct şi să demareze o procedură de plată. Judecătorii au fost păcăliţi de faptul că în instanţă s-a prezentat fostul acţionar al societăţii Michael Distribution, Dan Ursu, care a fost păstrat ca administrator al firmei. Contractul de preluare datorii a fost semnat pe 11 iulie, cu o zi înainte de termenul de judecată la care magistraţii au dispus continuarea implementării planului de reorganizare. „Văzut cu sacii în căruţă”, Pricop a uitat iar de achitarea creanţelor, motiv pentru care, pe 14 septembrie, Banca Carpatica a solicitat convocarea în regim de urgenţă a Comitetului Creditorilor pentru a se discuta modul în care a fost pus în aplicare contractul de preluare datorii.

În cadrul şedinţei care a avut loc zilele trecute, s-a constatat că nici de această dată nu au fost onorate obligaţiile asumate în contract de noul debitor, Michael Distribution Grup, motiv pentru care toţi creditorii au solicitat intrarea în faliment. Solicitarea se va discuta la termenul stabilit de judecători pentru data de 18 octombrie. Potrivit tabelului definitiv al creanţelor, publicat în noiembrie 2014, Pricop are de returnat celor peste 90 de creditori 10 milioane de euro. În afară de Banca Comercială Carpatica, ce are de recuperat 15 milioane lei, printre creditori se mai numără Administraţia de Finanţe cu circa 3,8 milioane lei, Consiliul Judeţean Iaşi cu 1,86 milioane lei, Direcţia de Finanţe Publice Locale cu  peste 2,1 milioane lei, dar şi firma Eurostrade Development, aparţinând familiei Pricop, cu 3,1 milioane lei. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri