Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Fratele patronului de la Siraj a primit verde pentru planul de reorganizare

GALERIE
judecator2
  • judecator2
- +

Judecătorii au acceptat intrarea Roua Impex în procedură de reorganizare în ciuda faptului că unul dintre creditori s-a opus.

Fratele patronului de la Siraj Ahmed al Deiri, Kheder, i-a convins pe judecători să îi permită implementarea unui plan de reorganizare la societatea Roua Impex, deşi creditorul majoritar nu a fost de acord. Omul de afaceri sirian a supus votului creditorilor în vara anului trecut, în calitate de administrator special, un plan de reorganizare, care a fost aprobat de reprezentanţii creditorilor bugetari şi chirografari. Singurul nemulţumit a fost creditorul garantat Piraeus Bank care, după ce propunerea de aprobare a planului de reorganziare a trecut de Adunarea Creditorilor prin cele două voturi favorabile, a solicitat în instanţă infirmarea planului de reorganizare.

Concret, Piraeus Bank era nemulţumită că prin plan se achită doar creanţa propriu zisă aferentă contractului de credit, în cuantum de 1,42 milioane lei, nu şi accesoriile calculate în urma întârzierii plăţilor. „Creanţa creditorului Piraeus Bank este în sumă de 1.427.342 lei la categoria creanţelor garantate, iar prin programul de plăţi era prevăzută a fi achitată integral. În ceea ce priveşte achitarea accesoriilor acumulate în perioada de insolvenţă, acestea se vor achita conform legii – creanţele născute după data deschiderii procedurii, în perioada de observaţie sau în procedura reorganizării judiciare vor fi plătite conform documentelor din care rezultă, nefiind necesară înscrierea la masa credală - neachitarea acestora dând posibilitatea creditorului în orice stadiu al desfăşurării planului de a solicita intrarea în faliment”, potrivit raportului administratorului judiciar Casa de Insolvenţă Transilvania.

În cererea de infirmare a planului, juriştii de la Piraeus Bank au menţionat că în documentul propus spre aprobare nu sunt cuprinse elemente concrete de unde să rezulte că vor fi acoperite creanţele din tabel şi ar putea fi redresată activtiatea Roua Impex. Însă, instanţa a luat în calcul explicaţia administratorului judiciar, potrivit căreia prin plan se prevede achitarea sumei din tabel.  „Ca urmare, apreciind că planul a fost votat favorabil de două din cele trei categorii de creanţe înscrise în tabelul definitiv şi are o fundamentare economică motivată, raportat la baza materială şi contractele în derulare, măsura lichidării ar dezavantaja atât pe creditori cât şi pe debitor faţă de o posibilă reorganizare, astfel că judecătorul-sindic va confirma planul de reorganizare propus”, conform sentinţei care poată fi atacată cu recurs în termen de şapte zile din data publicării, respectiv 27 ianuarie.

Conform tabelului definitiv de creanţe, firma cu domeniu de activitatea în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, are de datorat creditorilor circa 4,9 milioane lei, deşi valoarea totală înscrisă la masa credală a fost de peste 8,6 milioane lei. Cu excepţia Piraeus Bank, cele mai mari sume de recuperat le are una din firmele fostului dealer Opel Yavuz Hotinoglu, Gold&Platin (două milioane lei), şi acţionarul Roua Impex Kheder Deiri (1,43 milioane lei, deşi a solicitat înscrierea unei sume de 3,6 milioane lei). Cu suma de trei milioane lei s-a înscris şi firma Siraj Prod, însă creanţa nu a fost acceptată la masa credală.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri