Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Frumoși și deștepți. Copiii ieșeni care au luat 10 pe linie la Evaluarea Națională

GALERIE
elevi de nota 10
  • elevi de nota 10
- +

Elevii de nota 10 la Evaluarea Naţională interpelaţi de ziarul „Adevărul” spun că examenul a fost unul uşor, urmând a alege cele mai bune licee care să îi ajute, ulterior, să performeze în profesiile pe care şi le doresc.  

Unii dintre adolescenţi sunt încrezători că generaţia lor este cea care poate salva România de mediocritate. Judeţul Iaşi a fost printre primele pe ţară în ceea ce priveşte numărul de elevi care au obţinut 10 pe linie la Evaluarea Naţională.

23 de elevi din totalul celor 6.300 înscrişi la acest examen au reuşit performanţa de a obţine nota maximă, în ciuda controverselor care au apărut, la nivel naţional, după presupusa ambiguitate a unui subiect de la examenul de Matematică.  

Nu mai puţin de 15 dintre cei 23 de elevi care au obţinut nota maximă, în judeţul Iaşi, au învăţat la Colegiul Naţional, cel mai prestigios din Iaşi şi una dintre cele mai bune unităţi de învăţământ din ţara noastră.

Printre cei care au obţinut 10 pe linie se numără şi Mădălina Ioan Sinca, elevă la Colegiul Naţional. Adolescenta a declarat pentru „Adevărul” că, în opinia sa, examenul a fost unul de nivel mediu, aşteptându-se la acest lucru dinainte de a începe Evaluarea Naţională.  

 „Pot spune că mi-a facut placere sa rezolv subiectul la limba româna, întrucât poezia mi-a plăcut foarte mult. În cazul meu, notele de la examen sunt direct proporţionale cu orele de muncă şi s-a meritat tot efortul depus în aceşti patru ani! Sper ca profilul pe care îl voi alege mă va ajuta să îmi îndeplinesc visul, de a deveni un psiholog de succes, tot în aceasta ţara, căci am încredere în generaţia mea care va susţine si salva Romania”, ne-a spus Mădălina Ioan Sinca.  

Nota 10 atât la Română cât şi la Matematică a obţinut şi Matei Nicolae Negruşer. Băiatul spune că nu se aştepta să obţină nota maximă la examen. Matei spune că a învăţat destul de mult înainte de examen, însă în timpul desfăşurării acestuia a avut tot timpul impresia că ar mai fi putut să repete o parte din materie.

„Eu momentan sunt dansator sportiv de performanţă. Practic acest sport de 8 ani şi aş vrea să continui pe aceasta cale, dar şi educaţia este necesară. De aceea încă sunt indecis ce voi face mai departe şi sunt curios ce îmi rezervă viitorul”, ne-a precizat Matei, de asemenea elev al Colegiului Naţional.

La aceeaşi unitate de învăţământ a urmat cursurile şi Anastasia Oana Cărăuşu. Eleva ne-a precizat, de asemenea, că examenul i s-a părut a fi unul uşor.

„Având în vedere că am învăţat constant de-a lungul anilor, examenul mi s-a părut uşor. Într-adevar sunt emoţii mari şi ştiu că nu aş fi reuşit fără familia şi prietenii care m-au susţinut tot timpul. În viitor, aş dori să devin un medic chirurg pentru că biologia este pasiunea mea, dar îmi place şi teatrul”, a precizat Anastasia.      

Ioana Miruna Gorea, o altă elevă care a obţinut nota 10, spune că secretul succesului în timpul unui asemenea examen este, pe lângă studiu, şi capacitatea de a-ţi ţine în frâu emoţiile.

„Examenul de capacitate mi s-a părut destul de uşor, dar contează foarte mult maniera în care reuşeşti sa îţi ţii în frâu emoţiile şi să te concentrezi în momentul respectiv. Încă de la începutul anului şcolar am înţeles că dacă vreau sa iau 10 am mult de lucru şi am încercat să îmbin activităţile plăcute cu studiul, astfel încât să reuşesc ceea ce mi-am propus, să rămân la liceul la care am fost şi până acum. Încă nu sunt sigură ce vreau să fac pe viitor, dar sper sa descopăr în curand”, ne-a spus Ioana.

Numele celor 23 de elevi de nota 10 din judeţul Iaşi  

1.BULEU D. TEODORA ŞCOALA GIMNAZIALĂ "D. D. PĂTRĂŞCANU", TOMEŞTI

2.CĂRĂUŞU H. OANA ANASTASIA COLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI

3.CATANĂ DL. ANA MARIA COLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI

4.COJOCARU DC. ANDREEA SABINA COLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI

5.CORDUNEANU M. ALEXANDRA COLEGIUL NAŢIONAL "EMIL RACOVIŢĂ", IAŞI

6. DIMA IC. ELISABETA COLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI

7. DIMITRIU ID. CORINA COLEGIUL NAŢIONAL "EMIL RACOVIŢĂ", IAŞI

8. GHEORGHIŢĂ C. MARIA ŞCOALA GIMNAZIALĂ "ION SIMIONESCU", IAŞI

9. GOREA DP. IOANA MIRUNA COLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI

10. GORIE EM. IOANA COLEGIUL NAŢIONAL "EMIL RACOVIŢĂ", IAŞI

11. HUŢUPAŞU D. ŞTEFANA COLEGIUL NAŢIONAL "EMIL RACOVIŢĂ", IAŞI

12. LĂPUŞNEANU I. ANDREI EUGEN COLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI

13. LEHĂCEANU G. SHARON ŞTEFANACOLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI

14. MUNTEANU-FLOREA AT. RALUCA TEODORA COLEGIUL NAŢIONAL "COSTACHE NEGRUZZI", IAŞI

15. NEGRUŞER G. NICOLAE MATEI COLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI

16. PÂSOI IR. ANDRA NICOLE IOANA COLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI

17. PERDUN P. PATRICIA MARIA COLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI  

18. ROTARU JM. IRINA COLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI  

19. SAUCIUC CN. LIVIA AMIRA COLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI  

20. SINCA VS. IOANA MĂDĂLINA COLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI

21. STOICA C. VLAD COLEGIUL NAŢIONAL "COSTACHE NEGRUZZI", IAŞI

22. STRUGARU OANA ANDRADA COLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI

23. TITI H. ILINCA COLEGIUL NAŢIONAL, IAŞI

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri