Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Gala Excelenţei în Educaţie: Elevul şi profesorul anului la Iaşi - matematicieni

GALERIE
gala excelentei in educatiegala excelentei in educatie (1)gala excelentei in educatie (2)gala excelentei in educatie (3)gala excelentei in educatie (4)gala excelentei in educatie (5)gala isj
  • gala excelentei in educatie
  • gala excelentei in educatie (1)
  • gala excelentei in educatie (2)
  • gala excelentei in educatie (3)
  • gala excelentei in educatie (4)
  • gala excelentei in educatie (5)
  • gala isj
- +

Cei mai buni elevi şi profesori din judeţ au fost premiaţi ieri în cadrul unei gale organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Amfitrion şi iniţiator al „Galei Excelenţei în Educaţie“, ajunsă la ediţia a V-a, Camelia Gavrilă a organizat ultimul astfel de eveniment, ea urmând să devină deputat .

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ) a desemnat astăzi Ele­vul şi Profesorul anului, în cadrul „Galei Excelenţei în Educaţie“, aflată la cea de-a V-a ediţie. Ovidiu Avădanei, în prezent student în anul I la Facultatea de Matematică din cadrul Univer­sităţii „Al.I. Cuza“, şi profesorul şi dirigintele său din liceu, Cătălin Budeanu, au fost cei care au primit cele două titluri.

GALERIE FOTO I

„Pentru mine, acest an a fost unul în­căr­cat, dar în acelaşi timp un an fru­mos, în care mi-am găsit răs­plata muncii nu numai din acest an ci pentru cel puţin opt ani. Pentru mine, Gala Excelenţei re­prezintă o onoare, o încunu­nare a întregii mele activităţi. Ma­tematica este, într-adevăr, prima mea pasiune, şi mi-am des­coperit-o în timpul claselor primare, atunci când, îndemnat de familie şi învăţătoare, am început să lucrez şi să particip la diferite concursuri, iar mai apoi călăuză şi mentor mi-a fost, începând cu clasa a V-a, domul profesor Cătălin Budeanu, căru­ia îi mulţumesc“, a declarat Ovi­diu Avădanei, care a obţinut un număr impresionant de premii la competiţii naţionale şi interna­ţionale.

De asemenea, în ceea ce priveşte drumul pe care urmează să păşească în viitor, Ovidiu nu ştie încă dacă va alege cercetarea în domeniul matematicii, al informaticii sau o altă cale. Cu toate acestea, principala sa pasiune rămâne totuşi rezolvarea de pro­bleme şi ecuaţii, pasiune care a creat noi legături pentru acesta.

„Matematica este o ştiinţă în care se socializează, în care se discută probleme. În general, în cercetare, nu se vorbeşte de activitatea unui singur individ, ci de despre grupuri de cerce­tare. Matematicienii trebuie să colaboreze între ei, iar progresul vine mai rapid dacă mai mulţi oameni se gândesc la o anumită problemă“, a mai menţionat studentul.

GALERIE FOTO II

„Se află într-o postură extrem de fericită“

Totodată, profesorul, dirigintele şi mentorul lui Ovidiu a ţinut să menţioneze că întâlnirea cu elevul său a reprezentat o adevă­rată onoare.

„Este deosebit de onorantă postura în care mă aflu. Onorantă dintr-o altă perspectivă. În primul rând onorantă a fost postura de a fi profesor şi diriginte lui Ovidiu timp de opt ani de zile. Aproape fiecare zi era o bucurie, pentru că de fie­care dată reuşea să mă surprindă prin frumuseţea rezolvărilor pe care le dădea la probleme, prin caracterul deosebit de frumos, iar ceea ce se întâmplă acum nu este decât o încununare a mun­cii lui de opt ani de zile“, a precizat Cătălin Budeanu, profesor la Colegiul „Emil Racoviţă“.

În ceea ce priveşte viitoarele alegeri ale fostului său elev, Cătălin Budeanu consideră că, indiferent de drumul pe care va păşi, acesta va face, cu siguranţă, performanţă.

„Ovidiu se află într-o postură extrem de fericită, de a avea o paletă destul de largă de alegeri. La cum îl cunosc, sunt sigur că va face performanţă în orice domeniu va alege să-şi continuie activitatea, fie că va fi cercetarea în domeniul matematicii, fie că va fi cercetare în domeniul informaticii“.

GALERIE FOTO III

500 de premii

ISJ a acordat, în cadrul „Galei Excelenţei în Educaţie“, un număr de 500 de premii pentru elevii olimpici şi profesorii lor. Evenimentul, care a avut loc ieri la Palas Mall, a premiat rezultatele deosebite obţinute de către elevi la competiţiile internaţio­nale şi naţionale şi a oferit celor premiaţi diplome, plachete, peste 1.000 de dicţionare, enciclopedii, volume de beletristică şi albume de artă, obiecte electronice, dar şi sume substanţiale de bani. Ca­melia Gavrilă, inspector şcolar general, care se află pentru ulti­mul an în postura de organizator al acestui eveniment, fiind ales deputat de Iaşi, a ţinut să subli­nieze importanţa acestui eveniment pentru învăţământul ieşean.

„Gala Excelenţei în Educaţie, aflată la cea de-a V-a ediţie, cu un format pe care în 2012 l-am gândit, înseamnă premiere de olimpici internaţionali, olimpici naţionali şi profesorii mentori, dar şi concursuri internaţionale şi naţionale. Noi considerăm că Iaşul, aşa după cum este evaluat prin criterii obiective şi externe, întotdeauna a fost un reper al performanţei“, a menţionat Ca­melia Gavrilă

În cadrul galei au mai fost premiate, într-o secţiune specială, şi „11 proiecte de succes“, în această categorie intrând competiţiile de anvergură şi manifestările educaţionale de am­ploa­re, care au marcat într-o manieră pozitivă peisajul educaţional.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri