Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

GALERIA FOTO și VIDEO Rebeli cu o cauză: Motoarele au pus stăpânire pe pista Aeroportului Iași

GALERIE
foto DAN LUCA - Rebeli cu o cauza950foto DAN LUCA - Rebeli cu o cauza 0001foto DAN LUCA - Rebeli cu o cauza 0004foto DAN LUCA - Rebeli cu o cauza 0006
  • foto DAN LUCA - Rebeli cu o cauza950
  • foto DAN LUCA - Rebeli cu o cauza 0001
  • foto DAN LUCA - Rebeli cu o cauza 0004
  • foto DAN LUCA - Rebeli cu o cauza 0006
- +

Când începe şi cum pot ajunge doritorii la acest spectacol pe două şi patru roţi din cadrul campaniei „Rebeli pentru o cauză“?

Weekend plin la Aeroport. Ieşenii sunt aşteptaţi la câteva activităţi pline de adrenalină care vor fi organizate astăzi şi mâine, în cadrul campaniei „Rebeli pentru o cauză“.

Astăzi a fost organizată o demonstraţie sportivă pe pista Aeroportului, accesul publicului fiind permis pe la clădirea Aviaţiei Utilitare. Cascadorul moto „Lămâie“ și-a început exerciţiul la ora 13, fiind urmat de cel mai titrat pilot român la ora actuală, Vali Porcişteanu.

VEZI GALERIA FOTO

Demonstraţia sportivă a continuat cu exerciţii auto şi moto până la ora 16. Participanţilor le-au fost puse la dispoziţie şi curse scurte cu motociclete, acestea fiind asigurate de Clubul East Side Dogs.

Campania se va încheia mâine cu o expoziţie cu motociclete de diferite tipuri, alături de echipamente de protecţie şi proprietarii lor, care va avea loc între ora 16 şi 20. Seara de 27 iulie se va încheia cu un recital comemorativ Adrian Berescu, susţinut de Filip Papa, începând cu ora 17.30. Violonistul Adrian Berescu din cadrul Filarmonicii ieşene, un motociclist pasionat, a murit în urmă cu trei ani în urma unui accident în care motocicleta sa a fost acroşată de o combină agricolă condusă de un şofer băut, în judeţul Braşov. Pentru această etapă, ieşenii pot ajunge la Aeroport cu autobuzul 50 care pleacă din staţia din Piaţa Unirii la orele 4.20, 10.30, 12.40, 13.25 şi 17.20. Pentru înapoiere, autobuzele pleacă de la Aeroport spre oraş la orele 11.55, 15.50, 18.40, 21.10 şi 23.

Campania a debutat vineri

Campania „Rebeli pentru o cauză“ a debutat vineri, la Aeroportul din Iaşi, cu demonstraţia de descarcerare ISU-SMURD. Zeci de persoane au asistat la exerciţiul care a avut loc în parcarea aerogării. Demonstraţia a durat aproximativ o oră, timp în care echipajele medicale au reuşit să scoată din fiarele contorsionate ale unei maşini „victima“ accidentului rutier.

VEZI GALERIA FOTO

Un alt echipaj medical a acordat primul ajutor unui motociclist, după ce acesta a „căzut“ sub roţile vehiculului. „Victima“ a precizat că în ultima vreme numărul motocicliştilor a crescut foarte mult, iar unii dintre ei nu sunt nici bine echipaţi, nici pregătiţi. „Numărul de motoclişti creşte în mod exponenţial. Lumea începe să înţeleagă avantajele de zi cu zi ale motocicletei, consumul mai mic de combustibil, posibilitatea de a eluda traficul aglomerat, şi atunci numărul de motociclişti şi gradul de pregătire a acestora diferă foarte mult“, a spus motociclistul Marius Mihăşan.

VEZI GALERIA FOTO

Campania organizată de Aeroport se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cel de Jandarmi, SMURD, Crucea Roşie şi cluburi de motociclism. „Am gândit ca de la noi să plece mesajul către alte organizaţii, să realizeze astfel de evenimente cât mai des, pentru că scopul este până la urmă să ducem această campanie de conştientizare a creştereii gradului de civilizaţie în traficul rutier până la mentalitatea fiecăruia dintre noi. Până la urmă, cuvântul de ordine să fie siguranţă, aşa cum este şi cuvântul cheie pe un Aeroport“, a spus Marius Bodea, directorul Aeroportului.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri