Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

GALERIE FOTO: Zece fără trei puncte

GALERIE
ciuca-mitic-kharja-csms-steaua151622
  • ciuca-mitic-kharja-csms-steaua151622
- +

CSMS Iaşi – FC Steaua Bucureşti 1-2 (0-0), în ultima etapă a turului Ligii I de fotbal. Ieşenii au ajuns la a zecea partidă oficială fără victorie! Dacă anul trecut meciul s-a jucat cu casa închisă, sâmbătă s-au vândut doar 2.250 de bilete.

 

GALERIE FOTO

CSMS: Caparco – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ciucă - Mitic, Enescu (’56 - Piccioni) – Viveiros (’77 - Boiciuc), Grigorie (’56 -  V. Gheorghe), Böle – Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.

Steaua: Niţă - Râpă, Varela, Toşca, Guilherme – Kharja, L. Filip, Stanciu (’87 - Muniru) – Ad. Popa (‘90^1 - Onţel), Chipciu, Enceanu (’20 - Tahar). Antrenor: Dumitru Dumitriu.

Cartonaşe galbene: Enescu (’15), Voicu (’58) – Popa (’55), Niţă (’85).

Arbitri: Cr. Balaj; A. Oniţă, Cip. Danşa.

0-1, min. 48: Kharja îl depăşeşte uşor pe Enescu, centrează în faţa porţii din lateral dreapta, Mihalache ratează intervenţia, iar Chipciu înscrie de la 6 metri cu o lovitură de cap;

0-2, min. 79: centrare a lui Stanciu din lateral dreapta, paralel cu poarta, Tahar înscrie, cu poarta goală, de la bara a doua, din careul mic;

1-2, min. 90^1V. Gheorghe reia cu capul, de la 9 metri, o centrare a lui Böle de pe dreapta.

Timp de o repriză, spectatorii care au fost prezenţi sâmbătă pe arena din Copou puteau să discute, să navigheze pe facebook, să joace table sau orice altceva fără riscul de a pierde vreo fază importantă! Nici măcar gafele individuale, cum a fost cea a lui Ciucă, comisă în minutul 12, nu au fost speculate, Adi Popa trăgând slab, la fel cum a făcut şi Stanciu, în minutul 28. Ultimul a avut şi singurul şut mai de Doamne-ajută a unui act în care s-a jucat în viteza întâi, fără determinare, fără disciplină tactică ori realizări tehnice, însă încercarea stelistului din minutul 43, de la 25 de metri, a trecut pe lângă poartă.

Actul secund a început abrupt: Böle a şutat paralel cu poarta, din lateral stânga, în minutul 47, iar Chipciu a deschis scorul un minut mai târziu. CSMS nu a avut replică, gazdele stând, paradoxal, minute bune în jumătatea proprie la 0-1. În plus, trupa lui Napoli nu a învăţat nimic din modul în care a încasat golul, Chipciu fiind aproape să recidiveze, după o fază asemănătoare celei din minutul 48, după 22 de minute,  Zarurile au fost aruncate, practic, în minutele 78 şi 79, când s-a pus indigoul peste startul reprizei secunde: Iaşul a ratat (Piccioni a şutat de la 16 metri, Niţă a respins, iar Boiciuc a reluat pe lângă poartă, din poziţie excelentă), iar FC Steaua a marcat, prin Tahar şi a făcut ca reuşita lui Vasile Gheorghe, din prelungiri, să nu însemne decât încheierea perioadei de secetă ofensivă cronică a gazdelor, care nu mai marcaseră în Copou de aproape două luni, de pe 7 august!!!

Prunea, luat la ţintă

^ Decizia conducerii CSMS de a majora preţul biletelor de intrare la meciul de sâmbătă a creat mari nemulţumiri. Preşedintele executiv, Florin Prunea, a fost admonestat de mai mulţi spectatori, dar şi de persoane care nu au mai mers la stadion din motivul amintit. Clubul ieşean, care are aproximativ 800 de abonaţi, a vândut doar circa 2 200 de bilete, pe stadion nefiind mai mult de 4 000 de oameni. În campionatul trecut, duelul CSMS - Steaua s-a jucat cu casa închisă, asistenţa, la un meci cu miză mare pentru oaspeţi, fiind triplă. Şi veniturile obţinute de gruparea ieşeană au fost mult mai mici în acest sezon. Conform unor reprezentanţi ai clubului, acum s-au încasat circa 75 000 de lei, cu aproape 45 000 de lei mai puţin decât la duelul din vară. ^ În premieră de când este primar interimar, Mihai Chirica a venit la meci. ^ Prezent în Copou, patronul FC Steaua Bucureşti, Gigi Becali, care a fost însoţit de fostul fotbalist Luţu, nu a ratat prilejul de a se da în spectacol, deşi numărul celor care au vrut să se bage în seamă cu el sau să facă fotografii a fost mai scăzut decât la partida din ultima etapă a sezonului trecut. ^ Ca şi anul trecut, la “oficială” au fost multe persoane care s-au bucurat la golurile oaspeţilor! ^ În peluza rezervată fanilor Stelei au fost foarte puţini spectatori, care nu au fost vocali. ^ La tribuna B, între simpatizanţii Iaşului şi cei ai bucureştenilor a apărut un conflict verbal, care nu a degenerat. ^ Deoarece coordonatorul tehnic al “roş-albaştrilor”, Mirel Rădoi, nu are licenţă de antrenor, el stă pe banca de rezerve ca director sportiv. Antrenor principal este Dumitru “Ţiţi” Dumitriu, cel care a antrenat şi pe Poli Iaşi, dar indicaţiile şi declaraţiile le dă “secundul” Nicolae Dică. ^ Oaspeţii au cerut penalty la un duel Chipciu – Voicu, derulat în minutul 31, însă Balaj a refuzat cererea. Peste două minute, “centralul” a acordat foarte uşor lovitură de la 11 metri, la un duel între Ciucă şi Varela, după o centrare trimisă din lovitură liberă de Stanciu. Băimăreanul a revenit însă apoi asupra deciziei, deoarece asistentul Oniţa i-a transmis că Varela era în ofsaid, Balaj anulând şi cartonaşul galben pe care i-l arătase lui Ciucă. ^ Cristian Onţel a debutat în Liga I la doar 17 ani. ^ Florin Prunea: “Vreau să le mulţumesc suporterilor ieşeni pentru modul în care au încurajat echipa. Steaua este Steaua, a avut posesie mai bună, însă cred că puteam face un egal. Nu suntem Real Madrid, am ajuns la opt etape fără victorie şi pentru că am jucat cu echipe cu bugete triple (n.r. – anul trecut, CSMS a cheltuit peste 3,5 milioane euro, iar în Liga I nici echipele fruntaşe nu au anunţat bugete mai mari de 7 milioane euro)”. ^ Cosmin Frăsinescu era foarte afectat la final. “Cred că trebuie să ne spălăm creierele pentru a ne reveni şi a depăşi pasa proastă în care ne aflăm” a spus fundaşul CSMS.

Declaraţiile tehnicienilor

Nicolo Napoli: “Am făcut o primă repriză bună, am avut ocazii, dar nu am marcat. Am început bine şi repriza a doua, dar noi am ratat, iar Steaua a marcat. O echipă bună te taxează imediat, când greşeşti. Am forţat pe final, Boiciuc a ratat şi apoi am luat iarăşi gol. Eu cred că am pierdut nemeritat, meritam un rezultat de egalitate. După pauza din campionat, urmează două meciuri foarte importante pentru noi, trebuie să luăm şase puncte în duelurile cu Voluntari şi Concordia”.

Nicolae Dică (antrenor secund Steaua): “Nu vreau să intru în polemică cu domnul Napoli, însă am meritat pe deplin victoria astăzi. Ne pare rău că suporterii care au fost prezenţi în peluză au fost mai tăcuţi, ne dorim să readucem fanii lângă noi. Am obţinut o nouă victorie, ne gândim să ajungem pe primul loc”.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri