Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

UPDATE: Victorie pe filiera bosniacă

GALERII FOTO: Gooooooooooooolubovic! CSMS Iaşi – Gaz Metan Mediaş 1-0

GALERIE
foto DAN LUCA - meci csms iasi - gaz metan m - 0049
  • foto DAN LUCA - meci csms iasi - gaz metan m - 0049
- +


Golubovic a marcat iar Grahovac a securizat rezultatul

CSMS: Grahovac – Voicu, Mihalache, Plămadă, Ţigănaşu – Ciucur (’72 - Bosoi), Mitic, Enescu, Böle (’83 - Bădic) – Onduku (’89 - Markovic), Golubovic. Antrenor: Nicolo
 Napoli.
Gaz Metan : Pleşca – I. Cristea, Abrudan, Muth, Velasquez – V. Creţu (’69  - Al. Munteanu), Tahar, Todea, Curtean (’78 - Figliomeni) – Vitinho (’53 - Bekoe), D. Roman. Antrenor: Dan Matei.
Cartonaşe galbene: Plămadă (’62), Ţigănaşu (‘90^1) – Abrudan (’32), Bekoe (’62).
Arbitri: A. Chivulete (Bucureşti); M. Nagy (Cluj), S. Stoianov (Constanţa).
 
1-0, min. 35: Voicu trimite o diagonală pe stânga, Cristea ratează intervenţia, Böle centrează, Golubovic, aflat la 6 metri, reia cu o lovitură de cap, mingea loveşte bara transversală şi “bate” dincolo de linia porţii.

 

 

GALERIE FOTO I şi GALERIE FOTO II

 

Timp de jumătate de oră, doar Golubovic (’11) şi Curtean (’20) au tulburat liniştea unui joc echilibrat, scrâşnit, în care Mediaş, cu două vârfuri în primul “11”, a avut destule momente în care a jucat în jumătatea gazdelor. CSMS şi-a adus aminte brusc că a avut un start excelent de retur şi că organizarea defensivă gândită de Dan Matei (capitol asupra căruia vom reveni mâine, mai pe larg) este, practic, o invitaţie de a marca. A rezultat un final de repriză în care Iaşul a dominat cu autoritate, gazdele având patru şuturi cadrate în şase minute! Şi dacă Pleşca a parat încercările nu foarte periculoase ale lui Onduku (“foarfecă” pe spate – min. 30), Mitic (“cap” – min. 31), Ţigănaşu (şut de la 25 metri – min. 34), portarul ardelenilor nu a avut ce face în minutul 35, când Golubovic a deschis scorul.
Cu 1-0 la pauză, Napoli a schimbat tactica în actul secund, italianul comandând securizarea defensivei şi punerea accentului pe contraatac. Aspectul jocului s-a schimbat astfel radical, repriza fiind dominată de oaspeţi. Şi cum Iaşul nu a fost inspirat la finalizare, din contrele derulate, uneori şi în superioritate numerică (!), rezultând un singur şut periculos, Ciucur (’51), CSMS a păstrat toate punctele în Copou datorită lui Grahovac. Portarul bosniac a parat patru încercări, trei dintre acestea, semnate Curtean (’55), Roman (’60) şi Tahar (’70), cu un grad ridicat de periculozitate.
Iaşul a obţinut astfel şase puncte din şase posibile în startul returului, iar şansele de salvare de la retrogradare au crescut sensibil.
 
Prunea, foc şi pară pe tema insolvenţei
 
^ Răzvan Pleşca a fost primit cu mare simpatie de ieşeni. Fostul portar al Politehnicii nu şi-a pierdut modestia: “Sunt emoţionat. În Iaşi mă simt ca acasă, îmi pare rău că am venit ca adversar. Sunt onorat că am purtat tricoul echipei Iaşului şi, printr-o conjunctură favorabilă, am fost chiar şi căpitanul ei. Mă bucur şi sunt surprins plăcut de modul în care am fost primit de acest public extraordinar, care a adus multe puncte echipei”. În lotul oaspeţilor se mai află alţi doi jucători care au evoluat la Iaşi, Muth şi Vişa, ultimul fiind rezervă sâmbătă. ^ Fostul fotbalist al Politehnicii, Iulius Nemţeanu, a fost observator de joc la această partidă ^ La CSMS sunt legitimaţi doi foşti fotbalişti de la Mediaş, Ciucă (suspendat sâmbătă) şi Enescu. Ultimul, care a evoluat în tur la Gaz, a recunoscut că i-a dat informaţii lui Napoli despre ardeleni. ^ Oaspeţii nu au avut niciun reprezentant la tribuna oficială! ^ După ce s-a referit la meci (“Suporterii noştri trebuie să se obişnuiască cu astfel de emoţii, aşa va fi până la final”), preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, a lansat un atac dur la adresa practicilor din fotbalul românesc: “FRF şi LPF trebuie să taie în carne vie! Răzvan Burleanu a promis curăţirea fotbalului când a fost ales preşedintele Federaţiei. Cum e posibil să se schimbe manualul de licenţiere pe parcursul competiţiei? La tâmpenii suntem campioni mondiali! Dacă UEFA şi FIFA nu acceptă insolvenţele, noi cum le acceptăm? Echipele în insolvenţă trebuie să meargă în Liga a IV-a şi să o ia de la capăt, curate. E nevoie, ca la medicină, de un chirurg care să opereze tumoarea şi pacientul să o ia de la început, vindecat. Unde e sindicatul fotbaliştilor, care acceptă ca jucătorii să nu fie plătiţi şapte luni? În ce ţară trăim? CFR Cluj e numai una din echipele avantajate, după ce a luat drepturile de televizare. Timişoara, Bistriţa, Poli Iaşi şi alte echipe de tradiţie au dispărut din cauza problemelor financiare, pe alţii de ce-i tolerăm?”.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Nicolo Napoli: “Sunt mulţumit că am reuşit a doua victorie consecutivă. Am făcut un meci bun, am câştigat pe merit. După gol, am mai avut două ocazii. În repriza a doua, am cerut să ne apărăm mai bine. Pe Grahovac l-am titularizat pentru că aveam nevoie de un portar care să iasă la mingi înalte. Mediaşul nu m-a surprins, chiar dacă a jucat cu două vârfuri din primul minut. Ciucur nu a avut probleme medicale, l-am schimbat pentru că îl simţeam puţin obosit”.
Dan Matei: “Nu mă deranjează atât de mult înfrângerea cât faptul că nu putem fi tari psihic. În prima repriză nu mi-am recunoscut jucătorii. În a doua am jucat bine şi meritam un egal. Nu e suficient însă să joci 45 de minute, chiar dacă Iaşul e o echipă de nivelul nostru. M-a surprins şi maniera de arbitraj. Cu toate că suntem pe primul loc la capitolul fair-play, am fost astăzi sancţionaţi cu o mulţime de faulturi, deşi, la faze asemănătoare, de celalată parte nu se dădea nimic. “
 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri