Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ghici cine va prinde avioane pe deal la Aroneanu, după alegeri?

GALERIE
puls
  • puls
- +

În ciuda amiciţiei vechi încă de pe băncile şcolii dintre Castanciu jr. de la partidoi şi Bot Ia de la leberali, în baza căreia se vorbea de o eventuală păstrare în funcţie a ultimului, cică până la urmă după alegerile locale s-ar pregăti schimbarea şefului de la avioane, treburile urâte şi atacurile sub centură făcute în campanie neputând rămâne nesancţionate, cât o fi ia pretenia de mare, spun mai mulţi sforari de la partidoi. 

Acestea fiind stabilite cică deja la partidoiul ieşean, în interior ar fi început deja cotonogeala pentru funcţie. Dintre numele vehiculate până în acest moment am reţinut două aflate în pole position. Unul ar fi acela al fostului trezorier de bani negri al lui Jiji, conţilierul O stafie cu Cioc, personagiu care nu are o expertiză în domeniu, dar care se laudă cu faptul că a stat 2-3 ani pe la derecţiune de drumuri naţionale (unde, fie vorba între noi, în afară de leafa babană şi şpăgile adunate dinspre frontieră, nu a prins acolo decât avioane). Celălalt nume vehiculat, şi care pare ceva mai cu dare de mână, este al fostului şef de la avioane nea Mitică, personagiu pensionar însă acuma, meletar cu viziune de Moş Teacă, pe care însă unii din partidoi se încăpăţânează să-i dea o funcţie ce necesită mare viziune internaţională şi evropenească, în noul context aviatic regional. Aşadar, alegeţi voi răul cel mai mic! Duminică la vot, nu la şefia de la avioane...

Al Di Meola i-a făcut de baftă pe oamenii premarelui

Una scurtă, din alergare, şi despre un eveniment mai vechiuţ, dar cu un  amănunt nou nouţ. Este vorba despre ce ne-au povestit unii amici de-ai amicului Archibald Tănase, care au avut şansa să stea în chiar primul rând la concertul marelui chitarist Al Di Meola de la Palat, de zilele trecute. Ei bine, cică publicul a văzut cum la un moment dat vedeta s-a retras de pe scenă, lumea gândind că poate îşi sorbeşte şi el cafeluţa prin spate. Amicii noştri din primul rând, iscoditori din fire, au văzut însă cu totul altceva, deloc onorant pentru Salubrisul lui Chir Nica. Cică vedeta s-a retras discret printre boscheţii din lateralul scenei, gardienii, băieţi simţiţi, s-au întors discret cu spatele, iar marele chitarist şi-a folosit degetele-i de aur pentru o treabă mult mai lumească decât cele din sfera artistică: şi-a scos instrumentul şi şi-a făcut nevoia aia mică. Deh, bine că omul măcar nu votează la Iaşi...

Care-i treaba cu viitorul tehnocrat

la final, una bucată remarcă despre politichia de la Bucale. Tre' să constatăm că, tura asta, Jo Hanis a fost sfătuit bine atunci când a anunţat că, de după alegeri, dacă nu va fi un partid cu peste 50%, va numi tot premier tehnocrat. Socoteala acestuia de uz public ar fi aceea că dă bine la public acest anunţ. Cea de uz personal ar fi că nu e dispus să împartă puterea, ca să nu aibă concurent. Un premier cu partid important în spate, cum au fost de-un par egzamplu Bonta, Radu Basile sau Moliceanu, a fost tot timpul o problemă pentru prezident. Ei, este că de data asta a copt-o?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri