Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

UPDATE: Victorie pe filiera bosniacă

GALERII FOTO: Gooooooooooooolubovic! CSMS Iaşi – Gaz Metan Mediaş 1-0

GALERIE
foto DAN LUCA - meci csms iasi - gaz metan m - 0049
  • foto DAN LUCA - meci csms iasi - gaz metan m - 0049
- +


Golubovic a marcat iar Grahovac a securizat rezultatul

CSMS: Grahovac – Voicu, Mihalache, Plămadă, Ţigănaşu – Ciucur (’72 - Bosoi), Mitic, Enescu, Böle (’83 - Bădic) – Onduku (’89 - Markovic), Golubovic. Antrenor: Nicolo
 Napoli.
Gaz Metan : Pleşca – I. Cristea, Abrudan, Muth, Velasquez – V. Creţu (’69  - Al. Munteanu), Tahar, Todea, Curtean (’78 - Figliomeni) – Vitinho (’53 - Bekoe), D. Roman. Antrenor: Dan Matei.
Cartonaşe galbene: Plămadă (’62), Ţigănaşu (‘90^1) – Abrudan (’32), Bekoe (’62).
Arbitri: A. Chivulete (Bucureşti); M. Nagy (Cluj), S. Stoianov (Constanţa).
 
1-0, min. 35: Voicu trimite o diagonală pe stânga, Cristea ratează intervenţia, Böle centrează, Golubovic, aflat la 6 metri, reia cu o lovitură de cap, mingea loveşte bara transversală şi “bate” dincolo de linia porţii.

 

 

GALERIE FOTO I şi GALERIE FOTO II

 

Timp de jumătate de oră, doar Golubovic (’11) şi Curtean (’20) au tulburat liniştea unui joc echilibrat, scrâşnit, în care Mediaş, cu două vârfuri în primul “11”, a avut destule momente în care a jucat în jumătatea gazdelor. CSMS şi-a adus aminte brusc că a avut un start excelent de retur şi că organizarea defensivă gândită de Dan Matei (capitol asupra căruia vom reveni mâine, mai pe larg) este, practic, o invitaţie de a marca. A rezultat un final de repriză în care Iaşul a dominat cu autoritate, gazdele având patru şuturi cadrate în şase minute! Şi dacă Pleşca a parat încercările nu foarte periculoase ale lui Onduku (“foarfecă” pe spate – min. 30), Mitic (“cap” – min. 31), Ţigănaşu (şut de la 25 metri – min. 34), portarul ardelenilor nu a avut ce face în minutul 35, când Golubovic a deschis scorul.
Cu 1-0 la pauză, Napoli a schimbat tactica în actul secund, italianul comandând securizarea defensivei şi punerea accentului pe contraatac. Aspectul jocului s-a schimbat astfel radical, repriza fiind dominată de oaspeţi. Şi cum Iaşul nu a fost inspirat la finalizare, din contrele derulate, uneori şi în superioritate numerică (!), rezultând un singur şut periculos, Ciucur (’51), CSMS a păstrat toate punctele în Copou datorită lui Grahovac. Portarul bosniac a parat patru încercări, trei dintre acestea, semnate Curtean (’55), Roman (’60) şi Tahar (’70), cu un grad ridicat de periculozitate.
Iaşul a obţinut astfel şase puncte din şase posibile în startul returului, iar şansele de salvare de la retrogradare au crescut sensibil.
 
Prunea, foc şi pară pe tema insolvenţei
 
^ Răzvan Pleşca a fost primit cu mare simpatie de ieşeni. Fostul portar al Politehnicii nu şi-a pierdut modestia: “Sunt emoţionat. În Iaşi mă simt ca acasă, îmi pare rău că am venit ca adversar. Sunt onorat că am purtat tricoul echipei Iaşului şi, printr-o conjunctură favorabilă, am fost chiar şi căpitanul ei. Mă bucur şi sunt surprins plăcut de modul în care am fost primit de acest public extraordinar, care a adus multe puncte echipei”. În lotul oaspeţilor se mai află alţi doi jucători care au evoluat la Iaşi, Muth şi Vişa, ultimul fiind rezervă sâmbătă. ^ Fostul fotbalist al Politehnicii, Iulius Nemţeanu, a fost observator de joc la această partidă ^ La CSMS sunt legitimaţi doi foşti fotbalişti de la Mediaş, Ciucă (suspendat sâmbătă) şi Enescu. Ultimul, care a evoluat în tur la Gaz, a recunoscut că i-a dat informaţii lui Napoli despre ardeleni. ^ Oaspeţii nu au avut niciun reprezentant la tribuna oficială! ^ După ce s-a referit la meci (“Suporterii noştri trebuie să se obişnuiască cu astfel de emoţii, aşa va fi până la final”), preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, a lansat un atac dur la adresa practicilor din fotbalul românesc: “FRF şi LPF trebuie să taie în carne vie! Răzvan Burleanu a promis curăţirea fotbalului când a fost ales preşedintele Federaţiei. Cum e posibil să se schimbe manualul de licenţiere pe parcursul competiţiei? La tâmpenii suntem campioni mondiali! Dacă UEFA şi FIFA nu acceptă insolvenţele, noi cum le acceptăm? Echipele în insolvenţă trebuie să meargă în Liga a IV-a şi să o ia de la capăt, curate. E nevoie, ca la medicină, de un chirurg care să opereze tumoarea şi pacientul să o ia de la început, vindecat. Unde e sindicatul fotbaliştilor, care acceptă ca jucătorii să nu fie plătiţi şapte luni? În ce ţară trăim? CFR Cluj e numai una din echipele avantajate, după ce a luat drepturile de televizare. Timişoara, Bistriţa, Poli Iaşi şi alte echipe de tradiţie au dispărut din cauza problemelor financiare, pe alţii de ce-i tolerăm?”.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Nicolo Napoli: “Sunt mulţumit că am reuşit a doua victorie consecutivă. Am făcut un meci bun, am câştigat pe merit. După gol, am mai avut două ocazii. În repriza a doua, am cerut să ne apărăm mai bine. Pe Grahovac l-am titularizat pentru că aveam nevoie de un portar care să iasă la mingi înalte. Mediaşul nu m-a surprins, chiar dacă a jucat cu două vârfuri din primul minut. Ciucur nu a avut probleme medicale, l-am schimbat pentru că îl simţeam puţin obosit”.
Dan Matei: “Nu mă deranjează atât de mult înfrângerea cât faptul că nu putem fi tari psihic. În prima repriză nu mi-am recunoscut jucătorii. În a doua am jucat bine şi meritam un egal. Nu e suficient însă să joci 45 de minute, chiar dacă Iaşul e o echipă de nivelul nostru. M-a surprins şi maniera de arbitraj. Cu toate că suntem pe primul loc la capitolul fair-play, am fost astăzi sancţionaţi cu o mulţime de faulturi, deşi, la faze asemănătoare, de celalată parte nu se dădea nimic. “
 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri