Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Greu şi cu Lepchenko!

GALERIE
lepchenkowatson-heather_2
  • lepchenko
  • watson-heather_2
- +

Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de tenis de la Indian Wells şi va juca împotriva Karolinei Pliskova. Ultima reuniune a abundat în surprize în turneul feminin. Mergea şi Inglot s-au calificat în sferturi

 
Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, ieri dimineaţa, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-1, pe sportiva americană Varvara Lepchenko (31 WTA), calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. Partida a durat aproape două ore şi 15 minute. În urma acestei victorii, Simona Halep, semifinalistă anul trecut, îşi va păstra locul 3 WTA şi după această competiţie.
Simona Halep s-a impus în primul set mai greu decât arată scorul de 6-1. Ea a condus cu 3-0 după un break în jocul al doilea şi a repetat break-ul la 4-1, apoi a închis setul după ce a fost condusă cu 15-40  şi după 38 de minute de joc. Game-urile au fost lungi, cu multe egalităţi, dar Lepchenko a dovedit lipsă de concentrate în momentele cheie ale setului. Jucătoarea americană, o stângace, a risipit şase mingi de break în acest set, iar "forehand-ul" ei a stat la baza majorităţii greşelilor neforţate pe care le-a comis, 25. În acest prim set,Simona a făcut un joc cuminte, fără să impresioneze, cu 13 greşeli neforţate, patru duble greşeli şi 50 la sută la primul serviciu.  Varvara a jucat mai bine în setul al doilea, loviturile ei au nimerit marginile terenului, ea a alergat-o mult pe Halep, forţând-o să greşească. La 1-2, Simona a servit pentru a egala, a condus cu 40-15, dar a greşit mult şi americanca a reuşit primul ei break la a noua minge pe care a avut-o în acest meci. La 3-5, Halep a avut două mingi de break, le-a pierdut pe amândouă şi Lepchenko a egalat situaţia la seturi, după alte 40 de minute de joc. În pauza de la 1-1, Simona Halep a acuzat dureri la glezna stângă şi a cerut intervenţia fizioterapeutului turneului. Lepchenko a început bine şi al treilea set, cu un break, însă  atât i-a fost. Ea a oferit două "cadouri" în momente foarte importante, greşeli cu care a Simona a făcut rebreak-ul şi apoi a urcat scorul la 2-1. Din acel moment, românca  a trecut la conducerea meciului, deşi Lepchenko a cedat greu fiecare ghem. În total, Simona  a câştigat şase ghemuri la rând, muncind pentru fiecare punct. În game-ul cu care a încheiat meciul, Simona a fost condusă pe propriul serviciu cu 0-40 a revenit şi l-a câştigat, punând capăt întâlnirii.
Site-ul oficial al Asociaţiei Jucătoarelor Profesioniste a ales drept lovitura zilei de duminică un punct câştigat de Simona Halep în partida cu Lepchenko. Punctul ales de WTA a fost la scorul de 3-1 şi 30-15 în setul decisiv, când un "drive volley" executat de Lepchenko a scos-o pe Halep mult în afara terenului. Românca a "agăţat" mingea şi a trimis-o în terenul advers. Americanca a ezitat să lovească decisiv, ceea ce i-a permis Simonei Halep să alerge înapoi către mijlocul terenului şi să-şi recupereze poziţia dominantă. În cele din urmă, Lepchenko a greşit, trimiţând mingea în fileu, iar Simona a condus cu 40-15 pe propriul serviciu.
Pentru un loc în sferturile de finală, Simona Halep va juca împotriva jucătoarei cehe Karolina Pliskova (15 WTA) care a eliminat-o, cu scorul de 7-5, 6-4 pe spaniola Garbiñe Muguruza (22 WTA).  Cele două s-au mai întâlnit în finala de la Dubai, din luna februarie, când românca s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6. De altfel, noaptea de duminică spre luni a fost doldora de surprize în turneul feminin. Favorita nr. 7, Agnieszka Radwanska, a fost învinsă cu 4-6, 4-6 de către britanica Heather Watson. Englezoaica o va întâlni în optimi pe spaniola Carla Suarez (7-6, 6-7, 6-0 cu Anastasia Pavliucenkova), iar învingătoarea acestei partide va juca în sferturi cu Simona Halep sau Pliskova. Elveţianca Timea Bacsinszky, în formă deosebită a reuşit s-o învingă pe Ekaterina Makarova (Rusia) cu 3-6, 7-5,6-4, iar Lucie Safarova (Cehia) a cedat cu 6-7, 5-7 în meciul cu speranţa ucraineană Eline Svitolina. Alte rezultate: Maria Şarapova (Rusia) – Yanina Wickmayer (Belgia) 6-1, 7-5; Sloane Stephens (SUA) – Svetlana Kuzneţova (Rusia) 7-6, 1-6, 6-4; Serena Williams (SUA) – Zarina Dias (Kazahstan) 6-2, 6-0.
În turneul masculin, din seria Masters 1000, marea surpriză a fost eliminarea lui Stan Wawrinka, de către olandezul Robin Haase, scor 3-6, 6-3, 3-6. Un alt favorit, francezul Richard Gasquet a abandonat în partida cu germanul Michael Berrer, la scorul de 6-7, 6-4, 1-3. Cel mai frumos meci al zilei a fost cel în care bulgarul Grigor Dimitrov l-a învins pe australianul Nick Kyrgios cu 7-6, 3-6, 7-6.
În proba de dublu feminin, după Raluca Olaru, a părăsit concursul şi Monica Niculescu. Perechea Niculescu / Panova a fost eliminată clar, scor 3-6, 2-6 de experimentata echipă Lisa Raymond/Samantha Stosur (SUA/Australia). Aseară, Florin Mergea şi Dominic Inglot au învins cu 6-3, 6-4, perechea columbiană Juan Sebastian Cabal / Robert Farah şi s-au calificat în sferturi. Florin şi Dom vor juca cu învingătoarea meciului dintre cuplurile Andy Murray / Thanasi Kokkinakis (Marea Britanie / Australia) – cel care i-a eliminat pe Tecău şi Rojer – şi Marcin Matkowski / Nenad Zimonjic (Polonia / Serbia).
 
 
Simona se antrenează cu Cahill
Simona colaborează la ediţia din acest an a turneului de la Indian Wells cu antrenorul australian Darren Cahill, care i-a pregătit în trecut pe foştii lideri ATP Lleyton Hewitt şi Andre Agassi. Potrivit imaginilor apărute pe Twitter, Cahill este prezent la antrenamentele Simonei Halep, iar la meciul cu Varvara Lepchenko, disputată duminică, el a stat în lojă, alături de antrenorul Victor Ioniţă şi de ceilalţi membri ai stafului tehnic al jucătoarei române. Fost jucător profesionist, australianul a lucrat şi cu Sorana Cîrstea, când sportiva din Târgoviştre făcea parte din programul ADIDAS  de dezvoltare a carierei tinerilor jucători. Sorana a fost pregătită de Cahill în iulie 2013, când a obţinut o memorabilă calificare în semifinalele turneului de la Toronto. Cahill este şi acum tehnician în programul ADIDAS, compania de echipament sportiv fiind sponsorul Simonei Halep. Din această postură, el lucrează cu mai mulţi jucători sponsorizaţi de firma germană.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri