Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cum este posibil aşa ceva, domnule director Marius Vulpe?

GROZĂVIE în Penitenciarul Iaşi! VIOL cu coada de la mătură şi cu un bidon

GALERIE
violviol barbat
  • viol
  • viol barbat
- +
Legea nescrisă a violatorilor din penitenciar şi metodele ineficiente de control ale supraveghetorilor au dus la o grozăvie inimaginabilă. Un tânăr a fost violat de patru puşcăriaşi cu coada de mătură şi bidonul de plastic, zile la rând, fără ca autorităţile de acolo să afle ceva. Agresorii au fost arestaţi. Scenele înfiorătoare sunt greu de imaginat: victima a fost violată cu coada unei mături şi i s-au turnat doi litri de apă prin anus. Agresiunile s-au petrecut timp de patru zile, în unele zile deţinutul fiind violat ore întregi de colegi.

Legea nescrisă de pedepsire a violatorilor din penitenciar a dus la apariţia unui caz şocant în incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi. Un tânăr din Brăila acuzat, în trecut, de comiterea unei infracţiuni de viol a fost, la rândul său, abuzat sexual de ne­numărate ori de colegii săi de cameră

Robert B. a fost, de asemenea, supus unor torturi greu de imaginat, fiind agresat sexual cu o coadă de mătură şi cu un bidon de plastic. Zilele trecute, cei patru agresori ai lui Robert B., Sali Ergut (21 de ani), Petru Costin (19 ani), Vlad Muraru (19 ani) şi Constantin Adam (19 ani) au fost arestaţi pentru 30 de zile.

Patru zile de tortură

Potrivit propunerii de arestare a Par­che­tului de pe lângă Judecătoria Iaşi, scenele de violenţă au început în camera E-9-20 pe 21 ianuarie.

„În această cameră, inculpatul Muraru Vlad era desemnat ca şef de ca­meră, datorită acestei funcţii având un comportament de înjosire a celorlalţi din ca­meră, încercând să se facă respectat“, susţin procurorii.

Aceştia au mai notat că, prin faptul că Muraru îl bătea şi îl umilea pe Robert B., ceilalţi colegi au preluat aceeaşi atitudine faţă de victimă. Prima agresiune sexuală a fost consemnată pe 21 ianuarie, atunci când Constantin Adam l-a obligat pe colegul său să se urce într-un pat şi să întreţină raporturi sexuale anale şi orale cu el.

„La sugestia inculpatului Muraru Vlad, inculpatul Sali Ergut a luat coada din lemn de la o mătură, pe care a introdus-o persoanei vătămate în anus, ajutat de inculpatul Muraru Vlad, care ţinea partea vătămată de ambele mâini, inculpatul Sali Ernut ţinând partea vătă­mată de un şold. După acest episod, la un interval de timp scurt, inculpatul Adam An­drei Constantin a confecţionat din hârtie o pâlnie pe care, cu sprijinul inculpatului Mu­ra­ru Vlad, i-a introdus-o forţat persoanei vătămate în anus, dar inculpatul Mu­raru Vlad nu s-a oprit aici, a luat un bidon de doi litri cu apă, turnând conţinutul prin acea pâlnie“, e doar un pasaj incredibil din propunerea de arestare

În zilele ce au urmat după acele scene înfiorătoare, cei patru arestaţi l-au violat pe colegul lor atât în cameră, cât şi la duş. Atunci când refuza, victima era lovită cu sălbăticie cu capul de perete şi cu ţeava de la duş în cap. În cele din urmă, Robert B. a reuşit să denunţe perversiunile la care era supus, iar procurorii au demonstrat că cele reclamate de el sunt adevărate.

O lege nescrisă

În sistemul penitenciar, persoanele acu­zate în trecut de viol sau cele care au la activ infracţiuni cu tentă sexuală devin, la rândul lor, victime ale acestui tip de abuz. E o lege nescrisă a sistemului de detenţie, la care concură şi metodele ineficiente de control ale administraţiilor. Robert B. este în prezent încarcerat pentru furt, însă, în trecut, pe când era minor, a fost introdus într-un centru de reeducare pentru o agresiune sexuală.

Gardienii, verificaţi

Reprezentanţii Penitenciarului Iaşi au precizat ieri că în acest caz s-a deschis o procedură prelabilă de verificare, urmând a se stabili dacă gardienii se fac sau nu vinovaţi de neglijenţă în acest caz.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri