Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

HR Summit Iaşi: Lungul drum de la specialist la strateg în resurse umane

GALERIE
hr summit iasi _ 520x200 px
  • hr summit iasi _ 520x200 px
- +

Vino pe 23-24 octombrie la HR Summit Iaşi, cel mai important eveniment regional din România dedicat soluţiilor de HR&Management, să afli cele mai noi tendinţe care îţi pot dezvolta organizaţia. Mai multe detalii despre agenda şi speakerii acestei ediţii găsiţi pe www.iasi.hrsummit.ro.

Informaţia şi comunicarea fac din perioada pe care o traversam, iar cantitatea şi accesul la informaţie au schimbat dinamica în comunicare. De la unul catre mulţi, informaţia se transmite acum de la mulţi către mulţi datorită inter-conectivităţii. Impactul acestei ”ere sociale” se propagă atât asupra relaţiilor personale cât şi a celor de muncă, influenţând activitatea noastră zilnică.

Toate procesele, proiectele şi deciziile au loc cu oameni, prin oameni şi pentru oameni. De modul în care colaboreaza oamenii într-o organizaţie depinde succesul acesteia. Cei care lucrează în departamentul de resurse umane trebuie să cunoască atât oamenii cât şi procesele.

Departamentul HR a depaşit de ceva timp rolul ”tranzacţional” (funcţiile clasice: recrutare, retribuire şi beneficii, relaţii de muncă şi training) şi a trecut la rolul ”transformaţional”: concentrarea pe modalitaţile de dezvoltare prin alinierea obiectivelor tuturor departamentelor cu obiectivele generale ale companiei, dezvoltarea liderilor şi susţinerea actelor de leadership, dezvoltarea echipelor, colaborarea inter- şi intradepartamentală, managementul performanţei şi îmbunătăţirea comunicării şi a calităţii fluxului de informaţii.

Pe 23-24 octombrie, la HR Summit Iaşi, Antoneta Gales (direcor Solas) va discuta alături de participanţii acestei ediţii despre lungul drum pe care trebuie să îl parcurgă un specialist de resurse umane pentru a deveni un adevarat strateg.

Antoneta deţine o experienţă îndelungată în dezvoltarea oamenilor, care a început în urma cu 20 de ani în recrutare şi training şi a continuat cu activitatea de consultanţă în cadrul unui proiect al Bancii Mondiale, de modernizare a serviciilor de ocupare din România. Din anul 2000 a fost partenerul strategic al consiliului de adminstraţie Selgros Cash&Carry România, din postura de director de resurse umane, până în septembrie 2014. În prezent ea actionează ca şi consultant extern pentru retailer-ul german, devenind totodată co-fondator al Sonas, companie care are ca misiune creşterea capacităţii oamenilor de a fi mai fericiţi.

Aceasta consideră ”că succesul unei organizaţii poate fi influenţat de acţiunile departamentului de HR, pentru că modul în care organizaţia în întregul ei corespunde în piaţa dorinţelor şi aşteptărilor clienţilor şi partenerilor este şi meritul departamentului de HR. Sau vina acestuia, în caz contrar.

Pentru un strateg în HR, competenţa se află la intersecţia a trei cercuri: cunoştinţele care fac din acesta un expert, abilităţile care îl transformă în agent al schimbării şi atitudinea de lider care înseamnă curaj, încredere, onestitate şi discenamant. Este important să cunoaştem contextul macro- şi microeconomic, piaţa concurenţială, tendinţele şi potenţialul din domeniul în care activează compania pentru care lucrăm. Toate acestea ne permit să integrăm strategia de business în strategia de dezvoltare a oamenilor din organizaţie şi să participăm activ la schimbare.”

Vino pe 23-24 octombrie la HR Summit Iaşi, cel mai important eveniment regional din România dedicat soluţiilor de HR&Management, să afli cele mai noi tendinţe care îţi pot dezvolta organizaţia. Mai multe detalii despre agenda şi speakerii acestei ediţii găsiţi pe www.iasi.hrsummit.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri