Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

IA ȘI aleargă, la Crosul Iașului! PROGRAM, TRASEU, PREMII

GALERIE
crosul iasului
  • crosul iasului
- +

Primăria Municipiului Iași, prin Fundația Sportului Ieșean organizează, pe 9 octombrie orele 16.00, în cadrul Programului “Sport în Cartiere”, ediția a doua a Crosului Iașului “IA ȘI aleargă”. Sunt invitați toți cei care iubesc sportul și competiția.  

“Crosul Iașului” este inclus în calendarul de evenimente a “Sărbătorilor Iașului” și va avea ca punct de plecare și sosire platoul din fața Facultății de Chimie, din b-dul Tudor Vladimirescu. „Crosul Iașului” se adresează tuturor ieșenilor, organizatorii introducând în program mai multe curse astfel încât fiecare să poată participa la cea care corespunde dorințelor și nivelului său de pregătire.
 
Copiii pot fi însoțiți în alergare de părinți
 
Cursa copiilor “Delta Plan” la care pot participa concurenți cu vârsta de până la 12 ani, se va desfășura pe un traseu de 1,2 km, între Facultatea de Chimie, Podul Roș și retur. Această cursă este dedicată și familiei, participanții având permisiunea de a fi însoțiți în cursă de părinți sau alți membri ai familiei. Clasamentul se va face separat pentru băieți și fete și, în afară de câștigători, vor fi premiați cel mai tânăr participant precum și concurentul a cărui familie, formată din cel puțin 2 membri, a obținut cea mai bună performanță. Cei clasați pe podium vor primi cupe, medalii și diplome dar și premii surpriză din partea Palas Mall și Alka Wafers. Delta Plan este partenerul principal al cursei.

Cursă deschisă tuturor participanților
 
Cursa populara “Kolos Grup”, ce măsoară 2,5 km, este deschisă tuturor participanților, indiferent de vârstă. Startul și sosirea se va da de pe platoul din fața Facultății de Chimie, traseul urmând ca puncte de referință Podul Roș, Splai Bahlui drept, traversarea podului din b-dul Tudor Vladimirescu și, pe Splai Bahlui stâng, până la linia de sosire. Clasamentul se va face separat, la feminin și masculin. Kolos Grup este partenerul oficial al cursei.
 
Sunt invitați toți cei care iubesc sportul și competiția
 
Cursa pasionaților de alergare, de 5 km, este cursa la care pot participa toți ieșenii, indiferent de vârstă. Sunt invitați toți cei care iubesc sportul și competiția. Este de ajuns să dai curs pasiunii tale, alergarea, și poți deveni campion. Startul și sosirea vor avea loc tot în fața Facultății de Chimie. Se aleargă pe B-dul D. Mangeron spre Podul Roș, se traversează podul și, pe Splai Bahlui Drept, până la podul Metalugiei, după trecerea căruia participanții vor reveni la lina de sosire pe Splai Bahlui Stâng. Clasamentul se va face separat feminin și masculin. 
 
Campionii își pot testa limitele
 
Cursa campionilor, desfășurată pe o distanță de 8,5 km, este o competiție de elită, la care poate alerga orice persoană, indiferent de vârstă, dar care ar trebui să fie o obișnuită a alergărilor. Aceasta cursă va beneficia de cronometrare electronică iar clasamentele vor fi stabilite pe categorii de vârstă: până la 30 ani, între 30 și 45 ani, peste 45 ani, masculin si feminin. Este o cursă dificilă în care campionii își pot testa limitele.
 
Înscrierile se fac online sau la fața locului
 
Participarea la toate cursele este gratuiă iar înscrierea se face online, pe site-ul Primăriei municipiului Iași - secțiunea “Sport în cartiere”, la adresa de link : http://www.primaria-iasi.ro/portal-primaria-municipiului-iasi/sport-in-cartiere/3280/pmi, pe facebook la adresa Sport-în-Cartiere-by-Primăria-Municipiului-Iaşi și la fața locului, începând cu 2 ore înainte de concurs, cand se vor preda și kit-urile de participare, formate din: tricou de culoare distinctă, personalizat cu logo-ul evenimentului și logo-ul sponsorului cursei; număr de concurs; cip de cronometrare doar pentru cursa de 10 km.
 
Traseele vor fi semnalizate cu porți și bandă de delimitare iar în locurile  cheie vor fi puncte de hidratare. Pentru fiecare cursă, cel mai tânăr si cel mai vărstnic concurent vor fi premiați cu vaucere de cumpărături iar cei ce vor urca pe podium vor primi cupe, medalii, diplome dar și premii surpriză.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri