Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Iaşul l-a executat pe “Rege”!

GALERIE
voicu-mitic-iasi-viitorul
  • voicu-mitic-iasi-viitorul
- +

 CSMS a învins fără drept de apel pe FC Viitorul, în deplasare

 
CSMS Iaşi a călcat apăsat cu dreptul în returul Ligii I de fotbal, echipa ieşeană învingând la scor, 3-0, la Chiajna, pe FC Viitorul, în runda a XVIII-a. Meritul oaspeţilor este că au speculat din plin problemele majore existente în tabăra trupei “Regelui” Hagi, căreia i-a lăsat doar consolarea câştigării meciului la toate capitolele: posesie, şuturi spre şi pe poartă, ocazii de gol. Explicaţia faptului că victoria Iaşului a fost incontesabilă în ciuda faptului că statisticile sunt de partea gazdelor ţine de existenţa unui dezechilibru imens între prestaţiile celor două defensive.
În condiţiile în care Viitorul a construit lent, previzibil (Cătălin Munteanu a fost o umbră pe teren, Nicoliţă a etalat doar dorinţă, nu şi putinţă, iar mânjii Tănase, Mitriţă şi Benzar au fost palizi), apărarea CSMS a rulat bine, fundaşii fiind ajutaţi din plin de noul tandem din zona centrală a terenului, Enescu – Mitic, care a făcut să nu se simtă absenţa cuplului Olah – Creţu. Singurele momente în care gazdele au surprins au fost cele în care mingea era aruncată în spatele liniei de apărare a Iaşului. În astfel de faze însă, Grahovac a avut o intervenţie excelentă, iar Caparco a ieşit bine din poartă, ca un libero care avea drept de a juca balonul cu mâna. Şi cum vârfurile trupei lui Hagi au avut puţină “materie primă” iar şuturile din afara careului mare nu au fost periculoase, Iaşul nu a avut probleme mari în a-şi securiza poarta.
Clubul născut în Constanţa a avut probleme şi mai grave în apărare, golurile marcate de Ciucur developând perfect postura de jaloane în care s-au complăcut Mitrea şi colegii lui, a căror “inspiraţie” a fost probată şi la reuşita lui Plămadă, când trei jucători de la Viitorul nu au fost în stare să degajeze mingea din careul mic. Drept urmare, deşi, în afara celor trei goluri, nu şi-a mai creat decât o ocazie importantă (Golubovic, în minutul 83) şi a mai cadrat o singură dată (Onduku, în minutul 36), Iaşul a părut foarte viu în atac.
Un alt aspect care a contat din plin în meci a fost lipsa de inspiraţie a lui Hagi, pornind de la titularizarea lui Munteanu şi continuând cu mutările făcute la pauză, când a trecut de la “4-2-3-1” la “3-1-4-2”. Schimbarea de sistem, greşită, s-a simţit din plin la golul trei. Ciucur, care trimisese semnale din primul act că este în formă excelentă, a avut spaţiu şi mai larg în banda dreaptă, pe care l-a speculat din plin în minutul 85, când l-a mai transformat încă o dată pe Mitrea în jalon şi a înscris. Nici redistribuirile făcute de “Rege” nu au fost mai inspirate, mijlocaşul dreapta Mitriţă, care a avut trei sclipiri bune în primul act, pierzându-se în centru, unde a fost mutat pentru a-i face loc unui Nicoliţă ieşit din ritm.
Astfel, Nicolo Napoli, a cărui trupă a stat bine în teren, distanţele între linii fiind destul de scurte, şi-a mai trecut în cont un succes în duelurile cu Hagi, după cel din Serie A, din vremea când ambii tehnicieni erau fotbalişti.
 
 
CSMS-catalog
 
Grahovac – în cele trei minute în care a apărat, a avut o intervenţie de excepţie în faţa lui Tănase, în urma căreia s-a accidentat.
Voicu (6) – sigur.
Mihalache (6) – fără probleme.
Plămadă (7) – şi-a făcut datoria în defensivă, a înscris golul doi.
Ţigănaşu (6) – deranjat mai mult de Mitriţă, în prima repriză, decât de Nicoliţă.
Ciucur (8) – două goluri înscrise la capătul unor acţiuni individuale, prima fiind ieşită din tipar.
Mitic (6,5) – s-a descurcat bine pe un post pe care nu a fost folosit de mult, a pasat la golul trei.
Enescu (6,5) – debut promiţător.
Böle (5,5) – absent în primul act, şi-a mai revenit în repriza secundă.
Onduku (6) – a trimis câteva şuturi, a generat panică în unele rânduri.
Golubovic (6) – joc tactic bun, a avut un moment în care a ieşit la rampă la finalizare, în minutul 83.
Caparco (6,5) – sigur în toate intervenţiile.
Bosoi a intrat în minutul 89, iar Boiciuc în minutul 90^1.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri