Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

Iată cum arată Bahluiul modernizat. A meritat investitia? (GALERIE FOTO)

GALERIE
foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahluifoto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-20foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-21foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-22foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-24foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-25foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-27foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-28foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-29foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-30foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-32foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-34foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-35foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-36foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-37
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-20
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-21
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-22
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-24
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-25
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-27
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-28
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-29
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-30
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-32
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-34
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-35
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-36
 • foto DAN LUCA - lucrari amenajare bahlui-37
- +

Părţile implicate susţin că lucrările de regularizare şi modernizare a râului Bahlui se vor finaliza pe 10 decembrie. Lucrările au costat 8,46 milioane euro.

 

 
 Lucrările la râul Bahlui au ajuns la final, susţin părţile implicate în proiect. “Lucrările sunt gata. Pe 10 decembrie este recepţia lucrării.”, a declarat reporterilor “Ziarului de Iaşi”, Iulian Drăgunoiu, administratorul DIMAR SRL, executantul lucrărilor de regularizare a râului Bahlui. La sfârşitul săptămânii trecute, finalizarea proiectului era în toi fiind făcute ultimele lucrări, de finisaj, potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad. “Se lucra pe toate cele trei sectoare, aval, median şi amonte. În aval se aşterne strat vegetal şi se stabilizează malul. Pe sectorul median se fac finisaje la parapetul de apărare, urmărindu-se îmbinările. În amonte se eliberează secţiunea de scurgere unde a fost obturată şi se fac finisări la digul de apărare”, a transmis Dan Buruiană, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Obiectivul de investiţii „Regularizare râu Bahlui în municipiul Iaşi“ face parte dintr-un proiect mai amplu de amenajare a albiei râului Bahlui. Proiectul “Lucrări pentru reducerea riscului la inundaţii în bazinul hidrografic Prut-Bârlad” are o valoare totală de 65 de milioane de euro. 80% din valoarea proiectului va fi finanţată de Uniunea Europeană, restul de 20% fiind asiguraţi din bugetul Ministerului Mediului şi Pădurilor. Cea mai importantă dintre măsurile proiectului a avut în vedere regularizarea cursului râului Bahlui pe o porţiune importantă în care acesta traversează municipiul capitală de judeţ. Pentru regularizarea celor 11 km de râu din muncipiul Iaşi, finanţarea lucrărilor specifice a fost estimată, anterior licitaţiei, la 8,46 milioane de euro. Lucrările au demarat în prezenţa autorităţilor locale pe 7 martie 2011, iar termenul de finalizare pentru regularizarea Bahluiului pe porţiunea din muncipiul Iaşi era fixată la 30 de luni. În mai 2010, licitaţia pentru regularizarea râului Bahlui în municipiul Iaşi a fost câştigată de societatea Dimar SRL Bucureşti. La acea dată, oferta înaintată de societatea din Capitală a fost preciată de comisia de licitaţie ca având „preţul cel mai scăzut” dintre ofertele ce îndeplineau condiţiile tehnice solicitate prin caietul de sarcini. Pentru executarea lucrărilor respective au mai depus atunci oferte: Conprif SA Buzău, Asociaţia VEGA’93 SRL Galaţi & Aquaproiect SA Bucureşti, Asociaţia Castrum Corporation SRL Satu Mare & Rolido Prodinvest SRL & Pro Toby SRL, Lescaci COM SRL Negreşti Oaş, THEMELI SA Grecia, PORR TECHNOBAU UND UNWELT AG Viena-Austria, Hidroconstrucţia SA Bucureşti, Asociaţia ECPROD SA Târgovişte & Inspet SA & Financiar Acces SRL, Construcţii Hidrozehnice SA Iaşi.

 

Comentarii Facebook

(18 comentarii)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Sambata, 08 Februarie 2014, 20:21
vld
Cand va arata bahluiul in Iasi ca Bega din Timisoara sa ma anuntati! Pana atunci tot o panarama ramane!
Vineri, 06 Decembrie 2013, 01:54
john
O investitie de un penibil dus la extrem, lau betonat in graba lau lasat prin de namoale si pietris, canal de irigatii exact asa arata oribil, si cica proiect Bahlui navigabil, vai si amar daca te duci la Timisoara , Oradea si vezi cum arata Bega sau Crisul iti dai palme ca avem un rau care trece prin centrul orasului si neam batut joc de el ... pe bani europeni cei drept
Joi, 05 Decembrie 2013, 21:31
usl-istul
Bravooo Gigiii
Joi, 05 Decembrie 2013, 21:29
sefu
De tot rasul.... bani aruncati aiurea
Joi, 05 Decembrie 2013, 20:00
iesean
Cum pot sa spuna ca au terminat ?? In albia raului au ramas mormane de pietris si namol, se poate vedea cum apa nu curge peste tot lin ci are aceste obstacole. Apoi pe Mal Stang intre Podul strazii ce vine de la Gara Internationala si Podu Ros este o portiune de cca 3 mp cu dalele lipsa.
Joi, 05 Decembrie 2013, 11:45
FONDURI UE
Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:Fonduri Europene Nerambursabile Ro
Joi, 05 Decembrie 2013, 11:43
Vlad
De ce nu arata la fel peste tot? singura parte terminata pare a fi podu-ros -- Tudor Vladimirescu
Joi, 05 Decembrie 2013, 10:14
CANAL DE IRIGATII !!!!!!!
Este cel mai frumos canal de irigatii din Iasi!!! Asa arata! Nu s-a facut nici un proiect de catre un arhitect, e doar un proiect ingineresc. Bani aruncati (furati) aiurea. PACAT!
tantza Joi, 05 Decembrie 2013, 22:03
Si ce sa faca arhitectul? Sa propuna niste fundite si sa-si umple sacul cu bani? Nu tota "sistematizarea" Iasului e facuta de arhitecti, iar rezultatul este ca idiot sa fii su nu ameteai atat de tare circulatia. Sa mai adaugam ce fatade oribile sunt in Iasi: Centrul Civic, noul Palat de Justitie, Piata Garii sunt numai cateva exemple de orbilitati create de arhitecti.
Joi, 05 Decembrie 2013, 10:10
Splai Bahlui vs Pasaj Fundatie...
BRAVO DOMNE! Oamenii si-au facut treaba, nu mai latrati atat!!!Voi sunteti in stare sa-l tineti curat si sa NU MAI ARUNCATI GUNOAIE IN APA???. Si da sunt multumit ca MACAR un santier este gata la termen si aparent e facut cu cap...DECI SE POATE...si au avut si ei vreme nefavorabila, si zile de vara, si au lucrat si pe frig...Nu ca incompetentii din Fundatie care in loc sa lucreze pe santier, ei lucreaza la buzunare...Acum ar fi o idee sa se uite si primaria sa faca o comparatie intre cele doua santiere (Splai Bahlui vs Fundatie) si sa-si dea seama ce teapa si-a luat cu constructorul din Fundatie, si poate N-O SA PRELUNGEASCA CONTRACTUL CU PUTUROSII AIA!!!
SEFU Joi, 05 Decembrie 2013, 21:16
MAI HANDICAPATULE TU SA TACI. CA NU ESTI IN STARE SA LEGI DOUA FRAZE. SOOOGI PWLA CU TOT PSDUL
Joi, 05 Decembrie 2013, 10:08
Stef_io
da, se merita, e mai civilizat, nu mai arata ca o garla de pe vremea lui Stefan cel Mare, e eficient contra inundatiilor, cand o s acreasca si niste iarba pe acolo si repara trotouarele o sa arate si mai bine.
Joi, 05 Decembrie 2013, 09:47
iluminatti
E mai bine ca inainte de amenajare dar vreau totusi sa mentionez ca au distrus trotuarul de pavele de pe malul stang. E denivelat de la un capat la altul astfel incat nu mai poti merge linistit cu bicicleta sau cu un carucior de copii. Asteptam acum si asfaltarea splaiurilor stang si drept, din podul de piatra pana la Coca-Cola.....
andu Joi, 05 Decembrie 2013, 10:03
ca bine spui, hotii din Premarie cind au de gind sa asfalteze splaiurile, parca mergi pe... valuri pe acolo!
Joi, 05 Decembrie 2013, 09:39
ego
Sa vedeti de-acu` trai pentru agentiile de turism din Iasi, care vor putea organiza croaziere de lux pe Bahlui. Ce poate fi mai romantic decat un concediu intre Podu Ros si Podul Tudor? Poate doar un slalom printre tarabele si salcamii japonezi traditionali de pe imasul din fata palatului Roznovanu, poreclit pietonal.
Joi, 05 Decembrie 2013, 09:30
ake
Inainte de nasterea''birlicilor''probabil ca nici nu exista Bahluiul,sau era subteran si neinteresant pentru cei care au gandit dezvoltarea orasului Iasi.
Joi, 05 Decembrie 2013, 08:50
birlic
DACA FACEA MARIONETELE LUI BASESCU REGULARIZAREA SI MODERNIZAREA ( CAT DE CAT ! ) BAHLUIULUI PE ACEA PORTIUNE ERAU POATE SI ....DECORATI, SI RECOMPENSATI CU CEVA .....MOSII PE LA ....CALARASI !!! TOT CE FAC SOCIAL - DEMOCRATII NU ESTE BUN SI NICI NECESAR !!! ASA GANDESC OLIGOFRENII ( VORBA LUI " JIJIC " ) !!! ORICUM , INVESTITIA A MERITAT - URMEAZA ADEVARATA MODERNIZARE DE CARE VORBESC ZIARISTII LUI PESTE !!! INCA O DATA FELICITARI PENTRU IDEEA AVUTA DOMNULUI CARLAN SI - CU VOIA DUMNEAVOASTRA ,FARA FALSA MODESTIE - ...MIE ,PENTRU CA EU AM PROPUS ASEMENEA SCHIMBARE A " FETEI " BAHLUIULUI !!!
ISBYLL Joi, 05 Decembrie 2013, 09:58
Si inca ceva, daca nu esti paznicul din spatele primariei, sa ma scuze omul, ca l-am confundat cu un fraier ca tine. Tu s-ar putea sa nu ai loc nici acolo...
ISBYLL Joi, 05 Decembrie 2013, 09:55
Bai Birlic, tu esti paznicul din spatele primariei.. Scrii mai prost decat vorbesti (sau invers)?!?!?.. Cand inveti si tu un pic de gramatica, un acord corect, ceva?!?!.. Am inteles ca nu te pricepi la NIMIC dar daca vrei sa-ti dai cu parerea, macar scrie corect romaneste, sau mergi la un curs de limba romana, ca prin scoala (daca ai facut???) ai cam amestecat bauturile... Toti cei ca tine, au fost angajati la primarie sau au mers la partide.. Aveti minima decenta si stati ascunsi si nu mai poluati cu prezenta voastra... A meritat investitia pentru cei care au primit SPAGILE, dar nu e cazul tau pentru ca tu esti mic, prost si scos la inaintare...
Joi, 05 Decembrie 2013, 08:44
liviu
S-a transformat un riu in canal. S-a pus un gard de beton sa nu mai poata fi vazuta apa de pe trotuar sau din masina. Sa-u facut atit de abrupte malurile, incit sa fereasca d-zeu sa pice careva in apa, nu mai iese viu. Macar de s-ar fi plantat copaci pe maluri, ca tot in restul orasului se taie...
Joi, 05 Decembrie 2013, 08:31
florin
dupa numele ziaristului ( Diego) iti dai seama ce tata destept are. Cat despre titlu, ce sa mai vorbim, "Bahlui modernizat " , un riu poate fi reamenajat, regularizat, curatat , etc. Da mai ziaristule sunt multumit si a meritat investitia (facuta pe banii U.E. )pentru ca s-au scos anvalope si frigidere din apa, s-a betonat fundul si partile laterale ale riului, s-au indreptat malurile, s-au taluzat, s-a inlocuit gardul de protectie ,intr-un cuvant poti merge cu cainele sa se cace linistit pe malurile Bahluiului. Asta datorita d-lui Carlan, fost scretar de stat la Ministerul Mediului.
sa-i amendeze naibii! Joi, 05 Decembrie 2013, 10:09
tot o sa arunce marlanii gunoaie in apa...atata stiu, atata fac, asta si sa se scobeasca in nas si sa arate cu dejtu'
andu Joi, 05 Decembrie 2013, 10:02
asa e, arata mult mai bine, dar crezi ca topirlanii nu vor arunca in continuare cauciucuri si saltele in apa? Anual ar trebui sa il curete!
Joi, 05 Decembrie 2013, 07:59
A meritat investitia?
Asta da intrebare de ziarist adevarat. Da' ce pla mea credeai, ca-l transforma in Sena?
Joi, 05 Decembrie 2013, 05:08
Gabriel Cotabita
Prostie clara pe toate cele trei sectoare, aval, median şi amonte, vorba unuia .....
Joi, 05 Decembrie 2013, 05:08
Gabriel Cotabita
Prostie clara pe toate cele trei sectoare, aval, median şi amonte, vorba unuia .....
Joi, 05 Decembrie 2013, 09:39
ego
Sa vedeti de-acu` trai pentru agentiile de turism din Iasi, care vor putea organiza croaziere de lux pe Bahlui. Ce poate fi mai romantic decat un concediu intre Podu Ros si Podul Tudor? Poate doar un slalom printre tarabele si salcamii japonezi traditionali de pe imasul din fata palatului Roznovanu, poreclit pietonal.
Joi, 05 Decembrie 2013, 09:47
iluminatti
E mai bine ca inainte de amenajare dar vreau totusi sa mentionez ca au distrus trotuarul de pavele de pe malul stang. E denivelat de la un capat la altul astfel incat nu mai poti merge linistit cu bicicleta sau cu un carucior de copii. Asteptam acum si asfaltarea splaiurilor stang si drept, din podul de piatra pana la Coca-Cola.....
andu Joi, 05 Decembrie 2013, 10:03
ca bine spui, hotii din Premarie cind au de gind sa asfalteze splaiurile, parca mergi pe... valuri pe acolo!
Joi, 05 Decembrie 2013, 10:10
Splai Bahlui vs Pasaj Fundatie...
BRAVO DOMNE! Oamenii si-au facut treaba, nu mai latrati atat!!!Voi sunteti in stare sa-l tineti curat si sa NU MAI ARUNCATI GUNOAIE IN APA???. Si da sunt multumit ca MACAR un santier este gata la termen si aparent e facut cu cap...DECI SE POATE...si au avut si ei vreme nefavorabila, si zile de vara, si au lucrat si pe frig...Nu ca incompetentii din Fundatie care in loc sa lucreze pe santier, ei lucreaza la buzunare...Acum ar fi o idee sa se uite si primaria sa faca o comparatie intre cele doua santiere (Splai Bahlui vs Fundatie) si sa-si dea seama ce teapa si-a luat cu constructorul din Fundatie, si poate N-O SA PRELUNGEASCA CONTRACTUL CU PUTUROSII AIA!!!
SEFU Joi, 05 Decembrie 2013, 21:16
MAI HANDICAPATULE TU SA TACI. CA NU ESTI IN STARE SA LEGI DOUA FRAZE. SOOOGI PWLA CU TOT PSDUL
Joi, 05 Decembrie 2013, 08:31
florin
dupa numele ziaristului ( Diego) iti dai seama ce tata destept are. Cat despre titlu, ce sa mai vorbim, "Bahlui modernizat " , un riu poate fi reamenajat, regularizat, curatat , etc. Da mai ziaristule sunt multumit si a meritat investitia (facuta pe banii U.E. )pentru ca s-au scos anvalope si frigidere din apa, s-a betonat fundul si partile laterale ale riului, s-au indreptat malurile, s-au taluzat, s-a inlocuit gardul de protectie ,intr-un cuvant poti merge cu cainele sa se cace linistit pe malurile Bahluiului. Asta datorita d-lui Carlan, fost scretar de stat la Ministerul Mediului.
sa-i amendeze naibii! Joi, 05 Decembrie 2013, 10:09
tot o sa arunce marlanii gunoaie in apa...atata stiu, atata fac, asta si sa se scobeasca in nas si sa arate cu dejtu'
andu Joi, 05 Decembrie 2013, 10:02
asa e, arata mult mai bine, dar crezi ca topirlanii nu vor arunca in continuare cauciucuri si saltele in apa? Anual ar trebui sa il curete!
Joi, 05 Decembrie 2013, 07:59
A meritat investitia?
Asta da intrebare de ziarist adevarat. Da' ce pla mea credeai, ca-l transforma in Sena?
Joi, 05 Decembrie 2013, 10:08
Stef_io
da, se merita, e mai civilizat, nu mai arata ca o garla de pe vremea lui Stefan cel Mare, e eficient contra inundatiilor, cand o s acreasca si niste iarba pe acolo si repara trotouarele o sa arate si mai bine.
Joi, 05 Decembrie 2013, 08:44
liviu
S-a transformat un riu in canal. S-a pus un gard de beton sa nu mai poata fi vazuta apa de pe trotuar sau din masina. Sa-u facut atit de abrupte malurile, incit sa fereasca d-zeu sa pice careva in apa, nu mai iese viu. Macar de s-ar fi plantat copaci pe maluri, ca tot in restul orasului se taie...
Joi, 05 Decembrie 2013, 10:14
CANAL DE IRIGATII !!!!!!!
Este cel mai frumos canal de irigatii din Iasi!!! Asa arata! Nu s-a facut nici un proiect de catre un arhitect, e doar un proiect ingineresc. Bani aruncati (furati) aiurea. PACAT!
tantza Joi, 05 Decembrie 2013, 22:03
Si ce sa faca arhitectul? Sa propuna niste fundite si sa-si umple sacul cu bani? Nu tota "sistematizarea" Iasului e facuta de arhitecti, iar rezultatul este ca idiot sa fii su nu ameteai atat de tare circulatia. Sa mai adaugam ce fatade oribile sunt in Iasi: Centrul Civic, noul Palat de Justitie, Piata Garii sunt numai cateva exemple de orbilitati create de arhitecti.
Joi, 05 Decembrie 2013, 11:43
Vlad
De ce nu arata la fel peste tot? singura parte terminata pare a fi podu-ros -- Tudor Vladimirescu
Joi, 05 Decembrie 2013, 20:00
iesean
Cum pot sa spuna ca au terminat ?? In albia raului au ramas mormane de pietris si namol, se poate vedea cum apa nu curge peste tot lin ci are aceste obstacole. Apoi pe Mal Stang intre Podul strazii ce vine de la Gara Internationala si Podu Ros este o portiune de cca 3 mp cu dalele lipsa.
Joi, 05 Decembrie 2013, 09:30
ake
Inainte de nasterea''birlicilor''probabil ca nici nu exista Bahluiul,sau era subteran si neinteresant pentru cei care au gandit dezvoltarea orasului Iasi.
Joi, 05 Decembrie 2013, 08:50
birlic
DACA FACEA MARIONETELE LUI BASESCU REGULARIZAREA SI MODERNIZAREA ( CAT DE CAT ! ) BAHLUIULUI PE ACEA PORTIUNE ERAU POATE SI ....DECORATI, SI RECOMPENSATI CU CEVA .....MOSII PE LA ....CALARASI !!! TOT CE FAC SOCIAL - DEMOCRATII NU ESTE BUN SI NICI NECESAR !!! ASA GANDESC OLIGOFRENII ( VORBA LUI " JIJIC " ) !!! ORICUM , INVESTITIA A MERITAT - URMEAZA ADEVARATA MODERNIZARE DE CARE VORBESC ZIARISTII LUI PESTE !!! INCA O DATA FELICITARI PENTRU IDEEA AVUTA DOMNULUI CARLAN SI - CU VOIA DUMNEAVOASTRA ,FARA FALSA MODESTIE - ...MIE ,PENTRU CA EU AM PROPUS ASEMENEA SCHIMBARE A " FETEI " BAHLUIULUI !!!
ISBYLL Joi, 05 Decembrie 2013, 09:58
Si inca ceva, daca nu esti paznicul din spatele primariei, sa ma scuze omul, ca l-am confundat cu un fraier ca tine. Tu s-ar putea sa nu ai loc nici acolo...
ISBYLL Joi, 05 Decembrie 2013, 09:55
Bai Birlic, tu esti paznicul din spatele primariei.. Scrii mai prost decat vorbesti (sau invers)?!?!?.. Cand inveti si tu un pic de gramatica, un acord corect, ceva?!?!.. Am inteles ca nu te pricepi la NIMIC dar daca vrei sa-ti dai cu parerea, macar scrie corect romaneste, sau mergi la un curs de limba romana, ca prin scoala (daca ai facut???) ai cam amestecat bauturile... Toti cei ca tine, au fost angajati la primarie sau au mers la partide.. Aveti minima decenta si stati ascunsi si nu mai poluati cu prezenta voastra... A meritat investitia pentru cei care au primit SPAGILE, dar nu e cazul tau pentru ca tu esti mic, prost si scos la inaintare...
Joi, 05 Decembrie 2013, 21:29
sefu
De tot rasul.... bani aruncati aiurea
Vineri, 06 Decembrie 2013, 01:54
john
O investitie de un penibil dus la extrem, lau betonat in graba lau lasat prin de namoale si pietris, canal de irigatii exact asa arata oribil, si cica proiect Bahlui navigabil, vai si amar daca te duci la Timisoara , Oradea si vezi cum arata Bega sau Crisul iti dai palme ca avem un rau care trece prin centrul orasului si neam batut joc de el ... pe bani europeni cei drept
Sambata, 08 Februarie 2014, 20:21
vld
Cand va arata bahluiul in Iasi ca Bega din Timisoara sa ma anuntati! Pana atunci tot o panarama ramane!
Joi, 05 Decembrie 2013, 21:31
usl-istul
Bravooo Gigiii
Joi, 05 Decembrie 2013, 11:45
FONDURI UE
Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:Fonduri Europene Nerambursabile Ro

Ultima ora

editorial

Alte partide, aceiaşi corupţi

Cătălin ONOFREI

Alte partide, aceiaşi corupţi

Există cerere, dar nu există nicio ofertă valabilă pe piaţa politică. Până când?

Filmuletul zilei

opinii

Trei cărţi

Bogdan CREȚU

Trei cărţi

Lectura este, dacă ne-o putem asuma ca atare, una dintre cele mai intime şi mai voluptoase experienţe existenţiale. Departe de a pune la lucru doar inteligenţa, raţiunea, cultura, ea reprezintă o formă de participare totală: citim cu tot ceea ce suntem, cu tot ce ştim, cu tot ce nu ştim, cu toate iluziile şi deziluziile noastre, citim cu toate limitele şi cu dorinţa de ni le depăşi, citim din convingere şi stupoare, citim din iubire de viaţă şi mai ales citim împotriva morţii, contopindu-ne cu textul şi păstrând în acelaşi timp distanţa critică.

Incidente…

Stelian DUMISTRĂCEL

Incidente…

Mai auzisem cuvântul incident, folosit pentru a numi, grăbit, în discursul jurnalistic, tot felul de întâmplări considerate de interes pentru public, unele mai aşa şi-aşa, altele cu urmări destul de grave, ori chiar foarte grave. Cel mai des, incidentul din mass-media apare pentru ceea ce, de fapt, înseamnăaccident (auto, de aviaţie etc.). 

Regina

Mihai DORIN

Regina

Vine dintr-o veche familie regală cu încrengături în aproape toată Europa, dar aceasta nu a împiedicat-o să-şi păstreze prospeţimea de spirit şi disponibilitatea generoasă de a fi aproape de oameni şi de lucrurile simple. 

pulspulspuls

E timpul ca Măricel să se apuce de treabă

E timpul ca Măricel să se apuce de treabă

Stau unii de pe la Consiliul Judeţean, stimaţi telespectatori, cât este ziulica de lungă şi dau în bobi cu speranţa de a ghici ce mai pune la cale preşedintele Măricel cu privire la ce are Iaşul mai tare şi mai important, anume festivalul internaţional de literatură FILIT. 

Caricatura zilei

Cumintenia modificata

 

Editia PDF

Bancul zilei

– Cum conduce soferul prudent? – Soferul prudent se uita în ambele sensuri înainte de a trece pe rosu! & (...)

Intrebarea zilei

Ce reproșuri aduceți autorităților locale?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.