Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ieșenii peste care a dat norocul la Loteria Fiscală. Unul chiar a dat lovitura - 10.000 euro!

GALERIE
loteria fiscala
  • loteria fiscala
- +

El a câştigat 10.000 de euro la extragerea din luna mai, aferentă bonurilor fiscale din aprilie. În total, 497 de ieşeani au câştigat la Loteria Fiscală, dar restul premiilor încasate au fost mai mici.

Un ieşean şi-a umplut buzunarele cu aproape 10.000 de euro după ce a strâns bonurile fiscale şi a participat la Loteria organizată încă din luna aprilie a anului trecut de Ministerul Finanţelor Publice. Geor­ge Adrian Palalae este unul din cei 20 de câştigători la nivel naţional al premiului maxim de 50.000 lei brut la extragerea din 22 mai 2016, când norocoase au fost bonurile de 238 lei din 6 aprilie, potrivit listei publicate de mfinante.ro.

În total, de la înfiinţarea Loteriei bonurilor fiscale, 634 de ieşeni s-au prezentat la sediul Ad­ministraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi cu bonuri posibil câştigătoare, iar 497 dintre aceştia au fost şi desemnaţi câşti­gători. Cifra este mare datorită primei extra­geri când câştigător a fost un bon fiscal de 6 lei, iar 479 dintre cei 583 de ieşeni care au depus bonuri au fost desemnaţi câştigători.

„De lansarea Loteriei bonu­rilor fiscale, în 13 aprilie 2015, au avut loc 19 extrageri, fie că vorbim despre ex­trageri lunare sau ocazionale. Adminis­traţia Judeţeană a Finanţelor Publice a primit de la contribuabili, în total, 634 de bonuri posibil câştigătoare în urma a şapte dintre aceste extrageri, în final fiind desemnaţi 497 de câştigători. Din cei 137 de contribuabili necâştigători, cei mai mulţi au avut bonuri valide din punct de vedere al preţului şi al datei emiterii, dar au fost invalidaţi în a doua etapă de selecţie. Totuşi, au fost şi 10 - 15 cazuri în care contribuabilii au încercat prin di­ferite metode să se înscrie cu bonuri aparent câştigătoare, dar în urma unei analize amănunţite acestea au fost invalidate“, a explicat Maria Ţăran, purtător de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finan­ţelor Publice Iaşi.

Două premii de 38.500 lei

În afară de prima extragere şi cea din 22 mai, când a fost câştigat un premiu de 50.000 lei brut, ieşenii au mai depus bonuri în urma a cinci alte extrageri.

Astfel, la extragerea din 28 iunie 2015, când câştigător a fost bonul fiscal de 135 lei din data de 23 mai, ieşenii au depuse 16 bo­nuri, din care cinci au fost declarate câştigătoare, numai că în ultima etapă de selecţie unul a fost invalidat.

Apoi, la ex­tragerea din 18 octombrie 2015, ieşencele Corina Cristina Turcu şi Ionela Cătălina Diaconu au depus bonuri şi au fost decla­rate câştigătoare, cu bonuri de 274 lei din 16 septembrie. Potrivit listelor de pe mfinante.ro, la această ediţie au fost câşti­gătoare 26 de bonuri, astfel că fiecare din cele două ieşence au câştigat un venit brut de circa 38.500 lei.

La ediţia din 17 ianua­rie 2016, când a fost extras bonul de 142 de lei din 30 decembrie, au depus bonuri 10 ieşeni, însă doar cinci au fost şi câştigători a câte unui premiu de 10.000 lei brut, deoarece au fost în total 188 de bonuri valide.

La extragerea din 21 februarie 2016, cu un bon fiscal de 312 lei din 11 ianuarie, doar ieşeanul Vasile Ungureanu a depus un bon fiscal, care însă a fost invalidat ulterior.

Ultima ediţie a Loteriei în care au fost implicaţi ieşeni este cea din 19 iunie, însă din cele 17 bonuri înscrise niciunul nu a fost declarat câştigător în final.

Loteria bonurilor fiscale, cu premii pe ediţie de un milion de lei la nivel naţional, a fost lansată la începutul anului trecut cu scopul de a încuraja românii să solicite bonul fiscal atunci când fac cumpărături.

După prima ediţie, când premiul de un mi­lion a fost împărţit între mii de români ca urmare a extragerii unui bon fiscal cu va­loarea între 6 şi 6,99 lei din 7 februarie, ministrul Finanţelor Publice a impus un număr maxim de 100 de câştigători, pentru a se simţi un câştig consistent.

În prezent, extragerile au loc în fiecare lună, participante fiind bonurile emise în luna anterioară extragerii, dar se organizează şi ediţii ocazionale, cum ar fi cea de Paşte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri