Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

IMAGINI: Cheia succesului, dată de Nani şi Mardarasevici tinerilor din „ProRuralis“

GALERIE
proruralis
  • proruralis
- +

Absolvenţi, dar şi tineri de clasa XI-a şi a XII-a care sunt incluşi în prezent în Proiectul ProRuralis au primit ieri răspunsuri despre succes şi reuşita profesională de la doi importanţi oameni de afaceri din Iaşi: Ioan Nani şi Gabriel Marda­rasevici. Din păcate, Iulian Dascălu a pierdut avionul spre Iaşi şi nu a reuşit să ajungă la întâlnirea de la Palas, dar a promis că va participa la o întâlnire ulteriorară.

Astăzi la amiază vă vom oferi o relatare in extenso şi materiale video cu adevărat interesante de la întâlnire. Ioan Nani şi Gabriel Mardarasevici le-au dezvăluit celor prezenţi cheia succesului în viaţă. Până atunci, imagini de la eveniment puteţi vedea în această GALERIE FOTO.

Timp de aproape trei ore, tinerii au discutat cu ieşenii care conduc afaceri de succes şi care au încercat să îi îndrume, oferindu-le răspunsuri legate de viitor, profesie şi reuşită.


„Oriunde şi oricând veţi fi fericiţi dacă veţi face ceea ce vă place, ceea ce vă pasionează. Rezultatele voas­tre de până acum arată că sunteţi capabili şi aveţi determinarea necesară pentru a reuşi, indiferent de profesia pe care o veţi alege. Drumul spre succes nu e uşor: în­seamnă foarte muncă şi sacrificii. Compania „Antibiotice“ s-a implicat în susţinerea acestui proiect pentru că ştim că, fără implicare şi pasiune, nu putem vorbi de succes. Trebuie să înţelegeţi că drumul spre succes presupune nu doar sacrificii, ci şi o pregătire continuuă. Învăţatul şi pregătirea nu se termină odată cu ultima zi de facultate. După finalizarea facultăţii, nu vă va oferi nimeni funcţia de manager sau director al unei companii. Trebuie să învăţaţi continuu, să vă specializaţi şi să fiţi pasionaţi de ceea ce faceţi“, a punctat Ioan Nani, directorul general al companiei „Antibiotice“.

Omul de afaceri ieşean Gabriel Mardarasevici s-a declarat optimist în ceea ce priveşte viitorul acestor tineri: „Când am intrat în această sală şi v-am văzut cât de frumoşi şi serioşi sunteţi, mi-am zis că mai avem o şansă. Putem vorbi mult despre succes şi cred că fiecare are viziunea lui despre reţeta reuşitei. Ce vă pot sfătui este să fiţi pregătiţi pentru orice fel de schimbări. Nu puteţi fi siguri de ce vă rezervă viitorul. Dar, cu siguranţă trebuie să învăţaţi mereu şi să ştiţi să faceţi faţă schimbărilor care pot apărea oricând în viaţa profesională. Cred că aveţi toate premisele pentru a reuşi“, le-a spus tinerilor Gabriel Mardarasevici.

„Mulţumesc invitaţilor speciali care v-au vorbit despre cum puteţi avea succes în viaţă. Sunt oameni de succes care s-au implicat activ în sprijinirea Programului Pro Ruralis şi de la care puteţi afla răspunsuri la întrebări legate de viitor şi valorificarea potenţialului vostru, al oportunităţilor care vor apărea pe parcurs. Aş vrea să subilniez că gestul acestor oameni de afaceri de a se implica în susţinerea proiectului trebuie văzut şi ca un act esenţial pentru funcţionarea societăţii: lucrurile nu merg de la sine, implicarea activă fiind esenţială pentru binele societăţii“, a subliniat Toni Hriţac, redactor-şef al Ziarului de Iaşi, moderatorul întâlnirii.

„Sunt 14 ani de când a fost demarat acest proiect în premieră în România. Dincolo de numărul mare de copii care au beneficiat de şansa de a învăţa, dincolo de eforturile uriaşe pentru ca proiectul să se poată desfăşura an de an, pot puncta faptul că această asociaţie a reuşit să trăiască datorită rezultatelor ei, a rezultatelor deosebite ale elevilor integraţi în program“, a menţionat Victor Geangalău, directorul executiv al Asociaţiei „Pro Ruralis“.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri