Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Importurile de maşini second-hand au urcat cu 24%

GALERIE
parc auto second
  • parc auto second
- +

In primele nouă luni ale anului au fost aduse din afara ţării peste 222.000 maşini folosite.

Piaţa maşinilor second-hand din import a înregistrat în primele nouă luni din acest an un avans de 24% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, până la 222.859 de unităţi, cel mai înalt nivel din ultimii opt ani, maşinile de ocazie cele mai importate fiind Volkswagen, Opel şi Ford, potrivit datelor site-ului de anunţuri Autovit.ro, transmise News.ro. Toate cele trei categorii ale pieţei auto - maşinile noi, cele la mâna a doua din import şi reînmatriculările - au înregistrat creşteri în primele nouă lun, însă cu evoluţii diferite. Piaţa maşinilor noi a înregistrat celed mai bune prime nouă luni din 2009 încoace, cu 67.992 autoturisme înmatriculate, în creştere cu 19,6% faţă de perioada ianuarie-septembrie 2015. "Conform evoluţiei din primele nouă luni ale anului şi estimărilor noastre, piaţa maşinilor noi are şanse să încheie 2016 în creştere cu 15-20% faţă de 2015", a declarat directorul de vânzări al Autovit.ro,  Cristian Cojocaru.

În august s-a înregistrat cea mai bună lună pentru înmatriculările de maşini noi după decembrie 2010, cu 12.411 automobile înmatriculate. Dacia continuă să domine piaţa maşinilor noi, cu o cotă de piaţă de 28,9% în primele nouă luni, constructorul auto român fiind urmat de Skoda (9,1%), Volkswagen (8,5%), Renault (7,4%) şi Ford (7%).  Pentru piaţa maşinilor second-hand din import, primele nouă luni ale acestui an au adus o creştere 24%, iar estimările pentru întregul an sunt optimiste. ”Cu privire la maşinile second-hand din import, anul acesta se poate încheia fără probleme cu 250.000-260.000 de unităţi înregistrate”, arată raportul Autovit.ro. 

Mărcile care domină piaţa importurilor second-hand sunt Volkswagen, cu o cotă de 28,4% în primele nouă luni, Opel (16,3%), Ford (11,2%), BMW şi Audi (ambele cu câte 7,9%). În privinţa reînmatriculărilor, managerul de vânzări al Autovit.ro estimează peste 240.000 de unităţi pentru întregul an. În primele nouă luni din 2016, creşterea numărului de reînmatriculări a fost de 10%, până la 182.935 de unităţi, cel mai înalt nivel din 2012 până în prezent. Preţul mediu al unei maşini listate pe Autovit.ro este de 8.000 euro, crescând în ultimul an, însă cele mai scumpe modele - Bentley, Ferrari sau Rolls Royce - trec de 200.000 euro.  Trei sferturi dintre maşinile de pe site-ul de anunţuri sunt diesel, iar şase din zece maşini sunt Euro 5 sau Euro 6. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri