Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

In ce moduri infricosatoare iti afecteaza alcoolul corpul. Vezi cum te distruge!

GALERIE
alcoolic
  • alcoolic
- +

Nu concepi o vacanta fara cocktailurile tale preferate si nici o baie cu spuma fara un pahar de vin sau sampanie alaturi? Alcoolul este, in mod cert, ingredientul care "condimenteaza" rapid atmosfera unei intalniri romantice, a unei petreceri sau a unui moment intim de relaxare.

Insa, in timp ce la exterior alcoolul pare sa aiba un efect euforic, calmant si sa instaureze instantaneu buna dispozitie, in interiorul organismului face ravagii!

Iata cateva dintre cele mai nebanuite sau infioratoare moduri in care alcoolul iti afecteaza corpul, potrivit elle.ro

Iti afecteaza rezultatele antrenamentelor sportive

Alcoolul este ca o piedica in calea efortului tau de a slabi prin sport. Antrenamentele viguroase de la sala sau alergarile zilnice sunt inutile daca in serile de dinaintea acestora consumi cantitati mari de alcool. Bautura incetineste arderea grasimilor, blocheaza anumite grupe de muschi (ii poate chiar distruge complet), slabeste rezistenta la efort si grabeste deshidratarea, punandu-ti sanatatea in pericol in timpul exercitiilor.

Iti afecteaza ADN-ul

ADN-ul tau, sau ceea ce te defineste in mod genetic, poate suferi modificari severe chiar si in urma unui consum moderat de alcool. Este concluzia la care a ajuns un studiu publicat recent in revista "Alcohol", care subliniaza ca si consumul moderat, "de weekend", de alcool poate distruge iremediabil structura ADN-ului.

Creste pofta de mancare si ingrasa

Alcoolul este unul dintre cei mai de temut dusmani ai siluetei tale. Potrivit specialistilor, consumul de alcool contribuie la suprimarea hormonului leptina, cel care regleaza senzatia de foame, si duce la cresterea apetitului alimentar. Potrivit cercetatorilor, o distractie de weekend scaldata in alcool poate creste aportul caloric zilnic chiar si pana la 6300 de calorii.
Vitaminele si suplimentele alimentare iti pot afecta grav sanatatea! Afla care sunt cele mai periculoase

Te face mai depresiv

Te gandesti sa-ti ineci amarul in alcool, cu gandul de a iesi din starea proasta care te-a incercat in ultima vreme? Nu este cea mai grozava idee, intrucat nu vei face decat sa pui mai multa "sare pe rana". Contrar opiniei multora, alcoolul nu te scoate din depresie, ci dimpotriva, te ineaca mai mult in ea. Potrivit specialistilor, consumul a mai mult de un pahar de alcool pe zi provoaca un blocaj de comunicare intre neurotransmitatorii creierului si te predispune la depresie, anxietate si pierderi de memorie pe termen lung.

Afecteaza organele si creste riscul de mortalitate

Ficatul nu este singurul organ din corp care poarta "povara" consumului de alcool. Potrivit medicilor, obiceiul de a consuma frecvent bauturi alcoolice conduce, in timp, la slabirea muschilor inimii si crla cresterea riscului de probleme cardiace grave.

Se pare ca femeile care consuma frecvent alcool prezinta un risc cu 39% mai mare de a suferi de AVC (accident vascular cerebral) decat cele care nu beau deloc. In cele mai multe cazuri, AVC-ul este fatal.

Riscul de mortalitate creste cu 10% la persoanele cu varste cuprinse intre 20 si 64 de ani care abuzeaza de alcool, potrivit datelor furnizate de Centrul American pentru Controlul si Prevenirea Bolilor.

Iti ruineaza somnul si odihna

Daca ai impresia ca un pahar cu vin inainte de culcare te ajuta sa adormi mai repede si sa te odihnesti mai bine, afla ca nu ti-ai ales "somniferul" potrivit. Dimpotriva, consumul de alcool inainte de culcare predispune la insomnii si alte tulburari ale somnului, intrucat reduce timpul petrecut in faza de somn REM, care este cea mai importanta pentru odihna.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri