Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Art's Week 2015

În mai, spiritul negruzzist înflorește

GALERIE
sigla negruzziNegruzzi art`s week
  • sigla negruzzi
  • Negruzzi art`s week
- +


        În perioada 19-23 mai 2015, Colegiul „Costache Negruzzi” Iaşi desfăşoară a şasea ediţie a proiectului devenit deja tradiţie Art's Week.  În dorinţa de a stimula interesul elevilor pentru artă şi de a facilita înţelegerea sincretică a palierelor artistice, coordonatorii evenimentului au pregătit o serie de conferinţe şi workshopuri vizând domenii precum filmul, teatrul, literatura, fotografia, muzica şi artele plastice, care se adresează diferitelor grupe de vârstă. Astfel, Art's Week îşi propune să ofere tinerilor negruzzişti oportunitatea de a experimenta forme de expresie, de creaţie şi de receptare artistică inedite, care să îi ajute să-şi descopere talentele, să îşi formeze abilităţi artistice flexibile şi să îşi educe gustul artistic.

         Activităţile de anul acesta sunt variate, printre ele numărându-se atât cele de tradiţie, precum lansarea pachetului editorial al şcolii, spectacole de teatru în limba engleză şi expoziţii de artă plastică, cât şi unele noi, care vor „energiza” spiritele negruzziştilor, aşa cum o va face concertul rock al trupei Iron Cross. Proiectul Art's Week se bucură în această ediţie de participarea unor invitaţi din străinătate, Dr. Howard Eyrich, coordonatorul programului de doctorat în consiliere al Seminarului Teologic din Birmingham, Alabama, SUA, cu o experienţă de peste 30 de ani în consiliere şi Cosmo Tomaselli, formator, care vor susţine miercuri  o dezbatere pe tema „Minciuni pe care cultura le spune tinerilor”. O altă activitate la care vor participa invitaţi internaţionali este atelierul didactic, „Competențe şi identitate socială”, ce îşi doreşte să ia forma unui schimb de idei şi practici didactice între profesorii şcolii şi profesorii de la VIA University College Danemarca. De asemenea, vineri va avea loc sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice pentru profesori „Artă şi educaţie. Interfeţe transcurriculare”, la care sunt invitati prof. univ. dr. Lăcrămioara Petrescu, Director al  Şcolii Doctorale de Studii Filologice, şi prof. univ. dr. Nicu Gavriluţă, Decan al  Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice. Toate evenimentele se desfăşoară, în acelaşi timp, pe fundalul aniversării celei de a zecea ediţii a Concursului Naţional Transcurricular de Literatură şi Interpretare „Ionel Teodoreanu”.

         Din partea elevilor, coordonatorii activităţilor sunt Rezuş Ioana-Irina, clasa a XI-a B (olimpică naţională la limba română şi la lingvistică) şi Anghel Irina Maria, clasa a XI-a A, (olimpică naţională la limba engleză). Deschiderea proiectului va avea loc marţi, 19 mai, la ora 13, în sala de festivităţi a Colegiului „Costache Negruzzi”, fiind urmată de o primă activitate ce constă în reprezentaţiile trupei de teatru Princeps a şcolii. Întreg programul Art's Week poate fi consultat la adresa http://www.colegiulnegruzzi.wix.com/artsweek sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ArtsWeekNgz/timeline.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri