Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Inaugurarea oficială a cinematografului Victoria va avea loc vineri

GALERIE
cinema victoria
  • cinema victoria
- +

Sala Unirii (Cinematograful Victoria), imobil aflat în subordinea Ateneului Național din Iași, își va deschide ușile către public, începând de vineri, 6 decembrie 2019, atunci când va avea loc și inaugurarea oficială.

După câteva luni de restaurări, iată că, Ateneul Național din Iași, alături de municipalitatea ieșeană și partenerii privați, anunță deschiderea unui centru multicultural, de peste 850 de locuri, care, în luna decembrie 2019, va găzdui spectacole de teatru inedite și reprezentații unice ale unor mari artiști din România.

În premieră, pe 6 decembrie 2019, începând cu ora 11.00, spectatorii se pot întâlni cu personajele fantastice din spectacolul de teatru „Harap Alb”, în regia Ericăi Moldovan, dar și cu artiștii din spectacolul de dragoste și amor, „Love and other things”, marca Liber Artis Orchestra, de la ora 20.00.

Sâmbătă, 7 decembrie 2019, ora 19.00, vă invităm la un Concert de Crăciun extraordinar, oferit de Gabriel Cotabiță, Gabriel Dorobanțu și soprana Nicoleta Maier, cu participarea extraordinară a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Botoșani, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea.

Direct de pe scenele din Toronto și New York, Doru Octavian Dumitru, unul dintre cei mai în vogă comici români, revine la Iași, cu un show de comedie excepțional, de la ora 19.00.

Vineri, 13 decembrie 2019, ora 19.00, vă invităm la „Folk de colecție”, un concert extraordinar oferit de Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu.

Magicianul copilăriei, cel care a adus mii de zâmbete copiilor de pretutindeni cu al său personaj din Abracadabra, revine la Iași! Marian Râlea, actorul care face magie pe scenă, vă așteaptă la Sala Unirii, pe 14 decembrie 2019, începând cu ora 10.00.

Tot luna aceasta, la Sala Unirii, veți putea asculta și Corul Angeli Junior, dirijor Mirela Palamariu, Corul Mini Angeli, dirijor Ovidiu Manolache și vă veți putea bucura de prezența invitaților speciali: soprana Ana Maria Donose, soprana Cristina Grigoraș, Mihai Dragoș Pintilii, Ana Hegyi și So Trupa.

Biletele se pot achiziționa de pe www.ateneuiasi.ro sau de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00-16.30.

Programul evenimentelor de la Cinema Victoria:

6 decembrie 2019, ora 11.00 - Premieră spectacol de teatru pentru copii „Harap Alb”, regia Erica Moldovan;

6 decembrie 2019, ora 20.00 -  Spectacol „Love and other things”,  Liber Artis Orchestra;

7 decembrie 2019, ora 10.00  - Spectacol de teatru pentru copii „Amintiri din copilărie”, regia Octavian Jighirgiu;

7 decembrie 2019, ora 19.00 - Concert de Crăciun - Gabriel Cotabiță, Gabriel Dorobanțu și Orchestra Filarmonicii din Botoșani;

8 decembrie 2019, ora 19.00 - Spectacol de teatru „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, regia Marius Oltean;

10 decembrie 2019, ora 19.00 - Spectacol-concert „Pisici”, Teatrul „Matei Vișniec” din Suceava;

11 decembrie 2019, ora 19.00 - Spectacol de teatru „Comedie cu olteni”, regia Ovidiu Cuncea;

12 decembrie 2019, ora 11.00 - Spectacol de teatru pentru copii „Aventuri cu Dl. Goe”, regia Iulian Sandu;

12 decembrie 2019, ora 19.00 - Show de Comedie cu Doru Octavian Dumitru;

13 decembrie 2019, ora 19.00 - Folk de colecție în prag de sărbători: Ducu Bertzi, Vasile Șeicaru și Victor Socaciu;

14 decembrie 2019, ora 10.00 - Spectacol de teatru „Povești de iarnă” cu Magicianul Marian Râlea;

14 decembrie 2019, ora 18.00 - Festival de Crăciun, Orchestra de suflători a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”;

15 decembrie 2019, ora 10.00 - Spectacol de teatru pentru copii  „Prințesa și broscoiul”, Marionnette Show;

16 decembrie 2019, ora 19.00 - Concert extraordinar Ansamblul „Doina Moldovei”, Dirijor cond. univ. dr. Ciprian Chițu;

18 decembrie 2019, ora 18.00 - Îngerii Crăciunului - Concert Corul Angeli Junior și Mini Angeli;

20 decembrie 2019, ora 11.00 - Spectacol de teatru pentru copii „Aladin”, Teatrul de Vest din Reșița.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri