Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Începe bubuiala şi la leberali

GALERIE
puls
  • puls
- +

Începe marea bubuială în politichia de Bahlui, stimaţi telespectatori. Despre bombele puse de kamikazii lui Jiji în partidoiul ieşean v-am povestit pe larg ieri, interimariul Chir Nica, care e vice la nivel naţional, dovedindu-se un adevărat tilicar de partid la nivel local în materie de negoţ cu camarazii, după ce nu a reuşit să-şi impună oamenii în forul care va face listele pentru alegerile de anul viitor.

Astăzi, aşadar, o să vă vorbim despre bomba cu neutroni aruncată şi la leberalii ieşeni de prezidenta Alinuţa de la Bucale. Mai concret, demoazela şefă a anunţat că filialele locale ale partidului, toate conduse în acest moment la două mâini, de un portocaliu şi de un leberal vechi, să fie conduse pe viitor doar de candidatul la premărie din locaitatea cu pricina, oricare o fi provenienţa lui: portocaliu ori leberal pe vechi.

În cazul Iaşului, filiera pe muniţip este acum condusă de junele Marius Rangă şi de fostul prifect stripăr, ei urmând aşadar să fie înlocuiţi de şăful de la avioane, Bod Ia. Nu ştim ce scandaluri or ieşi prin alte părţi, dar la Iaşi se împlineşte astfel ce-i profeţeam noi mai demult stripărului, pe aceeaşi cale, în momentele alea când se cinstea prin cambuze de cartier până la ziuă şi apoi posta pe feisbuc cum va ajunge el premare de târg în sunet de fanfare şi pe cai albi. Anume că, odată ce Răsvănel a luat de la leberali tot magiului din borcan ce revenea partiduleţului lui şi l-a pus numai pe felia sa, primidnd şefia şpionilor, e clar că pentru trepăduşii din teritoriu nu va mai fi rămas decât să clătească borcanul cu apă de la chiuvetă şi să-şi facă un suc zborşit pe care să-l bea la trezire din beţie. Nu de alta, dar poate cel în cauză n-o mai vorbi în dodii, cum am văzut zilele astea, alături de colegi ce păreau onorabili...

PS: Cât despre aripa fenechistă din zona leberală, fiţi pe pace că aceasta stă bine mersi, căci ce mi-e Rangă, ce mi-e Bod Ia? Apropo, oare şăful de la avioane îl va invita şi pe Felu la lansare, cu învoire de la Vaslui?

Chir Nica cu oiştea-n gard

Să revenim însă cu două vorbe scurte şi la partidoiul ieşean, unde vedem zbaterile lui Chir Nica şi ale aripii lui de agarici politici fără experienţă nici cât să treacă strada ce desparte şmenurile mici de cele mari de la partidoi. Este clar aicea căci junele Chir Nica, care s-a crezut unicul salvator al partidoiului ieşean lovit în plex de amanta lui Jiji, din care motiv socotise că lui i se cuvine tot ce mişcă, pus pe tavă, başca alături de un dărăb de pâine albă cu sare, aşadar este clar că acesta a calculat total eronat şi şi-a subestimat adversarii, totul din lipsă de experienţă şi din ţâfnă inginerească şi imberbă.

Dacă vreunul din seniorii de pe lângă partidoi i-ar fi dat interimariului un sfat (deşi se aude că ar fi primit aşa ceva, dar nu a ascultat), ar fi trebuit să-i spună că altă şansă decât să cadă la pace cu aripa cealalată, ca să ia şi el jumate şi să dea celorlalţi jumate, nu există. Şi că, dacă el a crezut că poate să ia tot doar pentru că i-a spus Drac Nea cu juma' de gură că-l susţine, apăi asta e greşală neforţată, stimabile interimariu. Nu de alta dar, la partidoi, Iaşul nu se termină la motel Bucium sau pe deal la Vişan, ci ţine de la Cioca Boca, înspre Vaslui, şi până la Berezlogi şi Humosu, spre Botoşani şi Suceava.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri