Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Înscrierile la facultăţile din Iași pe ultima sută de metri. Sunt peste 15.000 de candidaţi

GALERIE
inscrieri
  • inscrieri
- +

La universităţile de stat din Iaşi s-au înscris în această sesiune de admitere, până în prezent peste 15.000 de candidaţi, cei mai mulţi fiind la Universitatea „Al.I.Cuza“, unde sunt şi cele mai multe facultăți şi specializări.

„Cuza“ - S-au înscris până în prezent 8.121 de candidaţi, pe cele 3.415 locuri la buget şi 1.924 la taxă. Alte 810 locuri sunt pentru învăţământul la distanţă.

La Facultatea de Biologie sunt deja 340 de dosare, la Chimie - 196 de dosare, la Drept - 677, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - 1.853, la Facultatea de Educaţie Fizică - 289, la Filosofie şi Ştiinţe Social Politice - 819 de dosare, la Facultatea de Fizică- 47, la Geografie - 499, la Facultatea de Informatică - 761. Urmează Facultatea de Istorie - 151, Facultatea de Litere - 1001, Matematică - 276, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - 1075, Facultatea de Teologie Ortodoxă - 121 şi Facultatea de Teologie Romano-Catolică - 16.

Astăzi este ultima zi de înscrieri, programul fiind până la ora 15.

USAMV - La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi s-au înscris până în prezent 1.065 de candidaţi, pe cele 684 de locuri la buget şi cele 412 locuri la taxă.

La Facultatea de Agricultură s-au depus 380 de dosare, la cea de Horticultură - 124 dosare, la Facultatea de Zootehnie - 265 de dosare, iar la Medicină Veterinară - 296 de dosare.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, înscrierile se vor încheia pe 25 iulie, acestea având loc zilnic de la ora 8 până la ora 16.

UMF - La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ sunt 1.455 de locuri, din care 693 la buget. Aici s-au înscris până ieri la ora 19 un număr de 1.665 de candidaţi, mai puţini ca anul trecut, când s-au înregistrat peste 2.200 de candidaţi.

La Facultatea de Medicină s-au depus 714 dosare, la Facultatea de Medicină Dentară - 210 de dosare, la Facultatea de Farmacie - 139 de dosare, la Facultatea de Bioinginerie Medicală - 70 dosare, la Asistenţă Medicală Generală - 263 de dosarei, la Nutriţie şi Dietetică - 31 dosare, la Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare - 143 de dosare, iar la Tehnică Dentară - 95 dosare.

La Universitatea de Medicină înscrierile s-au terminat aseară. S-au înregistrat, astfel: un candidat pe loc la buget la Bioinginerie Medicală (70 înscrişi pe 70 locuri buget), un candidat jumătate la Farmacie (98 de candidaţi pe 139 de locuri bugetate), doi candidaţi jumătate pe loc la buget la Medicină Generală şi Medicină Dentară (714 candidaţi pe 296 locuri bugetate, respectiv 210 candidaţi pe 86 de locuri bugetate), câte doi candidaţi/loc la Balneofiziokinetoterapie (143 de candidaţi pe 69 locuri bugetate), trei candidaţi pe loc la Tehnică Dentară (95 de candidaţi pe 31 de locuri bugetate), cinci candidaţi pe loc la Asistenţă Medicală (263 de candidaţi pe 50 de locuri bugetate) şi 10 candidaţi pe loc bugetat la Nutriţie şi Dietetică (31 de candidaţi pe 3 locuri bugetate).

Luni are loc examenul de admitere.

UTI - La Universitatea Tehnică „Gh.Asachi“ din Iaşi s-au înscris până ieri, la ora 14, un număr de 2.555 de candidaţi pe cele 4.417 de locuri, din care 2.495 sunt la buget şi 647 la taxă.

La Facultatea de Automatică şi Calculatoare s-au depus 570 de dosare, la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului - 100 dosare, la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii - 160 de dosare, la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial - 167 de dosare, la Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei - 555 de dosare, la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică aplicată - 296 de dosare. Urmează Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului - 127 de dosare, Facultatea de Mecanică - 293 de dosare, la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor - 31 de dosare, Facultatea de Textile- Pielărie şi Management Industrial - 91 de dosare, Facultatea de Arhitectură - 165 de dosare. La aceasta din urmă, înscrierile s-au terminat de joi.

La Universitatea Tehnică, înscrierile la celelate 10 facultăţi au loc până pe 31 iulie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri