Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Funcţionar-lăutar, reclamat la Agenţia Naţională de Integritate

Inspectorul ITM cu viaţă dublă. Ziua dă amenzi, iar noaptea face bani „la negru“

GALERIE
339117_223743324380293_470728636_o
  • 339117_223743324380293_470728636_o
- +

Un angajat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi are o viaţă dublă cântând de mai mulţi ani la nunţi. Inspectorul Ioan Chelariu cântă la nunţi sub numele de Ionuţ Chelaru. Recent, a fost reclamat la Agenţia Naţională de Integritate pentru o posibilă incompatibilitate. Deşi pe site-urile de specialitate Ioan Chelariu spune că tariful minim pentru care trupa lui cântă la o nuntă e de 1.200 de euro, în declaraţia sa de avere nu apar venituri din surse independente. Chelariu a refuzat să ofere un punct de vedere referitor la scandalul în care este implicat

Viaţă dublă pentru un inspector din cadrul ITM Iaşi. Sub un nume fictiv, funcţionarul Ioan Chelariu, inspector în cadrul instituţiei menţionate, cântă de mai mulţi la nunţi din Iaşi sau din alte oraşe din zonă. Numele de scenă al inspectorului-lăutar este Ionuţ Chelaru, iar din datele obţinute de „Ziarul de Iaşi“ acesta controlează agenţi economici ziua şi cântă la petreceri noaptea de cel puţin cinci ani.


 

Ioan Chelariu/Ionuţ Chelaru este solist la trupa sa şi, potrivit mai multor ieşeni care au participat la nunţile întreţinute de el, inspectorul-lăutar colaborează şi cu alte persoane. De asemenea, pe internet pot fi vizionate mai multe videoclipuri în care funcţionarul ieşean cântă la diverse evenimente.

Veniturile nu apar oficial

Potrivit datelor de prezentare postate de inspector pe diverse site-uri de specialitate, cea mai veche înregistrare a lăutarului Ionuţ Chelaru datează din 2009. De asemenea, potrivit site-ului oficial al ITM, Ioan Chelariu lucrează la ITM Iaşi cel puţin din acelaşi an. Pe site-ul nuntaiasi.ro, inspectorul-lăutar precizează că, împreună cu trupa sa, cântă la o nuntă pentru un onorariu de cel puţin 1.200 de euro. „Repertoriul vast şi variat, pentru toate gusturile, precum şi sunetul impecabil asigurat de instrumente şi aparatura de ultimă generaţie asigură cu certitudine reuşita petrecerii dumneavoastră. Dacă vrei muzică bună, pune mâna şi ne sună! :)“, se prezintă, pe internet, inspectorul-lăutar. În declaraţia de avere a lui Ioan Chelariu, postată pe site-ul ITM Iaşi, nu apar sume câştigate din alte surse decât cele salariale.

Onorariu fără chitanţă

O ieşeancă prezentă la o nuntă ce a avut loc în toamna anului trecut a precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că inspectorul-lăutar nu ar da chitanţă clienţilor pentru care cântă. „Am fost recent la o nuntă, unde a cântat acest domn Chelariu, împreună cu orchestra sa. Dânsul era solist, dar cânta şi la orgă. Pentru onorariul de 4.000 de lei, nu a dat nicio chitanţă sau factură. Nu e niciun secret că ziua e inspector la ITM şi controlează firme, inclusiv restaurante şi alte unităţi de alimentaţie publică, iar noaptea cântă în ele. Doar cine nu vrea să vadă, nu vede, că nu se întâmplă acest lucru de ieri de azi“, ne-a declarat sub anonimat prietena unor clienţi de-ai inspectorului lăutar.

Reprezentanţii ITM au sesizat ANI

În ultimele săptămâni, împotriva lui Ioan Chelariu au fost înaintate mai multe sesizări. Unele dintre acestea au ajuns chiar la ITM, în timp ce altele la Agenţia Naţională de Integritate (ANI).
George Tanasievici, purtător de cuvânt al ITM Iaşi, a precizat că după primirea plângerilor împotriva lui Ioan Chelariu au fost „sesizate organele competente“: „Ce fac angajaţii în timpul lor liber nu prea ne interesează, atât timp cât respectă conduita profesională. În acest caz, însă, s-au făcut adrese către organele competente, cum ar fi ANI, pentru a vedea dacă avem de a face cu o încălcare a legii. Aşteptăm răspuns din partea acestora“. Reclamaţii la ANI ar fi fost înaintate recent şi de alţi ieşeni, potrivit informaţiilor „Ziarul de Iaşi“.

Reporterii „Ziarul de Iaşi“ au solicitat inspectorului Ioan Chelariu o întâlnire în vederea expunerii unui punct de vedere. Chelariu a precizat că nu poate discuta decât cu acceptul şefului ITM Iaşi, George Albulescu. După ce Albulescu a fost informat despre acest aspect, Ioan Chelariu nu a mai răspuns apelurilor sau SMS-urilor noastre. Potrivit declaraţiei sale de avere, Ioan Chelariu a avut venituri salariale în anul trecut de 25.000 de lei. Soţia sa, kinetoterapeut la Spitalul de Recuperare din oraş a rotunjit veniturile familiei cu 20.000 de lei.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri