Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Interimariul fuge de problema semafoarelor ca necuratul de tămâie

GALERIE
puls
  • puls
- +

Haideţi să vedeţi, stimaţi telexpectatori, cam cu ce fel de acrobaţii vom avea de a face de acum încolo, dacă interimarul reuşeşte să vină pe scaunul lui Jiji! 

Mai concretamente, haideţi să vă povestim o întâmplare tare nostimă (dacă nu ar fi de poveste pentru ieşeni) petrecută zilele acestea, din care reiese că, pentru interimariul Chir Nica, tot ce contează în aceste zile este imaginea de june simpatic şi nici pe departe cea de gospodar care vine la discuţii pe probleme importante ale târgului, care nu mai suportă amânare. Fapt este că alaltăseară tevereaua locală de stat a organizat o întâlnire între Chir Nica şi firma care a instalat noile semafoare din târg. Pentru că treaba e delicată, firma în cauză a trimis o echipă de derectori importanţi de la Bucale la emisiune. Numai că, ghinion: Chir Nica ar fi auzit, şi imediat a anunţat chiar înainte de emisiune că au intervenit treburi urgente în program şi nu mai poate veni. Ei bine, ghici unde credeţi că a putut fi văzut Chir Nica în timpul emisiunii de la tevereaua de stat? Aşa este, aţi ghicit: dezbătea integrarea evropenească la televiziunea locală amică Teve Ştaif, stimaţi telexpectatori. Aşa că, dacă staţi prea mult la semafor şi vă creşte tensiune, să ştiţi de azi înainte că Evropa e mai importantă decât tăte semafoarele din târg, astăzi şi mâine...
 
Care-i treaba cu strada de la bariera Coco Mat
 
Şi încă una scurtă dar vioaie despre interimariu, dacă tot a început uichendul. Cică ieşirea de ieri a acestuia cu un document din care reieşea că un contracandidat de-al său, fostul dipotat Mobre, vrea pentru firma famigliei sale să i se retrocedeze o stradă din Iaşi, cea de după bariera Coco Mat, ar avea şi o mică-mare diversiune la mijloc. În realitate, spun comentatorii, acea adresă zace prin premărie încă de anul trecut, fiind reînnoită cu o alta de acum două săptămâni, deci ce era aicea nou sub soare ca să ieşi cu anunţul la interval în faţa presei chiar alaltăieri, 30 aprilie? Ei, iote că era: căci alaltăieri a fost taman ziua în care trebonalul a anunţat falimentul regiei de cărat călători prin târg, faliment care, spune opoziţiunea, i s-ar datora în bună măsură interimariului fost vice responsabil de asta de ani buni în oraş. Şi cum să estompezi aşa ruşine? Păi, iote cum: scoţi la interval o boroboaţă mai mare, precum cea cu revendicarea unei străzi. Şi, ca o confirmare, ghici cine a urlat ieri cel mai tare, dând la deschidere treaba cu strada? Aşa este, aţi ghicit şi de data asta: amicii lui Chir Nica de la gazeta şantajistă a lui Ghihocel Osânză. Vedeţi aşadar ce bine se leagă maioneza!
 
PS: Haideţi să încheiem tot cu interimariul, dar de data asta una pozitivă, de bine. Se aude prin târg căci acesta ar fi început de curând o relaţiune tare interesantă, cu Adinuţa, cea care l-a înfundat pe Jiji. Hmmm, tare interesant... Haideţi că vorbim data viitoare mai pe larg, că bomba încă nu v-am spus-o! t

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri