Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Iote cum a ajuns dipotatul Libelulă locomotivă la partidoiul ieşean!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Da, stimaţi telexpectatori şi simpatice telexpectatoriţe, pe astăzi chiar asta vrem a vă povesti: cum s-a făcut de a ajuns cel mai mare partid ieşean să aibă pe post de locomotivă (din alea două, căci e mare şi e multă mizerie de tractat) un doftor pripăşit în ultimii ani pe listele din Vaslui, şi care luat la bani mărunţi nu are nici o realizare importantă nici măcar pentru el, darămite pentru alţii! 

Cică înainte de negocierile de prin luna april, în urma cărora dipotatul Libelulă (jumătate om...) a ajuns să fie pus pe locul doi pe listele de dipotaţi ai partidoiului ieşean, acesta ar fi venit la Chir Nica cu un sondăjel făcut pe genunchi studenţeşti prin cămine în care el era cotat, la o eventuală candidatură la premărie, cu, atenţie mare, 15 la sută. Chir Nica, speriat de bombe în perioada aia electorală, zice-se că s-a temut aşa de tare încât a cerut ajutor de la Drac Nea, la Bucale. Căci aşa procente, luate în cea mai mare parte de la partidoi, şi, fireşte, dacă ar fi fost reale, l-ar fi putut trimite pe Chir Nica derect pe locul doi... Drac Nea, vulpoi bâtrân, şi ca să nu se complice, cică i-ar fi transmis lui Chir Nica să cadă la înţelegere cu jumătatea de om şi să-l scoată dintr-o eventuală competiţie. Chir Nica cică ar fi ieşit la interval ba cu post de derector, ba de vice, dar Libelulă nu şi nu. Şi, zice-se, până nu i-a promis dipotăţie din capul listei, nu s-a lăsat. Şi iaca aşa v-am spus povestea Libelulei cea potcovită cu 99 de oca de fier, pe care, când va sosi vremea, o vom arunca în 'naltul ceriului ca să nu mai cadă înapoi vreodată. Cel puţin nu pe rotogolul giudeţului Iaşi...

Habarnagiu o dă cotită: cară servietă şi la alţi şefi

Şi una scurtă, dar vioaie tot despre unul din avansaţii lui Chir Nica, ca să vedem, astfel, cam ce fel de oameni bagă în faţă premarele şi ce fel de făină se macină pe viitor la moara partidoiului ieşean. Cică la deschiderea anului vnicersitar de la fabrica de ingineri din Tudor au participat, pe lângă conducerea instituţiunii, şi şeful de Cejău Măricel, din partea ocârmuirii giudeţului, dar şi junele vicepremare Habarnagiu, din partea comenduirii oraşului. Din câte ştiam noi din perioada alegerilor sau chiar mai înainte de acestea, cei doi erau cam ca şoarecele şi pisica.

Acuma, spun martorii oculari că Habarnagiu era mai ceva ca un copil de mingi pe lângă Măricel: ba se oferea urgent să-i tragă scaunul şăfului de giudeţ, ba îi ţinea cu atenţie tocul de la ochelari, ba foile de cetit. Încât lumea cică a crezut că Măricel a venit cu aghiotantul, nu cu un reprezentant aflat acolo pe aceeaşi poziţie ca şi el. Ce să mai zici decât că, măi băiete, comportă-te cum se cuvine în funcţia aia în care ai ajuns cum ai ajuns! Nu de alta, dar, dacă până mai ieri, când cărai genţile dipotatului Jakob Ban sau acuma bericile lui Chir Nica, aia era doar treaba ta, acuma e altă mâncare de peşte: deşi nu noi te-am pus acolo, ne reprezinţi pe noi toţi ieşenii! Acuma ia deocamdată pe loc repaus...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri