Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

ISJ Iaşi a organizat la Sinaia work-shop-ul-Provocări şi reuşite în implementarea activităţilor integrate în vederea reducerii abandonului şcolar şi încurajării participării şcolare

analiză de etapă în cadrul proiectului european Împreună pentru copii! - PEC 062

GALERIE
ISJ 1
  • ISJ 1
- +

Reducerea absenteismului şcolar, implicarea şi conștientizarea părinţilor, formarea educatorilor parentali, furnizarea serviciilor de sprijin pentru elevii aflaţi în situaţia de risc de abandon şcolar sunt obiective majore ale proiectului Împreună pentru copii!, derulat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, proiect pe care ISJ Iaşi îl derulează împreună cu Fundaţia Holt IS.

În acest context, în intervalul 19-21 iunie 2016 s-a desfăşurat la Sinaia work-shop-ul Provocări și reuşite în implementarea activităților integrate în vederea reducerii abandonului şcolar şi încurajării participării şcolare, la care au participat 140 de cadre didactice. Dintre acestea, 90 au fost formate în calitate de educatori parentali în cadrul proiectului, iar 50 au fost propuse pentru a deveni de asemenea educatori parentali. Acești profesori îşi desfăşoară activitatea în şcoli gimnaziale şi grădiniţe ieşene din mediul rural. În agenda evenimentului au fost incluse numeroase intervenții ale participanţilor cu privire la exemple de bune practică, reuşite, dificultăţi întâlnite, dar şi prelegeri consistente, cum ar fi: Familie, educație, devenire. Influenţe, modele, roluri ale familiei şi ale şcolii în formarea elevilor, susţinută de prof. dr. Camelia GAVRILĂ, inspector școlar general, manager de proiect; Pasiune, motivaţie şi rezultate în educaţia parentală - intervenție a profesorului univ. dr. Ştefan COJOCARU, reprezentant al Fundației HOLT Iaşi şi Strategii manageriale pentru prevenirea şi diminuarea abandonului şcolar - intervenție a inspectorului şcolar general adjunct, profesor Bogdan Gabriel BÂRZOI, expert educație non-formală în cadrul proiectului.

Scopul work-shop-ului a fost acela de a identifica problemele cu care s-au confruntat cadrele didactice pe parcursul implementării activităţilor, de a găsi soluţii de îmbunătățire și eficientizare a intervențiilor şi a strategiilor cu cel mai mare impact pozitiv pe termen lung asupra grupurilor ţintă.

Activități practice, sesiuni de focus grup, studii de caz au fost prezentate și susținute cu multă competență şi substanţă pedagogică de către prof. dr. Genoveva Farcaş, Aura Țabără, prof. univ. dr. Cojocaru Daniela şi Claudia Clicinschi. 

Activitatea s-a dovedit a fi o reală oportunitate de comunicare pentru participanţi - actuali și viitori educatori parentali - care au fost de asemenea beneficiarii unui pachet consistent de cărți de specialitate. Intervenţiile și atelierele propuse au evidenţiat reuşitele, dar şi posibilităţile de ameliorare a activităţilor, cu atât mai mult cu cât proiectul se derulează până în octombrie 2016, urmând ca în lunile următoare 25 de grădiniţe ieşene din mediul rural să beneficieze de dotarea cu materiale (calculator, videoproiector şi aparat foto), de formarea resursei umane prin activități de Educație parentală şi de tip „Grădiniţa de familie”. Valoarea totală a proiectului este de 2 628 527,6 lei.


Echipa de organizare a evenimentului din partea I.S.J. Iaşi:
Prof. Dr. Camelia Gavrilă
Prof. Bogdan Bârzoi
Prof. Viorel Motaş
Prof. Dr. Genoveva Farcaş
Prof. Aura Țabără
Prof. Sabina Manea
Prof. Irina Prodan
Echipa de organizare din partea Fundaţiei Holt IS:
Prof. Univ. Dr. Ștefan Cojocaru
Prof. Univ. Dr. Daniela Cojocaru
Claudia Clicinschi

 


Persoană de contact,
Expert promovare, Prof. Sabina MANEA
Tel 0745 989 507

www.impreuna-pentru-copii.ro 


 

www.eeagrants.ro

www.frds.ro
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri