Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

La scandal, nimeni nu întrece PSD. După excluderi, Ghiţă şi-a anunţat demisia

GALERIE
ponta ghita
  • ponta ghita
- +

După trei excluderi ciudate stabilite joi seară, social-democraţii îşi iau adio de la un alt lider informal al partidului. Deputatul Sebastian Ghiţă, prieten bun al lui Victor Ponta, şi-a anunţat demisia din PSD. 

Deputatul Sebastian Ghiţă a anunţat, vineri, că demisionează din PSD, după ce a avut o discuţie cu liderul formaţiunii, Victor Ponta. "Am fost chemat de domnul Ponta la biroul dânsului. Am avut o discuţie serioasă despre evenimentele politice din ultima perioadă. Mi-a spus că declaraţiile pe care le-am dat sunt corecte, dar că nu pot să am iniţiative personale nediscutate cu colegii de partid. Am înţeles punctul său de vedere şi am hotărât să demisionez din PSD!”, a afirmat Sebastian Ghiţă. El a ţinut să anunţe că ”nu va mai reveni în acest partid, cât timp chestiunile legate de comunism, corupţie şi schimbarea legii partidelor politice nu sunt rezolvate”. El a precizat că ”Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au primit ce meritau”. ”Le-am spus colegilor de-acum un an că trădeaza interesul comun pentru interesul personal. Geoană a vrut să-l şantajeze pe Ponta, cerându-i funcţia de ministru de externe. M-a sunat să îmi spună că, dacă Ponta nu îl numeşte ministru de externe, atunci va fi război în PSD”, a explicat Ghiţă. Potrivit acestuia, ”Vanghelie reprezenta ce este mai josnic şi mai urât în partidele politice: corupţie, trădare, minciună”. "Ne era ruşine să spunem în ţară că Vanghelie este unul dintre noi!”, a mai arătat Ghiţă.

Ponta: "Suntem prieteni, dar…"

Anterior anunţului făcut de Ghiţă, Victor Ponta a făcut mai multe remarci critice la adresa partenerului de distracţii în Dubai. "A greşit! Cred că Sebastian Ghiţă trebuie să înţeleagă că o organizaţie merge după anumite reguli, nu doar după regula singulară a lupului singuratic. Inclusiv în ceea ce îl priveşte pe el, sunt foarte mulţi colegi care spun că, domnule, poate trebuie să ne despărţim de Sebi Ghiţă. Poate că, dacă nu înţelege ce înseamnă proiectul nostru, îi spunem: «Mulţumim». E colegul nostru, a fost alături de noi, dar, de asemenea, ne despărţim", a declarat Ponta. El s-a referit la reacţia lui Ghiţă de joi seară, când acesta a cerut excluderea din partid a lui Ion Iliescu. Întrebat dacă doreşte să se despartă de Ghiţă, preşedintele PSD a spus: "Dacă se integrează într-o organizaţie, este promiţător. Dacă înţelege să o ia înaintea plutonului, la un moment dat va pierde echipa". Victor Ponta a răspuns şi la întrebarea dacă există un conflict între Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă, precizând că, din câte ştie el, nu există un astfel de conflict. "E un conflict politic între mine şi Sebi Ghiţă! Suntem prieteni, dar nu sunt de acord cu lucrurile sau modul în care el face anumite lucruri pe scena politică. I-am spus şi ştie", a mai spus Ponta.

Geoană acuză "frăţia banului"

De cealaltă parte, senatorul Mircea Geoană a făcut vineri apel la "pesediştii adevăraţi să-şi ia partidul înapoi" şi să-şi aleagă o altă conducere, nu "frăţia banului Ponta-Ghiţă-Dragnea". ”Acesta nu este PSD-ul adevărat, stânga adevărată, cea aşteptată de milioane de cetăţeni. Atunci, vă spun: Pesedişti adevăraţi, luaţi-vă partidul înapoi şi aveţi un instrument în statutul partidului, aliniatul 2 articolul 3, care spune în mod explicit că preşedintele PSD se alege prin votul tuturor membrilor de partid, 400.000 de membri PSD. Veţi avea dreptul, dacă vi-l veţi cere, să vă alegeţi viitoarea conducere şi viitorul partidului. Apelul meu merge către pesediştii adevăraţi din nivelul 2 şi 3 al partidului, care nu au de-a face nici cu frica de a fi excluşi şi nici cu lăcomia de a face parte din triada din Frăţia banului", a afirmat Geoană. El a spus că, dacă pesediştii adevăraţi vor dori să facă acest lucru el a fi alături şi va pune umărul, iar în caz contrar va gândi o platformă a unei ”stângi moderne, autentic-democrate”. Senatorul a mai arătat că ”bogat şi corup” a devenit noua deviză a PSD-ului condus de Ponta, Ghiţă şi Dragnea.

Vanghelie îşi pâreşte foştii colegi la Parchet

Vineri seară, Marian Vanghelie a cerut autorităţilor să verifice stenogramele convorbirilor din ultimele şase luni dintre Victor Ponta, Liviu Dragnea, Titus Corlăţean şi strategul de campanie al PSD, Bogdan Teodorescu, despre votul în diaspora. "O să vedeţi ce discutau ei despre cum să nu se facă secţii de vot în străinatate", a spus Vanghelie la B1 TV, la o zi după ce a fost exclus din PSD. În cazul votului din diaspora, Parchetul General a început urmărirea penală, in rem - pentru faptă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri