Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Iașul a câștigat lupta pentru Europa! ACS Poli Timișoara - CSMS Iași 2-3

GALERIE
Cristea-intre-Scutaru-si-Jenkins-csmsiasi-timisoara201652
  • Cristea-intre-Scutaru-si-Jenkins-csmsiasi-timisoara201652
- +
In urma acestei victorii CSMS Iasi va juca in Europa League, daca TAS nu da dreptate echipei Dinamo in privinta dreptului de participare. 
 
2-3, min. 89: Piccioni primeste o pasa excelenta de la Grahovac si suteaza imparabil de la 20 de metri. 
2-2, min. 82: Cristea prelungeste in poarta sutul centrare al lui Llullaku
2-1, min. 45^1: Golubovic reia cu capul dintr-un corner de pe partea stanga. 
2-0, min. 39: contraatac rapid, centrare Sorescu in fata portii, reia Nimely in poarta. 
1-0, min. 20: debutantul Mailat suteaza de la 25 metri, lateral dreapta, cu bolta peste Grahovac.
...............
 
Echipele de start
Timişoara: Smaranda – Sorescu, Torres, Nimely Fridrich – Hernandez ('80 - Oprea), Croitoru – Mailat, Zicu ('75 - Birnoi), Goga ('68 - Velcota) – Elek. Antrenor: Ionuţ Popa.
CSMS: Grahovac – Voicu, Ciucă, Frăsinescu, Ţigănaşu – Bosoi ('57 - Llullaku), Creţu, Enescu ('35 - Piccioni), Gheorghe – Cristea, Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
Arbitri: Adrian Comănescu – Gabriel Bârjac, Alexandru Vodă. 
Cartonase galbene: Nimely / Frasinescu, Golubovic, Ciuca, Grahovac
 
CSU Craiova - Petrolul Ploiesti 2-0. Herghelegiu ('5, '36). 
FC Botosani - CFR Cluj 4-0. Ivanovic ('15), Cabrera ('30), Hadnagy ('61), Popovici ('87)
Concordia Chiajna - FC Voluntari 1-1. Odibe ('28) / Vodut ('52). 
Clasament: 
 
7. CSMS        14        5          5          4          17-15 39

8. Craiova      14        7          2          5          19-17 39

9. Boto[ani    14        7          4          3          29-19 38

10. CFR         14        6          4          4          25-13 36

11. Chiajna    14        7          5          2          19-13 35

12. Voluntari  14        4          2          8          19-20 29

13. Timi[        14        1          4          9          14-36 20

14. Petrolul    14        4          2          8          9-18   15

................. 
Glonţul a trecut foarte aproape de urechea celor de la CSMS Iaşi! Joi, ieşenii au fost dominaţi net de FC Botoşani, însă au obţinut un rezultat de egalitate, care, coroborat cu eşecul Craiovei la Cluj, a pus CSMS în pole-position în cursa pentru Europa. După cum am precizat în cronica partidei, aspectul jocului şi cifrele incredibile (43-57% la posesie, 1-8 la şuturi pe poartă, 2-10 la cornere) au fost generate de replica extrem de timidă a gazdelor, tonul fiind dat de pe bancă, de antrenorul Nicolo Napoli. Formula de start, cu Llullaku fundaş dreapta, cu trei fundaşi centrali, deşi oaspeţii au evoluat cu un singur vârf împins, cu un jucător modest, Saric, titularizat în premieră; decizia de revenire la marcajul în zonă la fazele fixe, care a dus ca la marcarea golului de către Ngadeu, acesta reluând nesingherit, de lângă Vasile Gheorghe (în meciul de la Botoşani, fundaşul camerunez a fost marcat de Frăsinescu); stilul de joc, bazat doar pe mingi lungi – toate acestea  au dus la epuizarea şi prăbuşirea echipei. Din fericire pentru ieşeni, reacţia lui Golubovic, lipsa de eficienţă a oaspeţilor şi şansa au făcut ca rezultatul să fie 1-1.
Astfel, CSMS a ajuns la un pas de calificarea în cupele europene. Dacă bate mâine, la Timişoara, pe Poli, o grupare aflată în degringoladă totală, formaţia ieşeană va juca în preliminariile Europa League indiferent de rezultatele din celelalte meciuri. Toate calculele o dau mare favorită pe CSMS. Gruparea ieşeană are un stimulent financiar istoric: prima de victorie este dublată, 1 800 de euro, se vor achita şi bonusurile de obiectiv, de 10 000 de euro, plus încă aproximativ 10 000 de euro din primele reţinute pe parcursul sezonului. Apoi, Voicu şi Ciucă, doi dintre jucătorii de bază, care au lipsit joi, cu FC Botoşani, sunt apţi de joc. Splasarea s-a făcut încă de ieri cu autocarul până la Bucureşti, apoi, cu avionul la Timişoara. De asemenea, preşedintele CSMS, Florin Prunea, a încercat să întărească autoritatea antrenorului Nicolo Napoli, contestat din ce în ce mai puternic, atât de jucători cât şi de suporteri, anunţând că italianul va continua să lucreze la club şi în sezonul viitor, indiferent de rezultatul disputei cu bănăţenii.
Faptul că meciul pare de “2”solist este alimentat şi de veştile care vin din tabăra gazdelor. Retrogradată deja în Liga a II-a, Poli este decimată de probleme de lot şi de nesiguranţă financiară. “Ce am găsit la Poli, unde am venit pentru a reclădi echipa pentru sezonul viitor, depăşeşte orice imaginaţie. Nu vreau să acuz pe nimeni, însă nici nu ştiu cum să etichetez ce a fost aici. Amatorism, diletantism, rea – voinţă... La meciul cu Iaşul vom avea şapte seniori şi zece juniori. După ce aveam o listă de accidentaţi pe care nici nu o ţin minte pe toată, cu Scutaru, Belu, Pedro, Llorente, Suarez, ne-am trezit şi cu Doman şi Cînu suspendaţi. Chiar dacă echipa e decimată, resemnată şi mulţi jucători sunt cu gândul în alte părţi , vom încerca să facem o figură frumoasă duminică” a spus antrenorul gazdelor, Ionuţ Popa.
Stările de spirit diferite i-au dat motiv preşedintelui CSMS, Florin Prunea, să fie extrem de optimist: “Suntem la mâna noastră. Ar fi păcat să pierdem o calificare în Europa League pe care cred că o meritam încă din sezonul regulat. Sunt încrezător că băieţii se vor mobiliza şi se vor impune”.
Imediat după meci, jucătorii vor intra în vacanţă. Planul de pregătire al verii va fi făcut în funcţie de rezultatul partidei de mâine. În Banat, Iaşul ar putea începe meciul în formula Grahovac – Voicu, Frăsinescu, Ciucă, Ţigănaşu – Llullaku, Creţu, V. Gheorghe, Enescu – Cristea, Golubovic. 
 
 
CSMS – catalog
 
Grahovac (5,5) – a parat mai multe şuturi, fără grad de periculozitate ridicat, a fost ajutat de bară în minutul 36.
Llullaku (4) – expus aiurea pe un post ciudat, nu a făcut faţă.
Saric (4,5) – modest, fără ritm.
Creţu (5,5) – a început slab, şi-a revenit apoi, fiind unul dintre principalii jucători care au contribuit la păstrarea rezultatului.
Frăsinescu (5,5) – a turat motoarele în actul doi.
Ţigănaşu (5) – a muncit mult, fără prea mult folos.
Gheorghe (4,5) – puţine realizări.
Mitic (4) – unul dintre cele mai slabe meciuri ale sale.
Enescu (4,5) – fără ritm.
Cristea (5,5) – un prim act bun, în care a fost singurul jucător care a mai încercat ceva, cădere în repriza a doua.
Golubovic (6,5) – a reuşit un gol important.
Bosoi (5) – prestaţie decentă.
Viveiros a intrat în minutul 80.
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri