Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Lauren Bacall, adusă la viaţă de ieşeanca Roxana Condurache. A dat lovitura la Hollywood

GALERIE
Roxana Condurache
  • Roxana Condurache
- +

Tânăra actriţă Roxana Condurache este distribuită în rolul principal din filmul „Bogie and Bacall”. Filmul redă povestea extraordinară a fostei iubite a legendei hollywoodiene Humphrey Bogart.

Ieşeanca Roxana Condurache a ajuns să fie distribuită în rolulprincipal al filmului „Bogie and Bacall“, la Hollywood, unde o va interpreta pe Lauren Bacall, o celebră actriţă care acum trei ani şi-a încheiat socotelile cu scena şi viaţa. Actriţa româncă a maijucat şi în filmul „The Whistleblower“, o producţie 2010, alături de Monica Bellucci,Rachel Weisz şi Vanessa Redgrave. Pentru acest rol, Roxana a fost nominalizată la Oscarurile canadiene.

A plecat de la  „Take, Ianke şi Cadâr“

La cei 27 de ani ai săi, tânăra Roxana Condurache a cunoscut succesul deplin în cariera sa. Frumoasă,  carismatică şi plină de voinţă, a pornit de la a fi actor în piese de teatru precum „Take, Ianke şi Cadâr“ şi a ajuns pe platourile de filmare de la Hollywood, unde joacă alături de actorii pe care în copilărie îi vedea doar la televizor. În curând va începe filmările pentru rolul principal într-un film despre viaţa actriţei Lauren Bacall,
numită şi „icoana epocii de aur“ a Hollywood-ului, actriţă care a murit la vârsta de 89 de ani şi a lăsat în urmă o frumoasă poveste de dragoste cu Humphrey Bogart, un bărbat cu mult mai în vârstă decât celebra actriţă.
Producătoarea filmului, Helise Flickstein, a ales-o pe româncă deoarece seamănă izbitor de mult cu Lauren în tinereţe.

Roxana Condurache a fost elevă a Colegiului Emil Racoviţă din Iaşi şi apoi studentă a Facultăţii de Teatru, la secţiunea Arta Actorului, iar mai apoi a făcut şi un master în Dramaturgia cinematografică la Bucureşti. La
vârsta de 19 ani a cochetat şi cu modelingul, a lucrat cu o agenţie de modele din Iaşi, apoi a plecat în capitală  entru a ajunge o actriţă cunoscută. Şi a ajuns. Încă din copilărie avea o memorie bună, care acum o ajută să  ţină minte replicile din filme. Ştia pe de rost zeci de poezii, pe care le recita atunci când avea musafiri. Într-o piesă de teatru a jucat pentru prima dată la şcoală şi tot atunci şi-a dat seama că asta cam ar vrea să facă toată viaţa. Deşi acest rol al actriţei Bacall este cel mai important din cariera sa de până acum, Roxana a mai avut
roluri principale şi în alte producţii.

„Acest rol nu este  primul rol principal pe care l-am primit. Am mai jucat într-un film românesc, care momentan
se află în post-producţie, şi care va avea premiera anul viitor. Filmul se numeşte „Călăuzele nopţii“ şi este  regizat de Olimpia S. Mustaţă. Este un proiect  independent la care lucrez de 3 ani alături de o echipă de
producători, profesori şi oameni de imagine. Împreună, am avut curajul de a deschide un drum nou, un fel de cutie a Pandorei. Asta pentru că abordam subiecte tabu, cum ar fi ritualuri feminine străvechi cât şi noi, ambiţionându-ne să aducem pe peliculă eternul feminin“, spune ieşeanca.

„Traficul de fiinţe este extrem de răspândit“

Mai spune însă că rolul din „Bogie and Bacall“ este unul deosebit de important pentru ea, întrucât va avea onoarea să o joace pe Lauren Bacall într-un film despre viaţa ei de cuplu cu Humphrey Bogart. Acest rol reprezintă pentru ea atât o şansă, cât şi o provocare artistică şi sufletească. Un alt succes de care s-a bucurat nespus este rolul din filmul „The Whistleblower“, turnat între 2009-2010. „Am avut ocazia să interpretez rolul
unei tinere ucrainence, victimă a traficului de fiinţe. Acest rol mi-a adus şi prima nominalizare, la secţiunea „Cea
mai bună actriţă în rol secundar“, din cadrul Premiilor Genie acordate de Academia de Cinema şi Televiziune din Canada. Acest rol a lăsat o urmă adâncă în conştiinţa mea, datorită lucrurilor tulburătoare de care am aflat făcând documentarea pentru el în legătură cu traficul de persoane. Ce m-a frapat a fost rapiditatea cu care acest fenomen se răspândeşte în întreaga lume şi numărul îngrozitor de mare de victime. Chiar şi în România,
traficul de fiinţe este extrem de răspândit, din păcate. România este ţară de origine, tranzit şi
destinaţie pentru femei şi copii traficaţi în scopul exploatării sexuale, atât către ţări europene cât şi Canada. Minorele reprezintă aproximativ o treime dintre victimele traficului de persoane din România. Aceşti oameni ajung să fie folosiţi în cele mai cumplite moduri, trăind ca şi sclavi, uneori fără a avea libertatea de a vedea măcar lumina soarelui“, mărturiseşte ieşeanca.

Printre ultimele sale proiecte se numără şi filmul „El Rumeno“, un lung-metraj semnat de Cătălin Mitulescu, unde Roxana interpretează un rol secundar, mai exact o tânără emigrantă în Italia. Actriţa spune că a fost o experienţă deosebită pentru ea deoarece a lucrat cu actorul Alexandru Potocean şi cu regizorul Mitulescu, nominalizat în 2011 la secţiunea „Un Certain Regard“, din Cadrul Festivalului de Film de la Cannes, pentru
filmul „Loverboy“. Pe lângă aceste filme, Roxana a mai lucrat la alte opt scurt-metraje şi a jucat
rolul principal în videoclipul trupei „Sleepy Rebels“, din New York, la piesa Unbelievable, un
videoclip filmat în România la Studiourile Media Pro.

Dă oricând Hollywoodul pe o plimbare prin Copou Întrebată în ce gen de film serial românesc ar dori să joace, actriţa mărturiseşte că i-ar plăcea într-un serial de genul „Friends“. Ori într-unul care să fie asemănător cu „Sex and the City“. Deşi a jucat lângă actori celebri, această apropiere nu a speriat-o nicidecum pe actriţa
ieşeancă. „Actorii mari cu care am lucrat până acum au fost o inspiraţie pentru mine şi consider că scurta întâlnire cu ei m-a ajutat să evoluez din toate punctele de vedere. Pentru mine a fost o mare bucurie să îi cunosc, să văd cum se lucrează la nivelul lor şi să creez alături de ei“, încheie Roxana Condurache. Pe lângă teatru şi lumea mondenă, ieşeanca mai iubeşte şi locurile însorite şi vesele din Grecia şi Turcia, unde îşi petrece uneori vacanţele. Însă acasă se simte cel mai bine şi, când vine timpul, lasă cu bucurie strălucirea de la  Hollywood pentru o plimbare prelungită prin Copou.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri