Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

(LIVE FOTO-VIDEO) Circa 10.000 de ieşeni protestează din nou în stradă

GALERIE
protest Iasi februarie 2017-2protest iasi 2 februarieprotest oug iasi 2 februarie 2protest oug iasi 2 februarie 3protest oug iasi 2 februarie 4protest oug iasi 2 februarie 5dragnea, te mananc ziaruldeiasiprotestatari politie iasi 1protestatari politie iasi 2
  • protest Iasi februarie 2017-2
  • protest iasi 2 februarie
  • protest oug iasi 2 februarie 2
  • protest oug iasi 2 februarie 3
  • protest oug iasi 2 februarie 4
  • protest oug iasi 2 februarie 5
  • dragnea, te mananc ziaruldeiasi
  • protestatari politie iasi 1
  • protestatari politie iasi 2
- +

Protest de amploare la Iaşi împotriva ordonanţelor de modificare a Codului Penal. Oamenii merg în marş prin centrul oraşului.  

UPDATE 22,50

Protestul de la Iasi s-a incheiat. Manifestatia a fost una pasnica.Protestatarii sunt nemultumiti fiindca guvernul Grindeanu nu retrage ordonanta prin care a fost modificat Codul Penal. Mai multe amanunte despre protestul de astazi gasiti in editia tiparita a cotidianului nostru. 

UPDATE 22,08

 Acum in piata mai sunt 1500-2000 de oameni. Ei ii aplauda pe jandarmi.
 
 UPDATE 22,05
 
Pe Cuza Voda a fost reluata circulatia mijloacelor de transport 
 
 UPDATE 21,56
 
 Protestatarii intoneaza acum imnul national. Ei sunt acum in piata Unirii. 
 
UPDATE 21,23
 
Coloana de manifestanti a intrat pe str. Gavril Muzicescu. Politistii au inchis circulatia pe ambele sensuri de mers.  In timpul marsului de pe Independentei, mai multi protestatari s-au rupt din rand si au plecat deja spre Piata Unirii
 
 
UPDATE 21,15

Coloana de manifestanţi se întinde de la staţia Bucegi până la Piaţa Independenţei. În stradă sunt foarte multe forţe de ordine: poliţie, jandarmi şi pompieri. Manifestanţii sunt foarte bine pregătiţi, au un mesaj în funcţie de evenimentele de astăzi. Ei sunt dotaţi cu instrumente foarte zgomotoase. Se strigă: PSD-Ciuma roşie, ieşiţi afară dacă vă pasă, jos labele de pe DNA. Se strigă frecvent “Uniţi salvăm toată România’. Foarte mulţi şoferi îşi arată solidaritatea faţă de protest. 
 
 UPDATE 20,40
 
 Manifestanţii sunt acum pe Elena Doamna. Fata de seara trecuta, mobilizarea fortelor de ordine nu a mai dus la blocaje. Comunicarea dintre autoritati a facut ca autobuzele si tramvaiele sa fie oprite in trafic inainte de a se intersecta cu protestatarii. 
 
 UPDATE 20,35
 
 Coloana de protestatari se întinde de la Trei Ierarhi până la hotel Europa. Numărul participanţilor a sărit de 10.000. Mulţimea urcă spre bulevardul Idependenţei.  
 
 UPDATE 20,30

Tramvaiele au fost oprite, iar autobuzele au fost trase pe dreapta. Tot bulevardul a fost blocat, dar ei continua sa mearga doar pe un sens de mers

 UPDATE 20,20

Circulaţia rutieră pe bulevardul Anastasie Panu a fost întreruptă spre sensul de mers către hotel Europa 

UPDATE 20,11

Poliţia a închis ambele sensuri de mers pe bulevardul Ştefan cel Mare. Manifestanţii mers însă pe un singur fir. Coloana de întinde de la Palatul Braunstein până la sediul Primăriei. Prima oprire este cel mai probabil la sediul PSD, unde se vor scada împotriva modificărilor legislative.  

UPDATE 19:57

Protestatarii pleacă în marș din Piața Unirii spre Ștefan cel Mare 

UPDATE 19:40

Protestatarii primesc ceai gratuit din partea Cafenelei Piața Unirii. Circa 3.500 de ieșeni sunt prezenți în acest moment la protest.

UPDATE 19:30

FOTO: Cel mai inventiv ieșean venit la protest: „Dragnea, te mănânc!”. Cine poartă pancarta ---> Detalii, AICI.

UPDATE 19:15

Unii protestatari au pancarte împotriva primarului din Capitală, Gabriela Firea, pe care au scris „Fuie Mirea!”.

UPDATE 19:00

Față de protestele precedente, Piața Unirii este „flancată” acum din toate părțile de echipaje de jandarmi. În același timp, Compania de Transport Public are mai mulți revizori de trafic lângă Piață, în contextul în care circulația mijloacelor de transport ar putea fi din nou blocată de mulțime. 

UPDATE 18:40

FOTO: Protestatari mult prea zgomotoși, „extrași” din mulțime de jandarmi și amendați ---> Detalii, AICI.

Peste 2.000 de ieșeni sunt în Piața Unirii, la aproape două ore de la începerea protestului. Protestatarii împart flori jandarmilor.

Grupul consilierilor județeni ai PNL Iași solicită abrogarea de urgență a OUG care a scos sute de mii de români în stradă ---> Detalii, AICI.

 

UPDATE 18:15

Peste 500 de ieșeni sunt la această oră în Piața Unirii. Se scandează: „PSD nu se lasă, iar voi stați la cald în casă!”. Forțele de ordine sunt în număr mai mare față de mitingul de seara trecută.

UPDATE 18:00

Numărul protestatarilor crește de la minut la minut. Sunt sute de protestatari la această oră în Piața Unirii. Se țin discursuri și se condamnă violențele de ieri din Piața Victoriei din Capitală.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Circa 100 de persoane sunt deja în Piața Unirii și se „încălzesc” pentru scandările și marșul programat mai târziu, cu mai bine de jumătate de oră înainte de ora stabilită inițial. 

„In perioada 1 - 10 februarie Iasul face istorie. Vom iesi ZILNIC, incepand cu ora 6 dupa amiaza. Pe 1 februarie am fost 15,000 de oameni in strada in Iasi. Ne adunam în Piața Unirii începând cu ora 18, cum poate fiecare. Vom porni aproximativ la ora 19:30 din Piata Unirii spre Ștefan cel Mare, Prefectura, Moldova, Hotel Europa, facem stânga, Independentei, Fundație, stânga înapoi în Piața Unirii. 

FĂRĂ VIOLENȚĂ! Fără petarde. Fără fumigene și fără provocarea jandarmilor. Dacă vedeți indivizi care instiga la violenta, începem toți să strigam "nu asa! Fără violenta!" și ii dam pe mâna jandarmilor. 

Guvernul a adoptat pe furis, marti, 31 ianuarie, ordonanța de urgenta cu privire la modificarea Codului Penal.  Toata Romania, IN STRADA incepand cu 1 februarie! Vom ieși zilnic și NU ne lasam pana nu vedem IN ACEASTA ORDINE:

1. retragerea ordonantei de modificare a Codului Penal

2. renuntarea la proiectul de lege pentru gratiere

3. demisia guvernului”, se arată într-un eveniment special creat pe Facebook de protestatarii din Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri