Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Steaua - Dinamo 3-0. Scor FINAL

GALERIE
elton-dinamo-sinmartean-steaua
  • elton-dinamo-sinmartean-steaua
- +

Steaua si Dinamo s-au duelat vineri seara pe "Arena Nationala", intr-o partida contand pentru etapa cu numarul XIII din Liga 1 la fotbal.

FINAL MECI

90+2' Bourceanu primeste cartonasul galben

90' Patrick Petre (baiatul lui Florentin Petre) a intrat pe teren in locul lui Vali Lazar

88' Adi Popa este inlocuit de Nicusor Stanciu

86' Popa trimite perfect, la intalnire, insa Chipciu rateaza sutul dintr-o pozitie clara de gol. Ocazie monumentala pentru Steaua

82' Arlauskis a primit ingrijiri medicale dupa ce o petarda a explodat langa el, iar apoi o bricheta l-a lovit in spate

82' Schimbare Iese Keseru, intra Bourceanu

81' Chipciu centreaza la coltul scurt, iar Keseru inscrie cu un sut violent, sub transversala. Steaua -  Dinamo 3-0

78' Adi Popa intercepteaza o minge, scapa singur cu Marc, intarzie sutul, insa mingea ajunge la Papp care inscrie la coltul lung. Steaua - Dinamo 2-0

77' Breeveld i-a luat locul lui Sanmartean

76' Boubacar este inlocuit de Bogdan Gavrila la Dinamo

75' Chipciu patrunde prin centrul apararii dinamoviste, insa sutul acestuia, in forta, se duce peste poarta

74' Rotariu intoarce un adversar, dar sutul sau este slab, iar Arlauskis retine

70' Rotariu isi incearca norocul, insa sutul sau este blocat de Filip

64' Sanmartean centreaza, Papp retrimite in fata portii, de unde Varela rateaza incredibil (a trimis cu capul peste poarta, din doar cativa metri)

63' Matei este inlocuit de Dorin Rotariu

57' Alexe trimite pe langa poarta dintr-o pozitie ideala, Dinamo putea egala

52' Keseru intarzie sutul si este blocat de Cordos. Atacantul stelist a ratat o ocazie importanta de a marca

50' Actiune cursiva a ros-albastrilor, minge ajunge la Chipciu, insa sutul acestuia se duce departe de poarta lui Marc

A inceput repriza a doua

Pauza pe Arena Nationala, Steaua - Dinamo 1-0

45+3' Sanmartean centreaza perfect, iar Szukala inscrie cu capul, din apropiere. Steaua - Dinamo 1-0

44' Cartonas galben Lazar este avertizat pentru un "placaj" la Chipciu

41' Bilinski reia cu capul, Keseru respinge de la linia portii. Ocazie mare pentru Dinamo

37' Szukala trimite cu capul pe langa poarta lui Marc, dupa o lovitura de colt executata de pe partea stanga

36' Filip centreaza de pe stanga, perfect pentru Keseru, dar atacantul stelist rateaza din doar patru metri - Marc a respins peste poarta

29' Ocazie dubla pentru Dinamo: Bilinski si Matei nu il pot invinge pe Arlauskis

22' Steaua înscrie prin Adi Popa, însă reuşita mijlocaşului este anulată. Cristi Balaj reacţionează la semnalizarea tuşierului şi refuză golul în mod corect pentru un ofsaid la Keşeru, cel care a trimis spre poartă în primă fază.

21' Cristi Tanase primeste o minge la marginea careului mare, intoarce un adversar, dar este blocat in momentul sutului.

16' Lovitura libera pentru Steaua: Keseru trimite insa departe, in peluza

9' Alexe scapa singur in careul Stelei, dar este blocat de Arlauskis - prima actiune importanta a partidei

Echipe:

Steaua: Arlauskis - Papp, Szukala, Varela, Filip - Prepelita, L. Sanmartean - Ad. Popa, Chipciu, Cr. Tanase – Keseru. Antrenor: Costel Galca.

Rezerve: Nita, Rapa, Luchin, N. Stanciu, Tosca, Breeveld, Bourceanu

Dinamo: Marc - Fai, Nedelcearu, Cordos, Grecu - Barboianu, Boubacar - Matei, Alexe, Lazar – Bilinski. Antrenor: Flavius Stoican.

Rezerve: Samoila, Durimel, I. Serban, Elton, Gavrila, D. Rotariu, Patrick Petre

Steaua vs Dinamo, all-time:
Victorii Steaua: 55
Remize: 47
Victorii Dinamo: 54
Golaveraj: 228-215.

In campionat:
Victorii Steaua: 39
Remize: 46
Victorii Dinamo: 45
Golaveraj: 177-173.

Sursă Hotnews.ro

-------

 
Încâlcită este aceasta etapă a XIII-a a Ligii I, nu neapărat din cauza semnificaţiilor oculte ale numărului de ordine. Etapa începe, ca de obicei vineri, dar cu cel mai important meci al rundei, eternul derby Steaua – Dinamo, dar asta pentru că Steaua joacă joi în Portugalia în Liga Europa. Din acelaşi motiv, şi partida Astrei trebuie asezată mai devreme că joacă şi echipa lui Niculae cu Celtic. Colac peste pupăză şi-a mai băgat şi cocoana politică distinsa-i coadă în desfăşurarea rundei, fiindcă duminică sunt alegeri prezidenţiale şi meciurile de fotbal nu trebuie să umbrească entuziasmul românilor porniţi în valuri spre secţiile de votare. Aşa că ultimele două meciurti se joacă tocmai marţi şi noroc că vine î    ntreruperea pentru Irlanda de Nord & Danemarca fiindcă nu mai era mult şi se pupau etapele între ele.
Deocamdată, Steaua – Dinamo un derby despre care se spune că nu are favoriţi, însă anul trecut, când părea că niciodată vreo echipă n-a fost mai favorită decât Steaua atunci, meciul s-a încheiat 1-1. Aşa că Steaua, friptă rău la Târgu Mureş, se cam teme de acest meci, cu o formaţie atât de obsedată de acest derby încât l-a visat şi în timpul meciului de Cupă cu CS Mioveni. Steaua şi-a cam rezolvat accidentările, dintre victimele de la Târgu Mureş rămâne Rusescu şi, probabil nici Chipciu nu va juca, însă Keşerü, Latovlevici şi Tănase sunt buni de treabă. . "Am o echipă bună în care am încredere. La meciuri ca acestea, dacă avem atitudine, cu siguranţă o să câştigăm meciul. Nu o să spun că o să fie un meci uşor, dar momentan nu am nicio emoţie. Sunt clare posturile, am clar cine o să joace", comentează Costel Gâlcă, antrenorul Stelei, în timp ce nici Flavius Stoican nu se arată mai puţin încrezător: “Acum, ei pleacă favoriţi, dar cred că şi noi avem jucători care pot face diferenţa. Mă bazez mult pe doriniţa lor, pe tinereţea lor şi pe ceea ce pot arăta pe teren. Plecăm cu încredere la această partidă, am încredere în Rotariu, Nedelcearu, în Patrick Petre. Sunt trei jucători în care am mare încredere. Sper să-şi arate calităţile, pentru că ştiu că le au. Faptul că nu am mai câştigat în ultimele derbiuri nu a adus o presiune, ci o dorinţă mai mare de a echilibra balanţa", a declarat Stoican, care i-a scos temporar din lot pe Popa II şi Miranda şi nu poate beneficia de aportul lui Steliano Filip. În cazul unei suprize neplăcute pentru Steaua, aceasta poate pierde primul loc în favoarea CFR Cluj, care are meci uşor acasă cu Braşovul.
În rest, toate meciurile au doza lor de aşteptări, dar singurul care merită menţionat este cel din urmă, Rapid – CSMS Iaşi, între două uriaşe candidate la retrogradare. Anul trecut cele două colege de suferinţă s-au înfruntat şi în liga secundă, ieşenii având câştig de cauză. Acum, Iaşul mai caută cu lumânarea prima victorie, iar giuleştenii îşi pun speranţa în ieşeanul Pancu.
 
Programul etapei a XIII-a
Astăzi: Steaua – Dinamo (20:30)
Mâine: Gaz Metan – “U” Cluj (15:30) *, CSU Craiova – FC Botoşani (18:00), Astra Giurgiu – Ceahlăul Piatra Neamţ (20:30)
Luni: FC Viitorul – ASA Târgu Mureş (16:00)*, Petrolul Ploieşti – Oţelul Galaţi (18:30)*, CFR Cluj – FC Braşov (21:00).
Marţi: Pandurii – Concordia Chiajna (17:00), Rapid – CSMS Iaşi (21:00).
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri