Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Locuinţă din Gropniţa, pusă în pericol de lucrările la pista pentru biciclişti (FOTO)

GALERIE
lucrare gropnitalucrare gropnita (1)lucrare gropnita (2)lucrare gropnita (3)lucrare gropnita (4)lucrare gropnita (5)lucrare gropnita (6)lucrare gropnita (7)lucrare gropnita (8)lucrare gropnita (9)lucrare gropnita (10)
  • lucrare gropnita
  • lucrare gropnita (1)
  • lucrare gropnita (2)
  • lucrare gropnita (3)
  • lucrare gropnita (4)
  • lucrare gropnita (5)
  • lucrare gropnita (6)
  • lucrare gropnita (7)
  • lucrare gropnita (8)
  • lucrare gropnita (9)
  • lucrare gropnita (10)
- +

Un iesean a trimis pe adresa redactiei un mesaj insotit de fotografii clare, cu explicatii si scheme, prin care ne arata cum o lucrare din cadrul unui proiect european, cea de constructie a unei piste pentru biciclisti, ii pune in pericol locuinta.

Redam mesajul integral trimis pe adresa Ziarului de Iasi de către Codrin Boita:

"Numele meu este Codrin Boita si as dori sa va relatez o situatie, dupa parerea mea reprezentativa in sensul negativ, pentru modul in care sunt utilizati banii alocati lucrarilor menite sa schimbe nivelul nostru de trai, de emancipare, de educatie daca vreti.

Acestea sunt bineinteles niste cuvinte mari fata de hotiile si badaraniile care se intampla prin diverse locuri cu ajutorul diferitelor proiecte europene sau nu.

In localitatea Gropnita, jud Iasi, se deruleaza in acest moment un proiect (european cred) prin care se amenajeaza un trotuar-pista pentru biciclisti. Nu trebuie sa fii profesionist ca sa-ti dai seama de calitatea lucrarilor, insa modul tehnic in care s-a realizat aceasta pe anumite portiuni este de-a dreptul revoltator.

Totul difera in functie de:

- prin dreptul carei proprietati trece lucrarea;

- statutul proprietarului prin dreptul caruia trece aceasta lucrare (unde lucreaza, rude, prieteni etc);

- prezenta proprietarului in momentul derularii lucrarii prin dreptul acestuia.

Pe scurt, eu am sa atasez cateva imagini ale unei lucrari tehnice in constructii care, dupa parerea mea, poate fi introdusa in manuale la "asa sa nu faceti niciodata".

Lucrarea a trecut si prin fata case mele parintesti, dar, dat fiind faptul ca in acel moment nu era nimeni acasa (mama mea locuieste doar periodic acolo), rezultatul lucrarii este unul "deosebit", si singurul de acest fel intalnit in desfasurarea intregului proiect.

Eu am avut o discutie luni 04.08.2014 cu inginerul care coordoneaza lucrarea impreuna cu viceprimarul Mazuru Gelu, discutie in urma careia acesta (ing.) mi-a promis ca pana sambata 09.08.2014 va modifica lucrarea, recunoscand in mod vadit faptul ca ce au facut acolo nu este corect.

Insa situatia s-a schimbat intre timp, reprosandu-mi  viceprimarul) ca cine sunt eu sa le dau termene. Ei nu au inteles de fapt, ca eu am incercat sa rezolv problema pe cale amiabila, prin descutii civilizate, nu sa fixez termene.

Drept pentru care, eu am hotarat deja ca ii voi actiona in judecata deoarece acolo este mai mult decat o lucrare efectuata foarte prost si nicidecum dupa singurul lor argument si anume "am respectat proiectul", deoarece prin aceasta lucrare mi-a fost pusa in pericol intreaga proprietate datorita diferentei de nivel creata (ma refer aici la inundatii), blocarea accesului in proprietate prin ridicarea nivelului excesiv, datorita faptului ca nu au facut nici macar un centimetru de fundatie, ci au cofrat de la nivelul existent initial, au turnat, dupa care au acoperit lateralele cu pamant.

Va trimit acest email cu convingerea ca aceste lucruri trebuie aratate si facute publice, si poate prin publicarea lor se vor sesiza si alte institutii care sunt raspunzatoare de acesti bani sau modul in care sunt ei cheltuiti".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri