Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Meci întors cu josu-n sus!

GALERIE
keseru-steaua-pandurii.
  • keseru-steaua-pandurii.
- +

După ce a fost salvată în câteva rânduri de intervenţiile lui Arlauskis în meciul cu Aalborg, Steaua a primit un penalty cu eliminarea portarului advers, care a dărâmat iremediabil echipa daneză. Într-un alt meci din grupele Ligii Europa, Dinamo Zagreb a umilit Astra Giurgiu

 
Steaua – Aalborg 6-0 (0-0) în grupa J
Steaua: Arlauskis – Rîpă (’50 – Rusescu), Varela, Szulaka, Latovlevici –Prepeliţă, Breeveld (’69 – Papp) – Popa, Sînmărtean, Chipciu – Keşeru. Antrenor: Constantin Gîlcă.
Aalborg: Larsen – Dalsgaard, Thelander, Petersen, Gorter (’15 – Frederiksen)– Wichmann, Risgaard, Würtz, Thomsen – Enevoldsen (’59 – Kristensen), Jacobsen (’62 – Helenius). Antrenor :Kent Nielsen.
Arbitru: Vladislav Bezborodov (Rusia)
1-0, min. 52: mingea centrată cu boltă de Sînmărtean pentru Varela nimereşte în poartă fără să fie atinsă de fundaşul african.
2-0, min. 59: Rusescu, din penalty
3-0, min. 61, 4-0, min. 68, 5-0, min. 71: Keşeru, după combinaţii cu Chipciu
6-0, min. 74: Rusescu, din pasa lui Keşeru
 
 
Meci foarte greu a avut Steaua în faţa danezilor până în min. 52: oaspeţii făceau legea prin preajma careului nostru, pătrunzând lejer pe zona centrală a apărării steliste. Chiar din start, Steaua a scăpat de un şoc neplăcut, pentru că Thomsen, prăvălit spre poartă, a fost agâţat de Varela în preajma careului, dar rusul cu fluier n-a acordat nimic. Steaua domina prin posesie, presing şi încerca prin centrări înalte, floare la ureche pentru uriaşii apărători danezi. Minunile erau aşteptate  de la “zeul” Sînmărtean, dar adevăratul zeu al  Stelei a fost Arlauskis, pentru că a intervenit de două ori magistral, în poziţii de “unu la unu” cu jucătorii danezi, Thomsen, Enevoldsen şi apoi Frederiksen. Chiar şi în repriza secundă, nordicii au uimit cu contraatacurile, dar Arlauskis l-a blocat pe Jacobsen, iar Enevoldsen a nimerit bara. Ceea ce era imposibil de anticipat, că după zece minute de la ultima zvâcnire a danezilor, scorul a început s-o ia razna pentru Steaua: o nouă centrare prefăcută în gol marca Sînmărtean şi apoi, penaltiul acordat de prietenul rus: un şut al lui Rusescu, portarul Larsen a respins, Keşeru s-a repezit la minge, dar a fost agăţat de Larsen, iar decizia arbitrului a fost penalty şi eliminare: a fost 2-0 şi golurile au început să curgă. Steaua şi-a recăpătat apa de la moară, dar rar s-a mai văzut o echipă care să cadă atât de brusc după o simplă eliminare, cum a fost această formaţie daneză.
Celălalt meci din grupa J: Rio Ave – Dinamo Kiev 0-3. Iarmolenko (’20), Belhanda (’25. ’70)
 
Dinamo Zagreb – Astra Giurgiu 5-1 (3-0), grupa D
Dinamo: Eduardo – I.Pinto (’72 – Machado), Sigali, Simunic, Pivaric – Brozovic, Ademi - Soudani, Antolic (’77 – Coric), Wilson – Cop (’68 – Henriquez). Antrenor: Zoran Mamic.
Astra: Lung – Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, Morais – Yahaya (’74 – Florescu), Laban– Enache (’57 – Chiţu), Budescu, William - Fatai (’65 – Bukari). Antrenor: Daniel Isăilă.
Arbitru: Leontios Trattou (Cipru).
Cartonaşe galbene: Cop, Antolic, Soudani, Ademi  / Oros, Pliatsikas
 
1-0, min. 18: centrare Ivo Pinto de pe partea dreaptă, Soudani se desprinde din marcajul lui Ben Youssef şi înscrie cu capul;
2-0, min. 24: Soudani punctează din nou cu capul, în urma unei lovituri de colţ executată de Antolic.
3-0, min. 45^1: din nou Soudani, care reia fără preluare, nestingherit de nimeni, în poarta lui Lung, de la 4 metri.
4-0, min. 70: lansat la adâncime de Antolic la limita ofsaidului, Henriquez finalizează de la 14 metri.
4-1, min. 82:Chiţu fructifică centrarea de pe partea stângă a lui Budescu şi înscrie de la 6 metri.
5-1, min. 90 ^2: Soudani îl “vede” pe Coric pe partea stângă, acesta marchează la colţul lung de la 14 metri.
N-a fost pe teren Olympique Lyon în faţa Astrei, nici măcar CFR Cluj, ci Dinamo Zagreb, o echipă  ce trebuia ştiută pe de rost după cele două meciuri cu Petrolul. Stadionul “Maksimir” a fost gol pe jumătate, pentru că suporterii au socoteli cu conducerea şi jucătorii, a fost ceva gălăgie, în niciun caz infern. Arbitrul partidei a fost un nene din Cipru, nu Istvan Kovacs sau ceva asemănător. Duje Cop, atacantul care a terorizat Petrolul în cele două meciuri, nu s-a prea văzut dar s-a găsit un alt “terorist” pentru clorotica apărare giurgiuveană, pre nume El-Arbi Hilal Soudani, care a înfipt cu capul trei grenade în poarta lui Silviu Lung, toate din centrări de pe bulevardul Morais, toate sub privirile năucit-îngăduitoare ale celor din axul central al apărării. A ştiut şi Zoran Mamic că nu excelează prin apărare, însă combină şi este  foarte periculoasă pe contraatac şi a aglomerat jocul la mijlocul terenului şi a scurtcircuitat toate intrările de contraatac ale Astrei. Eficienţa croaţilor n-a fost departe de maxim, ei nemaiavând alte ocazii.
Repriza a doua n-a adus schimbări în jocul aflat la discreţia dinamoviştilor. După 4-0, croaţii s-au mai liniştit, permiţând golul de onoare al lui Chiţu, care a fost aproape şi de 4-2. Însă pe final, trebuia să aibă şi puştiul Coric o bucurie la 17 ani şi s-a făcut 5-1!
Celălalt meci al grupei D: FC Salzburg – Celtic Glasgow 2-2. Alan (’36), Soriano (’78) / Wakaso (’14), Brown (’39).
 

 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri