Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Medici, ingineri, bucătari, şlefuitori, căutaţi de angatori străini prin reţeaua Eures

GALERIE
Medici, ingineri, bucătari,
  • Medici, ingineri, bucătari,
- +

 

Angajatori din Irlanda, Ungaria, Danemarca, Norvegia şi Spania caută, prin reţeaua europeană de ocupare Eures, medici, ingineri, bucătari sau şlefuitori, pentru care oferă salarii de până la 60.000 de euro anual.
Prin reţeaua europeană de ocupare, Irlanda anunţă vacantarea a 40 de posturi de tranşator de carne. Angajatorul precizează că aceştia vor lucra în fabrică, ca parte a echipei de dezosare, realizând tranşarea şi felierea cărnii la viteza de linie. Acest post va implica "obiective de producţie provocatoare" şi solicitare fizică pentru perioade lungi de timp, în frig.
Pentru ocuparea acestor posturi, angajatorul cere experienţă în dezosarea cărnii de vită şi experienţă de lucru într-un volum mare de procesare a cărnii. Candidaţii sunt avertizaţi că acest post va implica statul în picioare pentru perioade lungi, mişcarea regulată, de ridicare, împingere şi transportul de greutăţi, lucrul într-un mediu rece (patru grade sau mai puţin), îndoire, aplecare, mişcări repetitive din mână, răsucirea părţii superioare a corpului.
De asemenea, candidaţii trebuie să vorbească limba engleză. Salariul oferit este de 8,65 de euro pe oră iar contractele sunt pe perioadă nedeterminată.
În Ungaria sunt disponibile patru posturui de inginer mecanic, pentru care se cer studii superioare, experienţă, cunoştinţe de limbă maghiară, germană şi engleză. Angajatorii nu precizează ce salarii oferă.
În Norvegia pot fi ocupate două posturi de bucătar pentru preparate indiene, de persoane calificate şi cu experienţă de cinci-zece ani. Angajatorul precizează că experienţa europeană în bucătărie cu specific indian constituie un avantaj.
Candidaţilor li se cer bune cunoştinţe de limbă engleză şi li se oferă un salariu anual cuprins între 31.000 şi 43.000 de euro brut/an, în funcţie de calificare şi experienţă. Contractele oferite sunt permanente şi cu normă întreagă.
În Danemarca pot să îşi găsească un loc de muncă medicii, fiind anunţate cinci posturi libere, în specializările psihiatrie, radiologie, cardiologie, ginecologie şi geriatrie. Angajatorii solicită specializare şi experienţă în domeniu, abilităţi sociale şi interpersonale, spirit de iniţiativă, muncă în echipă şi cunoştinţe foarte bune de limbă engleză sau germană.
De asemenea, candidaţii trebuie să obţină autorizaţia de practică în Danemarca de la Autoritatea Daneză pentru Sănătate (www.sst.dk).
Angajatorul precizează că salarizarea se va face conform contractului colectiv în domeniu, salariul estimativ de pornire în primele luni (când se participă şi la cursuri de limba daneză) fiind în jur de 6.000-7.000 de euro brut pe lună. În anunţul de angajare se precizează că salariul se va majora în funcţie de calificare, experienţă şi funcţie. Contractele de muncă vor fi pe perioadă nedeterminată.
În reţeaua Eures mai este anunţat, în Belgia, un post de polizator în metal, angajatorul fiind un producător de robinete, supape şi valve, care cere candidaţilor, obligatoriu, mulţi ani de experienţă în meseria de polizator. De asemenea, în anunţul de angajare se specifică faptul că se caută o persoană meticuloasă, capabilă să lucreze într-o manieră ordonată, rapidă şi independentă, care să fie punctuală şi să vorbească franceză sau olandeză. Salariul oferit nu este specificat.
În Cehia sunt vacante 15 posturi de şlefuitori şi pilitori, cerinţele fiind o stare de sănătate bună şi abilităţi manuale. Cunoaşterea limbii germane constituie avantaj. Salariul oferit variază între 450 şi 1.000 de euro pe lună.
În Spania, o multinaţională din domeniul IT caută zece consultanţi junior care să aibă diplomă de inginer, minim doi ani de experienţă IT, lucru în software J2EE şi permis de muncă CE obligatoriu.
Candidaţii trebuie să vorbească limba engleză fluent şi să aibă cunoştinţe foarte bune de limbă spaniolă şi franceză. Salariul se acordă în funcţie de experienţă, dar angajatorul precizează că sunt oferite şi alte beneficii, cum ar fi tichete de masă, asigurare de sănătate şi de viaţă.
Aceeaşi companie mai oferă trei posturi de analist senior/conducător de echipă care să aibă experienţă în consultanţă IT de minim patru ani, abilităţi în lucrul cu Maven, Bamboo, JIRA, Intellij, Subversion, Conflence, experienţă în Oracle sau SQL, abilităţi de comunicare, certificat în Sun/Oracle, Java sau componente Web, experienţă în a conducere echipa în proiecte IT şi permis de muncă CE obligatoriu. Şi pentru această funcţie salariul se acordă în funcţie de experienţă.
De asemenea, o multinaţională cu sediul în Spania caută patru Web designeri şi un manager de proiect, pentru acesta din urmă precizând că oferă un salariu cuprins între 35.000 şi 60.000 de euro brut pe an.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri