Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Mega-show la Stuttgart!

GALERIE
wozniacki-caro
  • wozniacki-caro
- +

După un tenis senzaţional de aproape trei ore, daneza Caroline Wozniacki a câştigat semifinala cu Simona Halep, dar a pierdut finala în faţa germanei Angelique Kerber

 
 
Spectatorii prezenţi, sâmbătă, în Porsche Arena din Stuttgart au avut parte de un tenis de înaltă clasă, oferit de Simona Halep şi Caroline Wozniacki, care au disputat unul dintre cele mai lungi şi spectaculoase meciuri din 2015. Simona Halep a pierdut meciul cu 5-7, 7-5, 2-6 după două ore şi 58 de minute. Simona Halep a jucat bine, a făcut poate cea mai bună partidă din 2015, dar a avut în Caroline Wozniacki o adversară într-o formă senzaţională.
Ca toată partida, începutul a fost echilibrat, cu un prim game de peste opt minute. Halep a avut trei mingi de break, fără a concretiza vreuna. Echilibrul s-a rupt la 6-5 pentru Caroline, Simona a condus cu 30-0 pe serviciul propriu şi daneza a câştigat la primul break din acest meci. Românca a pornit furibund setul secund, câştigând primele trei game-uri în care a cedat doar trei puncte şi a realizat două break-uri.  Wozniacki s-a apropiat la 2-3, după un rebreak la zero şi după ce a anulat două mingi de 1-4, pe propriul serviciu. Jucătoarea română s-a desprins din nou la două jocuri diferenţă, dar "încăpăţânata" ei adversară a continuat să creadă în revenire şi a câştigat trei jocuri la rând, inclusiv un break, la 3-4. Simona Halep nu a acuzat pierderea avantajului de două break-uri, a egalat la 5, a profitat de serviciul mai slab al danezei şi a reuşit un break după ce a fost condusă cu 15-40. Halep a servit pentru câştigarea setului, însă a fost nevoită să anuleze trei mingi de rebreak ale adversarei, două la 15-40. Pe un retur trimis în aut al lui Wozniacki, Halep a egalat situaţia la seturi, cu alt 7-5. Românca a lăsat impresia că poate înclina balanţa de partea ei în primul joc al setului decisiv, când a avut trei mingi de break, anulate însă de sportiva daneză. După 1-1, Wozniacki a câştigat patru ghemuri la rând şi a ridicat scorul la 5-1, cu un avans de două beak-uri. Ea a urmat la serviciu, a avut trei mingi de meci, însă, cu un ultim efort, Halep a reuşit să facă break-ul, la a patra minge avută. Acest ghem a durat aproape zece minute şi ar fi putut reprezenta semnalul unei reveniri. Dar Simona Halep nu a mai avut resurse fizice şi a cedat după ce a condus cu 40-15 şi după ce a avut o dată avantaj. Calitatea tenisului jucat sâmbătă este oferită de statistica setului decisiv. în ciuda scorului de 6-2 de pe tabela de marcaj, Halep a avut 12 lovituri câştigătoare şi 10 greşeli neforţate. Este adevărat faptul că procentajul danezei a fost şi mai bun, 9 lovituri câştigătoare şi doar 3 erori neforţate.Cu Wozniacki de cele mai multe ori în defensivă, Simona Halep a făcut spectacol, înregistrând 41 de lovituri câştigătoare (doar 30 pentru daneză), însă în acelaşi timp Simona a greşit mult, 47-26 erori neforţate. Caroline Wozniacki s-a calificat în finală alături de germana Angelique Kerber (12 WTA) care a învins revelaţia turneuluiu, Madison Brengle (43) cu 6-3, 6-1 în 58 de minute. Finala de ieri a fost un alt moment de vârf în tenis. Kerber, aflată într-o puternică revenire de formă şi ajutată de publicul local, a profitat de oboseala pricinuită Caroline Wozniacki de... Simona Halep şi s-a impus în două ore şi patru minute cu 3-6, 6-1, 7-5. Reamintim că Angelique Kerber a învins-o în turul II pe favorita numărul 1, Maria Şarapova.
 
 
Copil şi Ungur au câştigat la Bucureşti
Horia Tecău s-a retras, Florin Mergea a fost învins, însă tradiţia victoriilor româneşti în turneul open BRD Năstase Ţiriac Trophy s-a păstrat, ba chiar s-a îmbunătăţit, victoria fiind obţinută de o pereche în întregime română. Copil şi Ungur au avut şi puţină şansă prin accidentarea în semifinale a belgianului Steve Darcis, cauzând retragerea cuplului redutabil pe care acesta îl făcea cu italianul Simone Bolelli. După numai un game disputat, cuplul Nicholas Monroe / Artem Sitak (SUA / Noua Zeelandă) s-a calificat în finala cu perechea românească. Meciul n-a fost deloc unul uşor, cu un set pierdut (3-6), al doilea cu prelungiri (7-5) şi un supertiebreak câştigat de ai noştri cu 17-15. În total, partida a durat o oră şi 42 de minute. Atât pentru Copil, cât şi pentru Ungur, aceasta a fost prima victorie în circuitul ATP, deşi ambii joacă de multă vreme la simplu. Din nefericire, perechea românească nu poate atinge prea curând performanţe la dublu, din cauza clasamentelor. Cei doi vor trebui să joace deocamdată în turneele challenge.  Şi finala de la simplu a fost extrem de disputată. Spaniolul Guillermo Garcia (45), fost finalist al openului bucureştean, a câştigat finala cu cehul Jiri Vesely (46) în două tie-break-uri dintre care al doilea s-a încheiat cu 13-11. În semifinale, Garcia a trecut cu 6-7, 6-4, 6-2 pe al doilea favorit, francezul Gaël Monfils (15) iar Vesely a dispus cu 2-6, 6-1, 6-4 de spaniolul Daniel Gimeno (68). În fine, turneul de la Barcelona a fost câştigat de japonezul Kei Nishikori, 6-4, 6-4 în finală cu ibericul Pablo Andujar.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri