Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

5 candidaţi pe loc bugetat la Psihologie sau Limbi moderne

Mii de tineri vor deveni studenţi la Iaşi din toamnă. Situaţia înscrierilor

GALERIE
coada admitere
  • coada admitere
- +

La UMF sunt 4,6 candidaţi pe loc bugetat la Medicină Dentară.

Dintre cele cinci universităţi de stat din Iaşi, la două dintre acestea, înscrierile la facultăţi s-au terminat. Astfel, la Universitatea „Cuza“ ultimele dosare s-au depus sâmbătă şi s-au înregistrat în total 9.205 candidaţi la cele 16 facultăţi care există. S-au înscris 413 absolvenţi de liceu la Facultatea de Biologie, alţi 216 la Chimie, 786 la Drept, cei mai mulţi fiind la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, unde s-au depus nu mai puţin de 2.192 de dosare. Urmează Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cu 255 de dosare, cea de Filosofie şi Ştiinţe Politice cu 847 de dosare, Facultatea de Fizică cu 76, cea de Geografie cu 583 de dosare, Informatica cu 865. La Facultatea de Istorie s-au înscris anul acesta 169 de candidaţi, la Litere 1.116, aici fiind înregistrată o concurenţă destul de mare, faţă de alte facultăţi din cadrul Universităţii „Cuza“ (5 pe loc bugetat la specializarea „Limbi moderne aplicate“), la Facultatea de Matematică s-au înscris 293 de candidaţi, la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei un număr de 1.159 de candidaţi, cu o concurenţă la fel de ridicată ca la Litere (5,1 pe loc la Psihologie). Urmează Facultatea de Teologie Ortodoxă, unde s-au înscris 204 candidaţi şi Facultatea de Teologie Romano-Catolică, unde s-au depus doar 31 de dosare.

Şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi s-au terminat înscrierile, urmând ca pe 22 iulie să aibă loc testul grilă în urma căruia vor fi ocupate locurile prin concurs. Aici înscrierile s-au terminat ieri la amiază şi s-au înregistrat 2.801 candidaţi la toate cele patru facultăţi din cadrul UMF. Astfel, s-au înscris 1.232 de absolvenţi de liceu la specializarea Medicină (299 locuri la buget), la Medicină Dentară 415 candidaţi (89 de locuri la buget), la Farmacie 284 de candidaţi (99 locuri la buget), la Bioinginerie Medicală 212, la Asistenţă Medicală Generală 302, la Nutriţie şi Dietetică 33 de candidaţi, la Balneo-fiziokineto­terapie un număr de 160 de candidaţi iar la Tehnică Dentară s-au înregistrat 163 de dosare.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ înscrierile continuă până pe 24 iulie, iar până în prezent s-au înscris 1.104 absolvenţi de liceu. La Agricultură s-au depus 528 de dosare, la Horticultură 123, la Zootehnie 223, iar la Medicină Veterinară, un număr de 230 de dosare.

Şi la Universitatea Tehnică „G. Asachi“ din Iaşi continuă înscrierile până pe 31 iulie. Aici s-au înscris până vineri, inclusiv, 2.607 candidaţi, înscrierile având loc doar în zile lucrătoare. Cei mai mulţi şi-au depus dosarele la Automatică şi Calculatoare, unde sunt 862 de candidaţi şi la Electronică şi Telecomunicaţii, unde şi-au depus dosarele 488 de candidaţi.

La Universitatea de Arte „George Enescu“ înscrierile s-au terminat la două dintre Facultăţi, mai exact la Facultatea de Teatru şi cea de Arte Vizuale şi Design, urmând ca în perioada 22-25 iulie să aibă loc examenele de admitere. La Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice înscrierile au început de astăzi şi se vor încheia pe 22 iunie. Şi aici va avea loc admiterea în aceeaşi perioadă ca la celelalte două facultăţi.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri