Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Obiectiv trăznet la CSMS

Noul antrenor, Ionuţ Chirilă, vrea autofinanţarea clubului!

GALERIE
chirila-ionut-mediafax
  • chirila-ionut-mediafax
- +

 

 
CSMS Iaşi are un nou antrenor principal. Sosit în Iaşi ieri, la prânz, Ionuţ Chirilă a semnat un contract cu echipa ieşeană, valabil până pe 30 iunie 2015. Obiectivul lui Chirilă, care va avea un salariu lunar de 5 000 de euro, este acelaşi pe care l-a avut antrenorul cu care Iaşul a început campionatul, Marius Lăcătuş, clasarea pe locurile I-X în Liga I.
Preşedintele CSMS, Florin Prunea, a explicat de ce a fost ales Chirilă. “Este un antrenor extrem de ambiţios, pasionat, un om corect” a spus Prunea, care l-a asigurat pe tehnician că “va avea 400% putere de decizie la vestiar, va fi sprijinit în totalitate şi de mine şi de cei care vor binele echipei”.
Înaintea antrenamentului de aseară al echipei, pe care l-a coordonat, Chirilă a avut cuvinte de apreciere la adresa Iaşului şi a celor care i-au făcut oferta de a veni la CSMS: “Mă bucur că m-am alăturat acestui proiect frumos în care toată suflarea Iaşului încearcă să dea o echipă de nivelul acestui oraş, care este în primele trei din România ca tot, istorie, cultură şi aşa mai departe. Alături de preşedintele Prunea, un conducător de valoare europeană, care-mi dă forţă, determinare, de primarul Nichita, de cei din jurul nostru, vrem să construim o echipă puternică”. Antrenorul a mers foarte departe, spunând că obiectivul CSMS nu ar trebui să fie doar cel legat de clasament: “În timp, acest club trebuie să se autofinanţeze, să se transforme într-un business profitabil. Pentru asta, trebuie să construim un nucleu puternic, iar apoi să vindem, în fiecare an, câte doi jucători, în campionate puternice şi în locul lor să promovăm alţi doi jucători tineri. Un antrenor trebuie să producă jucători, nu să cumpere, să facă profit. Acesta este viitorul fotbalului, într-un club cu management şi scouting serios”.
Chirilă a prezentat şi câteva dintre concepţiile sale fotbalistice. “Eu analizez jucătorul doar după cum răspunde la antrenamente. Toţi jucătorii sunt egali. Chirilă nu joacă cu un conducător de joc, conducător de joc e cel
care are mingea în faza respectivă, vorbim de polivalenţă, vorbim de o echipă care să schimbe sistemele de joc, o echipă care să nu joace în funcţie de advresar, ci o echipă care să facă adversarul să joace în funcţie de noi. Eu joc ofensiv, cu posesie, circulaţie, îmi place să promovez jucătorii tineri” a precizat tehnicianul, care a mai adăugat că are nevoie de timp pentru a-şi impune filosofia de joc: “Preluarea echipei trebuie să fie lină. O evaluare corectă a lotului actual o voi putea face într-o lună. În mod normal, amprenta mea asupra jocului va fi vizibiilă în şase luni. Ştiu că nu e răbdare, aşa că voi încerca să comprimăm termenele”.
Chirilă a avut o singură pretenţie în ceea ce priveşte colaboratorii, el urmând să lucreze cu un preparator fizic italian: “La Chiajna am lucrat cu doi preparatori fizici italieni, Roberto De Filippis şi Diego Zizzo. Diego va lucra cu mine şi la Iaşi. În rest, nu am pretenţii. Dacă colaboratorii pe care i-am găsit la echipă, Adrian Kereszy şi Benone Dohot, se vor înregimenta în filosofia mea, vor rămâne fără probleme”. Prunea a anunţat că fostul preparator fizic, Cezar Honceriu, va lucra în cadrul Centrului de Copii şi Juniori.
 
Despărţirea de Lăcătuş, salvată de declaraţii
 
Relaţiile glaciale avute de Marius Lăcătuş, care, după cum v-am informat în numărul de ieri, a fost demis miercuri noapte, cu angajaţii clubului şi mare parte din jucători şi colaboratori s-au confirmat şi ieri. Niciunul dintre fotbalişti nu a luat cuvântul după ce tehnicianul şi-a luat rămas bun de la ei, iar Lăcătuş nu a fost însoţit de nimeni la plecarea din zona vestiarelor. Fostul mare jucător a refuzat să dea declaraţii ieri dimineaţă, la stadion. Împreună cu Lăcătuş a părăsit Iaşul şi naşul său, Ioan Nagy, care a fost antrenor secund.
Despărţirea de Lăcătuş, care a fost pigmentată de mai multe episoade tensionate, a fost îndulcită declarativ, Florin Prunea mulţumindu-i “Fiarei”. “Munca lui Lăcătuş trebuie apreciată, am trăit momente frumoase împreună. În viaţă însă, nu totdeauna lucrurile merg cum vrei şi trebuie să iei şi decizii grele. Decizia întreruperii colaborării cu Lăcătuş nu a fost luată de Comitetul Director, ci în cadrul clubului” a spus şeful executivului ieşean. Mai mult, deşi Lăcătuş, care a avut un salariu lunar de 6 000 de euro, nu a renunţat la niciun euro din cei 20 000 cât reprezintă despăgubirea pentru ruperea contractului înainte de termen, Prunea a mai precizat că “a fost o reziliere amiabilă a contractului”.

Chirilă a vorbit laudativ la adresa fotbalistului Lăcătuş: “Cu un jucător pe teren ca Lăcătuş, echipa ar avea 15-20 de puncte în plus faţă de câte ar face în mod normal”.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri