Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Noul Ford EcoSport - un SUV la numai 13.950 euro

GALERIE
ford eco sportFord EcoSport 03Ford EcoSport 02
  • ford eco sport
  • Ford EcoSport 03
  • Ford EcoSport 02
- +

Ford a prezentat recent EcoSport, un nou model de SUV subcompact. Sectorul de piaţă al SUV-urilor este în continuă creştere iar Ford va avea o linie completă de modele din această gamă: EcoSport (care este cel mai mic), Kuga (mediu ca mărime) şi viitorul Edge (cel mai mare din gama pentru Europa).

Ford EcoSport se află deja la a doua generaţie, dar modelul iniţial a fost comercializat până acum doar pe pieţe emergente, cea mai importantă fiind cea din Brazilia.  

Designul exterior este mai reuşit decît cel al precedentului model, designerii reuşind să integreze coerent elementele specifice noii identităţi stilistice Ford. Arată altfel decît competitorii săi (cum ar fi Renault Captur ori Peugeot 2008), iar tocmai aceasta diferenţiere ar putea constitui motivul pentru care să fie prefe­rat de unii dintre clienţi.

Există două variante de caroserie - una standard, cu bare de amarare pe acoperiş (ca la orice SUV care se respectă) şi gardă la sol mare (opţional se poate monta şi roata de rezervă pe uşa din spate pentru ca aspectul de SUV să fie complet), dar există şi o variantă sport, cu cupola vopsită în negru, suspensii setate pe modul sport şi o serie de jante special desenate pentru acest model. În ambele variante, EcoSport are aspectul de maşină „fun-to-drive“, care te îndeamnă să laşi totul şi să dai o fugă la munte, ori să pui placa pe acoperiş şi să te duci să te lupţi cu valurile.

La interior planşa de bord are un aspect familiar (având puncte comune cu Fiesta şi B-Max). Nu i se pot aduce reproşuri din punct de vedere al ergonomiei ori al materialelor folosite. Forma caroseriei vine cu avantajul unui spaţiu ge-neros atât în faţă cât şi în spate. Pozitia de conducere înaltă induce acel sentiment de siguranţă căutat de cei care preferă SUV-urile. 

Comportamentul rutier este unul exemplar, graţie platformei provenite de la Fiesta. Iar despre motorizarea EcoBoost de 1 litru nu poţi aduce decât cuvinte de laudă (cele patru titluri la categoria „cel mai bun motor din lume“ sunt cea mai bună mărturie în sensul asta). O mică paranteză: când am ridicat capota acestui model care, pentru Europa, se fabrică în India, am avut plăcuta surpriză să constat că motorul purta eticheta fabricii Ford de la Craiova. 

Trebui menţionat că EcoSport are tracţiune faţă şi nu există opţiunea pentru 4x4, dar în sectorul de piaţă în care se bate nici competitorii nu oferă aşa ceva (nici Renault Captur şi nici Peugeot 2008). De fapt, în principiu nici nu este absolut necesară - de altfel un studiu recent a arătat că la SUV-urile care au şi opţiunea pentru tracţiune integrală, 72% dintre clienţi au preferat varianta 4x2. 

Noul EcoSport vine cu tehnologia Ford SYNC de comanzi vocale, plus asistenţă reală în caz de urgenţă prin apelarea automată a serviciului 112. De asemenea maşina vine cu sistemul Ford KeyFree ce detectează cheia cu telecomandă şi descuie automat uşile. 

Lista de dotări standard include: volan şi schimbător de viteze îmbrăcate în piele, aer condiţionat, lumini de zi cu tehnologie LED, geamuri electrice faţă cu funcţia „one shut up/down“ pe partea şoferului, faruri de ceaţă, sistemul Ford EasyFuel şi multe altele. 

Oferta de lansare este una excelentă: doar 13,950 euro (acest preţ este obţinut după includerea contravalorii primei de casare aferentă programului Rabla  şi reducerea comercială oferită de Ford)

În plus, pentru doar 150 euro poţi beneficia de Pachetul Trend, care include: senzori de parcare, jante aliaj 16“, bare pavilion cromate şi radio CD cu conectivitate iPod, display color 4,2“, SYNC 1 cu Applink şi Sistemul de Asistenţă în caz de urgenţă (112), BlueTooth cu Voice Control.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri