Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Nu rataţi azi şi mâine „IAȘI Guitar Festival 2014". INTRAREA ESTE LIBERĂ

GALERIE
Iasi Guitar Festival1
  • Iasi Guitar Festival1
- +

„IAȘI Guitar Festival 2014 – Ediția a VII-a” este un eveniment de tip cultural-artistic, realizat în acest an în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor şi Asociatia Culturală “Moldavia” Iași, având ca perioadă de desfăşurare intervalul  21 – 22 noiembrie 2014. 

Vineri, 21 noiembrie 2014, IAȘI Guitar Festival vă invită la  un recital extraordinar de chitară clasică susținut de trei valori autentice ale tinerei generații: Eugen Toboș (Suceava), Ilie Dragoș Vasile (Iași) și Tudor Ilie Lăzăruc (Botoșani) – tineri premiați la edițiile anterioare ale concursului de chitară clasică IAȘI Guitar Festival.

Eugen Toboş
a început să studieze chitara clasică la vârsta de 10 ani, cu profesorul  Ilie Aurelian Zugrav, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, iar în prezent este student în anul I la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, unde studiază cu lector univ. dr. Daniel Dragomirescu. De la vârsta de 11 ani a început să participe la concursuri și festivaluri de profil, obținând peste 40 de premii, situându-se mereu pe primele locuri. Câteva rezultate: Marele Premiu la Iași Guitar Festival, Premiul I cu punctaj maxim la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală Cluj-Napoca, Premiul I și finalist la Concursul Internațional „Lira de Aur” Suceava, Locul II la Festivalul Internațional de Chitară Clasică de la Sinaia și Locul III la Festivalul Internațional de Chitară Clasică „Transilvania” Cluj-Napoca. A susținut concerte și recitaluri în mai multe orașe din țară și străinătate.



Ilie Dragoș
studiază chitara clasică de la vârsta de 8 ani. În prezent este elev al Colegiului Național de Arte din Iași coordonat de profesorul Marius Țimpău. Performanțele în domeniul chitarei clasice îl îndreptățesc să aspire la un viitor artistic de excepție. A obținut premiul I la Concursul „George Georgescu” Tulcea (2009, 2010); Premiul I la Concursul „Lira de Aur” (2010, 2012, 2014); Premiul I la Olimpiada de Interpretare Instrumentală (2008, 2011, 2013, 2014); Premiul I la „Iași Guitar Festival” (2012); Premiul I la „Severin Guitar Festival” (2013).

Tudor Lăzăruc este elev al Liceului de Artă “Ştefan Luchian” Botoşani, coordonat de profesorii Ștefan Trifan și Carmen Cojocariu. A participat la numeroase competiții de profil naționale și internaționale obținând multiple distincții: Premiul I & Premiul II la Festivalul Internaţional de Chitară TRANSILVANIA (2010), Premiul III la Festivalul Internaţional al Tinerilor Chitarişti “Eduard Pamfil” București (2010), Premiul I & Premiul II la Olimpiada Naţională de Muzică şi Coregrafie (etapa zonală și etapa naţională 2011), Premiul II & Premiul III la Festivalul Internaţional de Chitară Terra Siculorum Odorheiu Secuiesc (2011), Premiul “Ciprian Porumbescu” cu punctaj la cea de-a 35-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală “Lira de Aur” Suceava (2014).

Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, IAȘI Guitar Festival aduce în scenă instrumentiști importanți și valoroși ai momentului reuniți pe scena concertului live Petran & Friends: Daniel Dragomirescu – chitară clasică & chitară electrica, Dan Spînu – chitară bass, Andrei Roșulescu – chitara electrică, Adi Enescu – tobe, Cosmin Isar – tobe, Theodor Popoescu – tobe, Laur Frătotișteanu – chitară bass, Dan Macovei – chitară bass,Liviu Suman(clape),Manuel Giugula(clape),Razvan Nica(chitara),George Moloci, Petran Paveliuc – chitară electrică.

Concertul aduce în prim plan două impresionante tinere talente din lumea muzicii chitaristice iesene si din tara: Alex Amarii – câștigătorul concursului de chitară electrică IAȘI Guitar Festival ediția a V-a, în prezent student al Universității de Arte “George Enescu”  Iași și Andrei Cerbu – elev la Colegiul “Costache Negruzzi” Iași – câștigătorul concursului de chitară electrică IAȘI Guitar Festival ediția a VI-a și finalist la “Românii au talent”, ediția a IV-a, în prezent chitaristul legendarei trupe Phoenix. Concertul va avea loc începând cu ora 17.00 în Wunderbrau 365 (fostul Dublin).

Mai multe informaţii găsiţi pe iasifun.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri